Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych do toho nešla z jednoduchého důvodu - stejně jako každý Sanorin, jsou návykové (při aplikaci do nosu, samozřejmě)… Brala jsem je několik let, takže vím, o čem mluvím, pak jsem měla dost velký problém je vysadit.
Na Tvém místě bych si zašla na alergologii, předepíšou Ti něco rozumnějšího…
Myslím, že „analergin“ neznamená proti alergii, ale že sám alergii nevyvolává. V těhotenství nevadí, ale jak píše bohunka k dlouhodobé léčbě to není.
Já jsem taky ve 3.trimestru a zrovna ráno jsem si do očí kapala. Prostě někdy není úniku… Když se to nepoužívá dlouhodobě, tak to podle mě nevadí, prostě v těch největších alergenních vlnách se jinak nedá moc vydržet…
neczuz píše:
Myslím, že „analergin“ neznamená proti alergii, ale že sám alergii nevyvolává.
Zuzko, to je omyl, je to opravdu určeno PROTI alergii… Nicméně na alergologiích už to moc nedoporučují, leda jako nouzovou jednorázovku… Existují mnohem lepší věci na předpis.
BohunkaP píše:neczuz píše:Zuzko, to je omyl, je to opravdu určeno PROTI alergii… Nicméně na alergologiích už to moc nedoporučují, leda jako nouzovou jednorázovku… Existují mnohem lepší věci na předpis.
Myslím, že „analergin“ neznamená proti alergii, ale že sám alergii nevyvolává.
Máš pravdu. Koukala jsem jen na hlavní účinnou látku a ta je ta samá jako Sanorin normální na rýmu. Zkrátka látka, která snižuje otok sliznic. Teď koukám, že to obsahuje ještě pomocnou účinnou látku - něco navíc na alergii.
Mám silnou alergii, v těhotenství jsem se bohužel alergii nevyhnula. V prvním kupodivu vůbec nepřišla, ale v druhém ano. Bez léků by to nešlo. Beru Zyrtec a měla jsem ho povolený i jako těhotná (brala jsem ho v II. trimestru). Naštěstí nebyla alergie tak silná jako obvykle, takže jsem mohla snížit dávky (normálně beru jeden denně, ale v těhotenství mi stačilo půl tabelty obden). Naštěstí mám alergii sezónní (cca 3 - 4 měsíce). Do nosu používám Flixonase, do očí Spersalerg, mám dojem, že je to jen na předpis.
paraplicko píše:
Do nosu používám Flixonase, do očí Spersalerg, mám dojem, že je to jen na předpis.
Jojo, na předpis - mám to samé.
Ahojky ano taky ho pouzívam a jsem tehotna ale me nepomaha nevim proc
![]()
Neví někdo, zda se vůbec dá ještě sehnat sanorin analergin? jako jediný nám zabíral.