Nízké endometrium 0,4 mm

29
4.6.20 08:46

Nízké endometrium 0,4 mm

Ahoj holky,
přidávám svůj první příspevek, protože už jsem zoufalá. Snažíme se s manželem o dítě už cca rok a půl bez úspěchu.
Tak nějak jsme to ze začátku neřešili a dávali tomu čas, no ale už asi není nač čekat, protože přirozeně to nepůjde. Tak jsem byla na gyndě na podzim a doktorka mi udělala vaginální ultrazvuk a odebrala krev kvůli hormonálnímu vyšetření. Říkala, že vše je v pořádku, máme se snažit dále.

Pořád to je ale bezúspěšné, tak jsme se rozhodli, že zkusíme zajít do CAR. Potřebovala jsem k vyplnění dotazníku pro CAR výsledky vyšetření, které mi prováděla gyndařka na podzim.
No a u vyšetření děložní sliznice jsem měla uvedeno: nízké endometrium a že mám do dotazníku uvést 0,4 mm. Já jsem si to tedy pak googlila a četla jsem, že nízká sliznice je pro těhotenství velký problém. A přijde mi, že 0,4 mm je dost málo, skoro nic. Přijde mi, že 0,4 mm není ani možné, když i ty 4 mm jsou málo. Trošku mě zaráží, že mě na to doktorka neupozornila, mohli jsme s tím už něco dělat.

Hlavně se chci zeptat, stalo se některé z Vás, že byste měla takovou nízkou děložní sliznici? 8o :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
137
4.6.20 09:19

Ahoj úplně zkušenost nemám, ale v prvé řadě bych uhodila na tvoji gynekoložku, protože tohle je opravdu nízká hodnotu, děložní sliznici je důležitá pro uhnízdění embrya. Pokud už jste navštívili CAR určitě ti pomůžou. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
4.6.20 09:34

@Lupena No jsem z toho smutná, že jsem to zjistila až teď a ještě takovou docela náhodou. Mohli jsme to už začít řešit dávno a nemuseli jsme si s manželem nalhávat, že to půjde přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
4.6.20 09:48

@owca Vůbec se ti nedivím, mohla to už řešit doktorka a třeba by vám to vyšlo přirozeně, což je úplně nejlepší cesta než jezdit do CAR. My už jezdíme 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
4.6.20 09:57

@Lupena To mě mrzí, že to tak dlouho řešíte. :( No trošku mám z návštěvy CAR obavy na co všechno ještě přijdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
4.6.20 10:00

@owca Už je to na dobré cestě :srdce: Myslím, že je lepší když na něco přijdou a řeší se daný problém. U mě žádný problém nebyl a dlouho to nešlo. :,( Můžu se zeptat kam chodíte do CARU?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
4.6.20 10:10

@Lupena Tak moc Vám to přeju, ať se dočkáte a bude Vám mimčo dělat samou radost :srdce: :srdce:
No jdeme teprve na konzultaci do Reprofitu v Ově. Kdybychom se nerozhoupali k první návštěvě, tak ani nevím, že mám nízkou sliznici :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
4.6.20 11:06

@owca Děkuju Ti :hug: Neboj se, určitě vám pomohou, toto se dá řešit. Já jsem třeba pila kontrylehový čaj, ten pomáhá na růst sliznici, nebo červené víno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
4.6.20 11:13

@Lupena Čaj jsem pila taky, ale je mi po něm nějak divně, tak jsem si teď koupila kapky a to víno je teda lepší nápad :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
4.6.20 11:28

@owca Já jsem spíš na bílý víno, ale červený mi začalo taky chutnat :) Kdy máte první konzultaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
4.6.20 11:40

@Lupena V pondělí :) jsem zvědavá, co nám tam řeknou :D
A vám zákroky proplácí pojišťovna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
4.6.20 11:49

@owca Řeknou vám běžný postup, budou se hlavně ptát na zdravotní anamnézu i osobní, ale každý CAR to má jiný, možná ti vezmou krev. Většinou platíme část my, a část jde na pojišťovnu. Třeba nám dělali genetiku kvůli partnerovi, a to jsme nehradili nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
4.6.20 12:39

@Lupena Můžu se zeptat, na kolik vás to už vyšlo penízků?
Já určitě půjdu na krev (nevím krevní skupinu a můj praktický lékeř to v kartě uvedené nemá) a možná průchodnost a manžel na spermiogram no..a pak se uvidí, jak dopadneme a co bude dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
4.6.20 13:20

@owca Přesně to nevim, ale kolem 40. tis. to bude. Nejdřív jsem podstupovala IUI, to jsem doplácela 1.000,–. Celý cyklus IVF přes 30. tis. + doplatky za léky. Přesně tak, na základě výsledku krve a spermiogramu se bude postupovat dál. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
4.6.20 13:31

A IVF jste platili s účastí pojišťovny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie