Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám dotaz,zítra jsme pozvaní na narozeniny do vinného sklípku.Chtěla bych se zeptat kolik vína si můžu dát.Píše se 0,2 dcl,máte někdo zkušenosti?Děkuji.
Luci, tomu kapku nerozumím. Na pozvánkách je napsáno co? Jako, že jste pozvaní na 2 deci?
radú - Luci je asi těhulka, bych to tipla
nebo alespoň podle dotazu
jinak to taky nechápu…
Jinak co se týče vína v těhu - neměla jsem ani moc chuť, ale když už, tak jsem si dala ty 2 deci…většinou jako střik..
Ano,jsem těhotná a na netu jsem četla,že neuškodí 0,2 dcl.Asi jsem se špatně vyjádřila.
Jestli jsi těhotná, tak 2 deci, víc bych si nedala, nebo si vezmi odměrný válec a ochutnej vícero vín, co se do těch 2 deci vejde ![]()
Jestli kojíš a chceš si dát do nosu, tak si odstříkej mlíko do zásoby na celou noc, ráno poté odstříkej a vylej a pak koj, ale tohle jsem na své kůži nezkoušela.
V prvním trimestru jsem k vínu ani nečuchla, a pak občas deci…
LuckaK píše:
Ano,jsem těhotná a na netu jsem četla,že neuškodí 0,2 dcl.Asi jsem se špatně vyjádřila.
Jé, promiň. Já to fakt nepochopila,
.
Jo, tak 2 deci asi můžeš. Teda já za sebe bych se asi „dvojky“ moc nebála. Když jsem čekala holky, semo tamo jsem si „lupla“ trošku piva.....
. slintající smajlík.
No,právě,mám na kvalitní víno opravdu obrovskou chuť
Až mám ze sebe strach ![]()
Lucko já mám v těhu taky hroznou chuť na víno. Četla jsem, že 2 deci jednou za čas neuškodí.
Ta chuť je silnější než já.A nebude to žádný patok,tak snad ty 0,2 dcl nebo 0,3 zvládnu ![]()
trošku kvalitního vínka s dobrým papu určitě mimču neuškodí
já teda zatím na to nemám chuť v létě mě to taky určitě chytne
určitě bych se toho nebála. já byla v 6. měsíci na řízené degustaci a klárka je úplně v pohodě. ale dohromady toho byly tak 3 dcl. na víc jsem už pak stejně neměla chuť. neboj, ono si tělo řekne ![]()