Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, naše dcerka (zítra 3 měsíce) se nakazila covidem, měli jsme ho doma všichni, předevčírem večer ji začaly teploty (vždy jen málo přes 38°C), včera rýma, hodně spavá… je statečná, pere se s tím krásně, nejvíce nás trápí její pláč, na který není člověk zvyklý, jelikož je usměvavé miminko za odměnu.
Máte také některá zkušenost v poslední době, popř. jaký byl průběh u vás? Děkuji
@Michaela88 píše:
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, naše dcerka (zítra 3 měsíce) se nakazila covidem, měli jsme ho doma všichni, předevčírem večer ji začaly teploty (vždy jen málo přes 38°C), včera rýma, hodně spavá… je statečná, pere se s tím krásně, nejvíce nás trápí její pláč, na který není člověk zvyklý, jelikož je usměvavé miminko za odměnu.
Máte také některá zkušenost v poslední době, popř. jaký byl průběh u vás? Děkuji
U nás měla dcera loňský podzim ve 4m a taky jen rýma a teploty. Jinak nic extr. Ale celou zimu jsme si předávali nemoci a prakticky to trvalo do půlky srpna coz u nás není vůbec bezne
My měli covid celá rodina na začátku září. Děti (18 měsíců a 5 let) měly 3 dny a 3 noci hůř srazitelné horečky, zimnici. Syn myslím ztrátu chuti, ale krátkodobě. Muž 2 dny horečky, jinak nic. No a já snad všechny příznaky, každý den jiný. Horečka, ztráta chuti a čichu, neskutečná, řezavá bolest v krku, rýma, motání hlavy, suchý kašel, únava, bolest kolenou. Kašel mám stále hnusný, včera mě začaly bolet záda mezi lopatkami. Říkám si, jestli se z toho nevyklubal zápal plic ![]()
Zdravím, my právě covid máme, syn má dnes 4 měsíce. 2 dny s manželem máme horečky, malému jsme zatím teplotu nenaměřil, je takový zahleněný a pořád teda kaká, dnes ráno stolice zelená. Celý den jsme včera všichni proleželi v posteli, doufám že se to u malého víc neprojeví. Je na UM, já mám mléka úplně maličko ale něco málo odstříkám a i si odemě něco cucne tak snad bude mít i nějaké protilátky.
Jak dlouho to u vás trvalo, a u vašich dětí? Nevím jestli mám volat pediatričce, zajímalo by mě co máme pozorovat abychom při zhoršení vyrazili na pohotovost teď přez víkend.
Jako covid už dneska asi nikdo neřeší, bere se jako normální chřipka, doufám že jak rychle přišel tak rychle odejde.