Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky
tonoucí se stébla chytá…Potřebuji vědět na co vše se v těhotenství odebírá krev na začátku.V říjnu 09 jsem prodělala ZT ve 13tt,teď v unoru biochemické těhu a teď jsem znova otěhotněla.Ve čtvrtek jdu k dr.Jelikož mám hrozný strach,že by to mohlo dopadnout znovu špatně tak mě napadlo,že by mi mohl gyndař udělat nějaké vyšetření z krve co by mohlo souviset se ZT.Např. štítná žláza,krevní srážlivost,imunitní vyšetření na protilátky proti plodu…
Nevíte o co si mám říct a zda mi ho vůbec bude ochotný udělat?A na co se odebírá krev povinně?díííky moc
Ahoj Tracy,
mne doktorka delala v 7+neco tydnu automaticky testy na spoustu veci, ktere si vsechny nepamatuju, ale vim, ze tam mj. byla i stitna zlaza a jestli nemam protilatky proti plodu. a pak jeste nejake nemoci, to si uz fakt nepamatuju.
jj. Ale netusim, jak je to bezne, jako jestli to delaji vsichni doktori (ale zas nemam dojem, ze by moje doktorka obecne delala nejaka nadstadardni vysetreni, ale ani nezanedbava).
Poprve jsem byla na kontrole v 5tt a to mi prave rekla, ze priste budou tyhle testy, tak at prijdu nalacno. Pokud ti o zadnych testech doktor nerekne, tak bych se byt tebou na ne urcite zeptala, nebo ho o ne poprosila ![]()
Nevím, obecně se toho moc nedělá, co vím tak krevní obraz, zjištění krevní skupiny, test na HIV, žloutenku, syfilis a to je všechno. Cokoliv navíc jen pokud tě na něco zvláštního doktor pošle.
Já jsem teda na prvních odběrech byla až trochu později, cca v 10.tt. Dělali mi různé pohl. choroby, krevní obraz, sedimentaci, kr. skupinu a Rh faktor. Pak jsem byla na odběrech kvůli NT screeningu a tam mi mj. brali myslím i na tu štítnou žlázu. Možná i ta srážlivost by se tam někde našla.
Ale protilátky na plod mi určitě nedělali.
díky holky,ve čtvrtek jdu k dr. tak se ho zeptám na co mi budou brát krev a zda by nemohli i na to co bych potřebovala
Tajo běžně se na začátku těhu bere krev protilátky atd… to by měli mít všichni ![]()
tracy myslí trošku něco jiného.
Ahoj, mě brali krev zatim jen jednou a to na triple testy v 16tt.
Ty protilátky to se delá v jakém tt?
ahoj, plácnu třeba kolem 7-8tt. mylsela jsem že je to standart..šla jsem jako Taja ráno na lačno… ![]()
Aha tak to vůbec. Já chodila jen na UTZ a první krev až v tom 16 tt. Doktorovi věřím tak doufám, že nic nezanedbal…
Obláčku takže ti dělal imuno?Jsem četla že matka může mít nějaké protilátky proti plodu a tím jsou ta ZT.No zkusím se ho zeptat na to a uvidím.Potřebuji mít prostě jistotu,že jsem ok
Tracy píše:
Obláčku takže ti dělal imuno?Jsem četla že matka může mít nějaké protilátky proti plodu a tím jsou ta ZT.No zkusím se ho zeptat na to a uvidím.Potřebuji mít prostě jistotu,že jsem ok
testy na protilátky mi robily 2×, na začiatku tehu (tak 8tt) a teraz v 32 tt.
No já jsem prodělala dvě ZT za sebou a teď jsem těhotná znova a všechny ty testy mi dělali už před otěhotněním, takže jsem hned od začátku pod práškama. právě mi zjistili ty protilátky. Fór je v tom, že to každej doktor začne řešit až po třetím potratu a já se tam doslova do toho Gennetu nacpat a dobře jsem udělala.