Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Svesticka22 bohužel je to jediná fyzio se zaměřením na děti v našem městě a okolí, je se vším hned hotová. Návštěvy jsou rychlovka.. tohle nám řekla když jsme byli na odchodu
Na můj dotaz co s tím mi jen odvětila že je syn měkčí ať přijdeme klidně až za dva měsíce až se bude něco dít - až bude sedět nebo lézt
zkouším proto hledat info na netu, jestli jsou nějaké cviky na posílení krčních svalů atd
Ahaa ahaa
a na brisku se mu libi? Tam hlavicku drzi dobre?
jeste me napada jestli nema nejakou blokadu, porod byl komplikovany?
@Svesticka22 ano, na zádech, na bříšku vše v pořádku, jen je trochu lenoch, porod bez komplikací.. nebo jestli je prostě zajímavější zem a proto ji má většinu času tak skloněnou, nevím. Když ho chováme a někdo na něj mluví nebo dáme před něj hračku aby měl hlavičku nahoře tak ji po chvilce zase sklopí k hrudníčku
zkusím se podívat jestli nemáme v okolí nějakou osteodynamiku.. děkuju za tip, blokada mě nenapadlo, snad poradí víc
Pokud by dítě v 6m neudrželo hlavičku, tak už by vás dávno pediatrička honila na fyzio, neuro a další vyšetření. Pokud ne, vyžádala bych si ho sama, i kdybych s dítětem měla jezdit 50km daleko. Neutěšuj se tím, že je jen pomalejší, v tomto věku by už hlavu měl držet naprosto bezpečně v jakékoli pozici.
Na 6 týdnech bych to brala, ale 6 měsíců, to je hodně zvláštní, že to fyzioterapeutka bere na lehkou váhu, to bych se poohlédla jinde, i kdybych měla dojíždět bůhvíkam. Dětská doktorka to asi „vyřešila“ posláním na rehabilitaci, ale tam ti tedy moc nepomohli, nenech to být a buď uháněj doktorku nebo si najdi jinou fyzio.
Nespletla sis týdny a měsíce? Podle mě pěkně kecáš. Kdyby to tak bylo, tak neexistuje, že by to pediatrička nebo fyzio neřešila.
Děkuju za tip na osteodynamiku, máme termín a zkusím ještě dohledat lepší fyzio. Pediatra nás nechtěla ani po 6N poslat na fyzio kvůli predilekci. To jsme si museli vyřešit a hradit sami. Fyzio si toho všimla až teď při poslední návštěvě, když jsme byli na odchodu a měla po nás dalšího klienta, nebyl už čas. Třeba by jinak poradila, nevím. Ale čekat měsíc dva se mi nechce, proto se ptám, zda někdo nevi, co do dalšího termínu cvičit, jak třeba protahovat atd.
Omlouvám se za anonym ale mám zde pár známých a akorát by mi říkaly jak vše moc řeším.
Syn má 6 měsíců a ve svislé poloze neudrží hlavičku, na krátký čas ano ale jinak ji spíš předklání, bradičku mívá opřenou o hrudníček, nedívá se nahoru ale pohled směřuje dolů. To samé dělá i v klokánku, hlavičku sklání bradou dolů. Nevěděl by někdo co s tím? Fyzio nám na to jen řekla v rámci preventivní prohlídky, že už by ji měl udržet nahoře, nic víc
Jinak je vše ok…