Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím nemáte někdo zkušenost že první hodnota je vyšší durhá moc nízká a třetí je v pořádku?Ve středu mě čeká amnio ale toho se nebojím spíš výsledků vím že to často vychází falešně pozitivní ale i tak mám hrozný strach.Screening v prvním trimestru vyšel výborně.
Měl jste někdo taky takové hodnoty a bylo nakonec vše v pořádku?
Ahoj,me screening v 1.trimestru vysel taky dobre,pak v triple testech jsem mela zvysene HCG a poslali me na amnio,to vyslo taky dobre a mame krasneho a zdraveho kluka ![]()
Tak preju hodne stesti! ![]()
Kamaradce to vyšlo taky tak 1 screening v pohodě a tripple test pozitivni tak byla na plodove vodě a mala je v pořadku. je to celkem časte že ty testy vychazeji často pozitivně zbytečně to pak maminky plaši neboj se včechno bude v pořadku
dík snad bude hrozně se bojím u amlého mi tohle nějak endocházelo i když vyšly taky špatně tak ej dzravý jak řípa a ted se hrozně bojím.
Taky jdu s uklidněním. První screening u prvního těhu mi vyšel v pohodě, tripple testy mi dělali dva (sama pořádně nevím proč) a oba vyšly strašně - pravděpodobnost Downova syndromu 1:20
Hnali mě na plodovou vodu, ta dopadla dobře a z Matyho roste zdravej terorista.
U druhýho těhu jsem absolvovala naštěstí jen tripple test a vyšel dobře.
Jak už jsem kdesi psala, tyhle testy mě dokážou vždycky naštvat, je to jen nervování maminek, tahání peněz z lidí a pojišťoven. Genetiku sice neoblbnem, ale tohle, co tu probíhá, je jen statistika. Podle mě má mnohem větší vypovídací hodnotu ultrazvuk. Tak jsem se pěkně rozohnila.
Já vím že jsou často falešně pozitivní ale i ty hodnoty m vyděsily myslla jsem že můžou být bud vyšší nebo nižš já nevím sice co která hodnota je a koilk přesně mám ale vím jn že první je vyšší druhá moc nízká- o víc než polovinu než by měla být a třetí je normální tka enívm co by to mohlo znamenat
A co testy NT, bylas na nich v tom 12.týdnu? Pokud by tam vyšly negativní, tak bys ty triple testy nemusela brát v potaz. Navíc odběr plodovky můžeš odmítnout.
Jojo byla jsem a to vyšlo skvěle Nt 1 cm a riziko 1:8400 takže negativní…já vím že můžu ale na to nejsem zas tkaová odvaha odmítnou plodovku aspon budumít jistotu zdraví miminka i pohlaví ale už jsem to i obrečela a človkě si říká co kdžy je opravdu něco špatně… ![]()
Ja bych na plodovku nesla, jen pokud by riziko Downa bylo opravdu vysoke. S tvym vysledkem NT screeningu v prvnim trimestru bych neriskovala potrat po odberu plodovky, triple testy vychazeji tak presne asi jako kdyz si hodis korunou. Radsi si nech udelat podrobny UZ.
Ja tedy mela to stesti, ze mi vysly dobre oba testy, ale na plodovku me stejne posilali, protoze mi v dobe porodu melo byt tri tydny 35 let. Nakonec jsem porodila o ctyri tydny drive jeste v 34
. Amnio jsem odmitla. A mam zdrave dite. Poprve jsem byla v zahranici, nedelali mi vubec zadne testy a i moje prvni dite je zdrave.
Já vím ale to riziko není tak vysoké a chci mít jistotu,já byhc tohle ais nidky neodmítla cokoliv jiného ano ale tohle asi ne nejsem na to odvaha co když by se pak prcek narodil opravdu nemocný…
Ahoj taky mi vyšly triple testy 1:20, jsem úplně na mrtvici. Zítra mě čeká odběr plodové vody tak doufám, že bude vše v pořádku.
@tristinka píše:
Ahoj taky mi vyšly triple testy 1:20, jsem úplně na mrtvici. Zítra mě čeká odběr plodové vody tak doufám, že bude vše v pořádku.
Neboj, taky mi vyšly blbě 1:50,teď jsem po amnio a je to v pořádku. Držím pěsti! ![]()
Moc děkuju
závidim ti, že už to čekání máš za sebou
taky držim palce a přeji hodně štěstí
Ahojky tak mi amniocentéza vyšla v pořádku
tak všem držim palce ať Vám to dobře dopadne ![]()