Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moc všechny zdravím, hledala jsem zde diskusi na screening v I.trimestru, ale našla jen triple testy, tak se omlouvám za nové téma. Dnes mi volala dr. že mám nízkou hladinu pappa testu (0,18 MOM) a musím za týden na genetiku, měření NT. Máte někdo podobnou zkušenost? Jsem vyřízená, je to vymodlené těhu po druhém IVF a ted tohle. Moc se bojím, že o mimi přijdu at už z jakéhokoliv důvodu. Děkuji
Tak jestli ti ještě nedělali utz, tak se zatím nestresuj. Ty výsledky se vyhodnocují krev+utz, takže zatím je to nepřesné. Při NT ti proměří kožní řasu na krku miminka.
Ahoj, měla jsem podobnou hodnotu, už nevím přesně setinu, ale rozhodně to bylo 0,1. Vše ostatní jsem měla v pořádku, včetně NT. A stejně mi vypočítali ohromné riziko, 1:7 na Edwardsův syndrom, 1:110 na Dawnův syndrom.
Později mi jeden odborník na dg prenatálních vad řekl, že to vypadá spíš jako laboratorní chyba, zvlášť když je i nadále vše v pořádku, placenta funguje jak má.
No a mám krásné zdravé dítě ![]()
Držím palce!
no to moc gratuluji
chlácholím se že by to mohlo být tím, že se mi po transferu 2 embryí uchytilo jen jedno. Holt budeme muset vydržet týden do toho měření a pak se uvidí. Věřím, ale ten červíček…Celou dobu mi nic není, cítím se skvěle a užívám si to a ted tohle, ono nestačí, že jsme museli na IVF. Děkuji za podporu
Ahojda, fakt se nestresuj dopředu, ono opravdu to číslo samo o sobě nic neznamená, musí se to vyhodnotit s ultrazvukem. Počítač jim pak vyflusne riziko postižení. Já měla naopak hrozně vysoké Papp a po ultrazvuku mi pan doktor řekl že je vše ok a mám hrozně malinký riziko.
Prý asi udělali chybu ve váze a výšce v laborce nebo sestřička to blbě napsala. Já tam totiž měla na tom papíře o deset kilo víc než ve skutečnosti a výšku taky byla blbě, nevím kde to ta sestra vzala.
Takže dokud není ultrazvuk a nepromluví si s tebou případně genetik tak bych neházela flintu do žita. Je to těžký ale věř že to bude dobrý.
Ahoj Petulo, chtěla jsem se tě zeptat, jak jsi dopadla? Já jsem ve 14.t.t. a PAPP-A mi vyšel také nízký - 0,04 MoM. Zítra jdu na odběr choriových klků. Ale víc se bojím potratu nebo předčasného porodu, což s nízkým PAPP-A prý souvisí…
Díky.