Spaní s miminkem

13.9.23 03:45

Spaní s miminkem

Dobrý den,
Chci se zeptat možná hloupě🙈
Ale rodila jsem 37tt kvůli preeklmpisii jsem měla vyvoláváný porod

Malý je hodně drobný má 2336g

Malého máme v ložnici v postýlce která je přiražena k posteli
Máme monitor dechu a i přes to v noci nespim protože se bojím ze se mu něco stane
Takže jsem totálně nevyspala a už i zoufalá protože mi to nedá usnout a bojím se ze se mu proste něco stane 😔
Malému je pět dni
A chci se zeptat jestli jste to některá měla podobně a jak jste řešili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1798
13.9.23 04:14

@Tynka141990 je to normální, že se člověk bojí. To bude až do konce života. Mám 7týdenní mimčo, narozen 37+0 s váhou 1960 gramů a ze začátku jsem ho pořád kontrolovala. Teď už důvěřuji monitoru dechu. Jenom upozorňuji, že postýlka musí být kousek od vaší postele. Jinak to snímá tvůj dech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
13.9.23 04:27
@Tynka141990 píše:
Dobrý den,

Máme monitor dechu a i přes to v noci nespim protože se bojím ze se mu něco stane
Takže jsem totálně nevyspala a už i zoufalá protože mi to nedá usnout a bojím se ze se mu proste něco stane 😔
Malému je pět dni

Přisuň postýlku úplně k posteli a shoď dolů frontovou příčku, abys na miminko viděla a zároveň se ho mohla dotýkat, cítit ho, dát na něj ruce atd.. Pokud ani tohle nebude stačit, nemusíš se bát si dát miminko k sobě do postele. Musela bys být opilá, abys ho zalehla, my mámy máme v sobě jakýsi radar, že reagujeme na každou změnu dechu svého dítěte.
Upřímně, po očkování měl syn občasné výpadky dechu, trvalo věčnost, než se znovu nadechl, často jsem ho k tomu „donutila“ právě tím, že jak byl vedle mě, vycítila a viděla jsem, že se něco děje a jemně s ním zakvedlala, takže se probral a nadechl. Byla jsem na něj natolik napojená, že kam se hrabe monitor dechu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
13.9.23 04:31
@Tynka141990 píše:
Dobrý den,

Malému je pět dni

Neúměrný strach vzhledem k situaci a nespavost, neschopnost usnout, bývá příznakem poporodní deprese.

Nikdy jsem to neměla podobně. Strach i dítě je do určité míry normální, ale nesmí Ti řídit život.
Monitor funguje a díky němu jsem se pořádně vyspala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
13.9.23 05:51

Mně hodně pomáhal ten monitor, vždycky jsem koukla, zda bliká, a byla jsem v klidu, protože jsem věděla, že miminko dýchá. Pamatuju si v porodnici, že jsem se ptala sestry, jak proboha poznám, že miminko dýchá :) dcera byla taky malá, měla 2,7 kg a když byla v zavinovačce, vůbec to poznat nebylo. Hodně mě uklidňoval ten monitor, používala jsem ho ve dne v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
13.9.23 06:39

Měla jsem všechny děti v posteli od porodnice. Spaly se mnou pod peřinou, abychom se cítily vzájemně.
Donošené i 2,33 kg drobek. Mě to pomáhalo. Monitor jsme neměli nikdy.
A v zavinovačce tedy nespaly. :mavam: Ani jsem je nezalehla a podobné.
To poslední už ano žádnou postýlku nemělo, bylo zbytečné ji i vlastnit.

• Citovat
  • Upravit
37132
13.9.23 06:51

To je normalni :D časem to přejde, já se takhle budila a půlku noci cumela na dceru, která ležela v postýlce a byla monitoru dechu, i když byla narozena skoro v termínu a měla 3,5kg :lol: vydržela sem to par dni a pak sem ji vzala k sobě do postele, paradoxně se můj mozek uklidnil, když sem ji měla nalepenou na sobě víc, nez když ležela v te postýlce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10986
13.9.23 07:06

Já jsem ze začátku byla klidnější s monitorem dechu. Hlavně u staršího, ten úplně ze začátku spal v postýlce. Mladší jen párkrát na první spánek a jinak jsem ho měla vedle sebe v hnizdecku, dokud byl velký drobek. Teď už nějakou dobu hnizdo skoro nepoužívám, většinou ho mám vedle sebe a podvědomě mu v noci uhybam, protože se mi v posteli začíná dost vrtět a točit (3 mesice). Jsem teď mnohem víc klidnější, když ho cítím, než když byl na monitoru. Oba kluci byli taky menší. Váhy při propuštění 2,1 a 2,3 kg, ale oba donošení, zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
13.9.23 07:28

Nastehuj si ho do postele, je to pecka aj na kojeni a vyspis se. Mimco nezalehnes, to je instinkt. Ja ho bohuzel mam dodnes a to je mi za par let pade, takze kdyz se ke mne narve cuba, uhejbam ji podvedome ve spanku a skoncim zadama na studeny zdi pravidelne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14625
13.9.23 07:35

Hele jak píšou holky, když si ho das k sobě, bude spát nalepene na tobe a jakkoliv se pohne, to ty ucitis hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.9.23 08:06
@Sunlight515 píše:
Přisuň postýlku úplně k posteli a shoď dolů frontovou příčku, abys na miminko viděla a zároveň se ho mohla dotýkat, cítit ho, dát na něj ruce atd.. Pokud ani tohle nebude stačit, nemusíš se bát si dát miminko k sobě do postele. Musela bys být opilá, abys ho zalehla, my mámy máme v sobě jakýsi radar, že reagujeme na každou změnu dechu svého dítěte.
Upřímně, po očkování měl syn občasné výpadky dechu, trvalo věčnost, než se znovu nadechl, často jsem ho k tomu „donutila“ právě tím, že jak byl vedle mě, vycítila a viděla jsem, že se něco děje a jemně s ním zakvedlala, takže se probral a nadechl. Byla jsem na něj natolik napojená, že kam se hrabe monitor dechu :P

Je to tak, miminko k sobe do postele, naladite se na sebe navzajem.
A apnoe po ockovani jsou zminovane i v pribalaku, vyslovne tam uvadeji nedonosene deti. Ja bych ockovani hooodne posunula, nekteri pediatri ockuji az deti nad 5 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
13.9.23 09:10
@Sunlight515 píše:
Upřímně, po očkování měl syn občasné výpadky dechu, trvalo věčnost, než se znovu nadechl, často jsem ho k tomu „donutila“ právě tím, že jak byl vedle mě, vycítila a viděla jsem, že se něco děje a jemně s ním zakvedlala, takže se probral a nadechl. Byla jsem na něj natolik napojená, že kam se hrabe monitor dechu :P

Syna jsem mela taky v posteli od miminka, protoze se v noci porad kojil a ja nebyla schopna vstavat k postylce. A je pravda, ze se mi stalo asi 3×, ze me vzbudilo nejaky tuseni, ze syn nedycha, zahybala jsem s jin, on se nadechl a ja zase mohla v klidu usnout. Je fascinujici, jak me to mohlo v tom vycerpani probudit, priroda je opravdu chytra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.23 11:21

Nejspíš jsem nenormální ale já měla strach že by se v postelí něco stalo. Nerada spím s dítětem. Vidím tam víc nehod než když je zaligrovane v postýlce. Ani jsem neměla v plánu takhle spát. Naše plus je že nikdy s námi dítě usnulo, spíš to bralo jako hru. I jako miminko

• Citovat
  • Upravit
6440
13.9.23 12:08

S první dcerou jsem to měla stejně a to byla donošená. Měla postýlku bez postranice přiraženou k mojí posteli a připadala mi šíleně daleko. Pár týdnů jsem spala nacpaná půlkou těla u ní :D Stejně se začala budit a skončila u nás v posteli. Teď mladší se budila taky pokaždé, co jsem ji v porodnici dala do té jejich postylky, spala jen u mně v posteli. Doma šla rovnou do naší, ale zatím jsem tam s ní sama. Blbý je, že nedonošený drobek by měl mít monitor dechu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1798
13.9.23 12:42
@Anonymní píše:
Nejspíš jsem nenormální ale já měla strach že by se v postelí něco stalo. Nerada spím s dítětem. Vidím tam víc nehod než když je zaligrovane v postýlce. Ani jsem neměla v plánu takhle spát. Naše plus je že nikdy s námi dítě usnulo, spíš to bralo jako hru. I jako miminko

Jsem na tom stejně. Navíc v porodnici mně vyloženě říkali, ať ho nedávám k nám do postele, ale ať má vlastní postýlku. Máme to tak od začátku a k nám do postele ani nechce. Jenže já mám nedonošenátko a ještě s nízkou porodní váhou (měl 1960, při propuštění 1900). Byl tak drobný, že kromě mě se všichni báli se ho dotknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí