Nízká teplota u kojence

161
13.9.23 22:20

Nízká teplota kojenec

Ahoj, chci se zeptat, jestli někdo nemá podobnou zkušenost.
K doktorce s tím jdeme, jsme na zítra objednané, nicméně bych byla ráda za případné zkušenosti.
Moje tříměsíční dcera dostala minulý týden v úterý hexavakcínu a vaxneuvance (nechala jsem se přemluvit ke dvěma vakcínám najednou, už to neudělám :cert: ). Večer jí vyletěla horečka, tu jsme srazily půlkou čípku, druhý den měla už jen zvýšenou teplotu a od večera už dobré.
Ve čtvrtek byla celý den podchlazená. Byla studená a naměřila jsem jí mezi 35,5 - 36. Doktorka mě po telefonu docela odbyla a že když se to nezlepší do dalšího týdne, mám zavolat.
Od pátku v podstatě ať doteď má přes den teplotu normální, ale jakmile usne, tak jí skoro vždy klesne teplota k 35,5 stupňům, je studená na čele i na těle. Když jí přikryju, akorát se opotí a studená je dále. Někdy uprostřed noci se jí teplota vyrovná a pak už do rána dobré.
Doktorka mi moc nevěří, ale bohužel to není ani špatným teploměrem (kupovala jsem kvůli tomu ještě jeden nový). Jsem z toho dost nesvá a taky teda nevyspalá, protože nad ní pořád bdím.
Prosím komentáře jen k věci, nemám náladu číst zas nějaká moudra. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10923
13.9.23 22:24

@Mishelina a meris tu teplotu jen v zadecku? Ja si teda myslim, ze dite v noci muze byt studenejsi, ze si toho ted i vic vsimas, protoze ji hodne pozorujes. Neber to jako rypani, chapu te, mas obavy, je to prirozeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
13.9.23 22:29

@DandátkoP ano, v zadečku.
Je mi jasné, že v noci může mít nižší teplotu, ale až tak? Teda předtím jsem jí neměřila, nebyl důvod, ale taky nebyla takhle studená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
13.9.23 22:32

@Mishelina posledni dny uz nejsou noci tak teply, je vetsi zima. Dcera je starsi teda, ale taky uz neni posledni tyden tak tepla jako predtim. Ted jsem na ni sahala a ikdyz ma spoceny vlasy, tak celkove je ale studena.

No, neporadim, ale verim, ze to nic vaznyho nebude. Zitra dej kdyztak vedet, co na to mudr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.9.23 00:42

Tep, pocet dechu, tlak - v poradku? Je i bleda?

Daji se dohledat pripady hypotermie po covid ockovani u deti - podobne stridave epizody.
Muze to byt i vzacna reakce na acetaminofen (Paralen).
Obecne to proste muze byt vzacna reakce na lek/vakcinu.

Pokles teploty muze zpusobit i snizena funkce imunitniho systemu (coz se po ocku deje, ze frci protilatkova imunita na ukor te bunecne) nebo intoxikace - to jsou ty leky, viz vyse.

No, urcite bych proces mereni teploty s vysledkem natocila na video a konzultovala s ockovacim centrem, mozna i s neurologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2695
14.9.23 01:28
@Lucie_Sx píše:
Tep, pocet dechu, tlak - v poradku? Je i bleda?

Daji se dohledat pripady hypotermie po covid ockovani u deti - podobne stridave epizody.
Muze to byt i vzacna reakce na acetaminofen (Paralen).
Obecne to proste muze byt vzacna reakce na lek/vakcinu.

Pokles teploty muze zpusobit i snizena funkce imunitniho systemu (coz se po ocku deje, ze frci protilatkova imunita na ukor te bunecne) nebo intoxikace - to jsou ty leky, viz vyse.

No, urcite bych proces mereni teploty s vysledkem natocila na video a konzultovala s ockovacim centrem, mozna i s neurologem.

Zajímavá informace. Může tento problém být kontraindikací pro další očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
14.9.23 04:23

@Lucie_Sx No ty jo, děkuji za info. Tep a dech v pořádku, tlak nevím, pobledlá se mi zdála, ale muž tvrdí, že ne.
No uvidím, jak pochodím u doktorky a kdyžtak budu jednat dál, očkovací centrum ani neurolog mě popravdě vůbec nenapadl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11873
14.9.23 06:04

Syn to měl také, možná i okolo tohoto věku. Prý nevyzrálá termoregulace.
V noci spal v ložnici při 23st stejně oblečený jako venku při 10st.
Nikdo s ním nic nedělal - myslím vyšetřeni.

Dodatek - časem se to spravilo, nyní je dospělý a v zimě spí při okně dokořán, když jej zapomene zavřít a nemocný z toho není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
14.9.23 12:07

@DandátkoP Doktorka jí vzala krev, v krvi vše v pořádku. Říkala, že z toho pravděpodobně vyroste. Může to být i nevyzrálé termoregulační centrum v mozku, jak psala Evkad. Takže nevím nic nového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.9.23 12:12
@Sunlight515 píše:
Zajímavá informace. Může tento problém být kontraindikací pro další očkování?

Kontraindikaci je akorat smrt…

Ne, vazne. Tady ti reknou, ze at teda naockujes v nemocnici pobliz jipky, kdyz hrozi vazna reakce. Ne at neockujes vubec.

Ja osobne bych se uz dalsich davek bala.
Kdyz ctes pripady vaznych nasledku, dost casto to byva tak, ze se reakce s dalsimi davkami zhorsuje a pak proste pohar pretece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
14.9.23 17:39

Ja mela jedno dite takove studene, v noci 34,9°C. Zije, je mu 12.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
14.9.23 17:41

Ja mela jedno dite takove studene, v noci 34,9°C. Zije, je mu 12. Očkovan byl radne, ale to ten druhej, kterej zas mel furt 37,2°C uplne stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
13.3.24 22:46

Ahoj, malá má 9 měsíců. 3 dny měla horečky, kolem 38,5 a po sirupu teplota klesla. Má prořezaný jeden zoubek, tak jsem myslela, že je to tím. S doktorkou jsem byla v kontaktu. Jenomže ten třetí den v noci dostala nějaký záchvat, strašně řvala a byla jakoby mimo, nešla utěšit. Naměřila jsem ji 35,5. Ráno jsme jeli k doktorce a ta na nic nepřišla. CRP v normě. Pak už teplota normální. Dneska jsem koupala a předtím jsem ji změřila a měla krásných 36,8. Pak šla spinkat a za 2 hoďky se probudila a měla zase pod 36 :,( já už nevím, co s tím :( nikdy předtím se nám nic takového nestalo. Je teda pravda, že malá na to že má 9 měsíců ještě nebyla nemocná, kromě covidu ve 3 měsících.
Ještě dodám, že normální teplota malé bývá kolem 37 +/-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky