Nízký PaPP-a test

12
29.3.10 14:10

nízký PaPP-a test

Moc všechny zdravím, hledala jsem zde diskusi na screening v I.trimestru, ale našla jen triple testy, tak se omlouvám za nové téma. Dnes mi volala dr. že mám nízkou hladinu pappa testu (0,18 MOM) a musím za týden na genetiku, měření NT. Máte někdo podobnou zkušenost? Jsem vyřízená, je to vymodlené těhu po druhém IVF a ted tohle. Moc se bojím, že o mimi přijdu at už z jakéhokoliv důvodu. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13765
29.3.10 14:25

Tak jestli ti ještě nedělali utz, tak se zatím nestresuj. Ty výsledky se vyhodnocují krev+utz, takže zatím je to nepřesné. Při NT ti proměří kožní řasu na krku miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Agaata
29.3.10 14:43

Ahoj, měla jsem podobnou hodnotu, už nevím přesně setinu, ale rozhodně to bylo 0,1. Vše ostatní jsem měla v pořádku, včetně NT. A stejně mi vypočítali ohromné riziko, 1:7 na Edwardsův syndrom, 1:110 na Dawnův syndrom.
Později mi jeden odborník na dg prenatálních vad řekl, že to vypadá spíš jako laboratorní chyba, zvlášť když je i nadále vše v pořádku, placenta funguje jak má.
No a mám krásné zdravé dítě :-D
Držím palce!

• Citovat
  • Upravit
12
29.3.10 14:58

no to moc gratuluji :lol: chlácholím se že by to mohlo být tím, že se mi po transferu 2 embryí uchytilo jen jedno. Holt budeme muset vydržet týden do toho měření a pak se uvidí. Věřím, ale ten červíček…Celou dobu mi nic není, cítím se skvěle a užívám si to a ted tohle, ono nestačí, že jsme museli na IVF. Děkuji za podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
29.3.10 15:16

Ahojda, fakt se nestresuj dopředu, ono opravdu to číslo samo o sobě nic neznamená, musí se to vyhodnotit s ultrazvukem. Počítač jim pak vyflusne riziko postižení. Já měla naopak hrozně vysoké Papp a po ultrazvuku mi pan doktor řekl že je vše ok a mám hrozně malinký riziko.
Prý asi udělali chybu ve váze a výšce v laborce nebo sestřička to blbě napsala. Já tam totiž měla na tom papíře o deset kilo víc než ve skutečnosti a výšku taky byla blbě, nevím kde to ta sestra vzala.
Takže dokud není ultrazvuk a nepromluví si s tebou případně genetik tak bych neházela flintu do žita. Je to těžký ale věř že to bude dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
21.4.10 18:49

Ahoj Petulo, chtěla jsem se tě zeptat, jak jsi dopadla? Já jsem ve 14.t.t. a PAPP-A mi vyšel také nízký - 0,04 MoM. Zítra jdu na odběr choriových klků. Ale víc se bojím potratu nebo předčasného porodu, což s nízkým PAPP-A prý souvisí… :cry: Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí