Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mam 10mesicni dcerku a ma 69cm a 7,27kg myslite ze ma malou vahu?
Myslím si že je drobek, ale nic extrémního.
Malej má 8m a 6,04kg a 68cm
To je ruzný, malej měl při narození 2700g, v roce 7 kilo, oproti jiným dětem je hubený, ale má to v genech, jí hodně a prospívá dobře
@silvadd váhu má trošku nižší a celkově je spíš drobnější, ale neřekla bych, že je to až tak hrozné. Záleží i na tom jaké má genetické předpoklady
Sama mám všechny děti drobné. Nejstarší měla v roce 7,4kg a 74cm, mladší dcera v 10m 7,45kg, starší syn 6,95kg a mladší syn 6,67kg.
@silvadd - moje starsi mela v 10 mes. na chlup stejne. 69 cm a 7,3 kg. Je drobna porad.
Je drobnější, kamarádky malá neměla v roce ani 8kg, ale jinak je to strašně šikovná holčička, jí a prospívá
A znám takových dětí víc
Nic si z toho nedělej ![]()
Znam jednu, co mela v roce sedm kilo. byla jak torpedo, v pul roce se zacala zvedat na nozicky.. kazde dite je jine..
Znam jednu, co mela v roce sedm kilo. byla jak torpedo, v pul roce se zacala zvedat na nozicky.. kazde dite je jine..
@Lizzi píše:
To píšeš o mojí dceři ne?
Ta měla v roce 7 kg achodila od devíti měsíců- pořáde je to drobeček ![]()
To zalezi na mnoha faktorech…syn pri narozeni 4060g 57cm…vaha v 10m 11600g a 84cm
je, jak nudle
kamaradky syn 78cm a 8500g je oproti nasemu mackovi uplne drobounky, ale ma i takove rodice…ja, jako zenska mam 182cm, tak to ma po me ![]()
To zalezi na mnoha faktorech…syn pri narozeni 4060g 57cm…vaha v 10m 11600g a 84cm
je, jak nudle
kamaradky syn 78cm a 8500g je oproti nasemu mackovi uplne drobounky, ale ma i takove rodice…ja, jako zenska mam 182cm, tak to ma po me ![]()
Nejsi sama, mala mela v roce necelých osm kilo, tak bud v klidu
dcera teda špatně jí a ma potravinové alergie, nicméně je prostě drobná, ovšem po mně to nemá
![]()
A sní na co přijde, ne? Mě vždycky fascinují pláče maminek drobnějších dětí (nemyslím to zle
) a když pak vyjmenují, co za celý den snědly… já s těma našima hádám o každé sousto a jsou veliký… z čeho, to nevím.
Taky záleží, jakou měla porodní váhu, startovat s 3 kily nebo se 4 je rozdíl.
Klid ![]()