těhotenství, první UZ

Anonymní
23.3.10 17:35

těhotenství, první UZ

Ahojky děvčátka, chtěla bych se zeptat, jestli někdo máte zkušenost se zjištěním cysty v těhotenství. Dnes jsem byla poprvé na UZ, dr. mi řekl, že to musím ještě týden vydržet, byl vidět jen žloutkový váček, ale žije. K ovu došlo asi déle a krom toho mi zjistil cystu na vaječníku. Jsem napjatá…jednak aby se tam příští týden to mimi objevilo a bojím se ty cysty i přesto, že mi řekl, že by to těhotenství nemělo ovlivnit. Máte s tím někdo zkušenost, holky?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44339
23.3.10 17:57

Při druhém těhotenství jsem měla cystu tak velkou,že hrozila laparoskopická operace v těhotenství..Nakonec se cysta zastavila,na operaci jsem nemusela..V těhotenství jsem neměla bolesti ani krvácení.Cysty prý nezpůsobují falešně - pozitivní testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44339
23.3.10 20:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.10 20:07

Jani, děkuji za info a podílení se o své zkušenosti. Budu doufat, aby vše bylo v pořádku. Díky moc

• Citovat
  • Upravit
44339
23.3.10 20:19

Anonymní,držím pěsti,aby vše bylo v pořádku a narodilo se zdravé miminko..

Cysty jsem měla ještě před otěhotněním.Nezabránily mi v otěhotnění ani donošení těhotenství.Je to poměrně častý problém a doktoři si s tím většinou umí poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
23.3.10 20:31

Děkuji Jani,
já mám ještě strach z toho žloutkového váčku, aby se tam objevilo embryo příští týden. Předtím jsem musela na revizi, srdíčko miminka přestalo být 2dny před dokončením 12tt.
Teď jsem od poslední MS dle dr. 6+0, ale to víš, bojím se, aby to nebylo zamlklé těhotenství.
Jani, moc děkujiza podporu. Ještě že takové stránsky existují, hned mi je lépe. Hezký zbytek večera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15584
25.3.10 16:36

Hannah, já byla včera také na prvním utz, měla jsem být 7+0tt, vím přesně kdy byla ovulace, tak by to mělo být víceméně přesně. Jenže Dr. neviděla ještě srdíčko jen gestační váček se žloutkovým váčkem a velikostí prý odpovídá šestému týdnu. Na další utz mne pozvala až za 3 týdny a ještě mi tam našla cystu.
Tak jsem z toho hodně nervozní, protože to zpoždění mi přijde hodně velký :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.3.10 19:42

Ahoj Andiku,
to věřím, že seš nervozní…mně řekl v út ať přijdu za týden a neumím si představit, že bych čekala 3týdny jako Ty. Ale ta naděje tu pořád je, že to bude dobrý, tak nam nezbývá nic jiného než doufat a že bude vše v pořádku. Každopádně dej vědět, jak se to vyvíjí, juj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
778
25.3.10 21:41

AHoj holky, tak já se k vám přidávám, dnes jsem byla na kotrole a měly bych být 6tt, ale jen dutinka a za týden kontrola a HCG. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
26.3.10 04:13

Hermiono, určitě to bude vše v pořádku…nechci, aby to vyznělo špatně, ale jsem ráda, že nás je takových víc…drží mě to nad vodou a uklidňuje. Hlavu vzhůru a do boje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
778
26.3.10 14:48

Hannah- tak to vypadá, že je konec, byla jsem dneska znova u doktora, začala jsem krvácet, takže uvidíme do příštího týdne, ale já už jsem to vzdala. Naráz skončily i všechny těhu příznaky. Doktor mi řekl, že tomu nedává téměř žádnou šanci. No nic, život jde dál. Držím pěsti, atje to všude lepší :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
31.3.10 11:27

Hermionko uvidis pristi tyden, nadeje umira posledni, ale chapu Tve obavy…ja byla vcera na UZ a mimisek roste jak ma (kdyz dr vezme v potaz pozdejsi ovu), tak doufam,ze to bude v poradku. Dnes jsem byla na gynde a dr mi rekla, ze si me budou hlidat, tak zatim mam KO po 14dnech…modlim se dnem i noci, aby to bylo v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
31.3.10 11:41

Taky mám na pravém vaječníku ..
hormonální cystu, která do 12tt vyživuje plod hormony, než začne fungovat placenta - tak mi to vysvětlili dva doktoři.. na poslední KO měla 5cm, předtím 4, takže se zvětšila, ale i tak dle dr to není tragédie, a vetšinou se sami vstřebají, neboj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
31.3.10 11:55

Onionko,
na Uz mi dr řekl, že se změnšuje a že to vypadá, že se sama vstřebá, ta mě tím potěšíl a dneska mi doktorka řekla, že to stává často, že se objeví cysta a zároveň těhotenství a že se nemusím bát, že to mimíska nijak neovlivní, tak mě to potěšilo, ale stejně mám vůči tomu respekt…děkuji za informaci, potěšila Jsi mě i Ty. Já jen doufám v jediné, a%t to mimísek přežije, vyvíjí se tak jak má a je vše v pořádku. Ale kdo si to nepřeje, viď? A Ty čekáš taky mimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1797
31.3.10 15:04

Hanah
ja uz jednoho chlapecka tříletýho doma mám, a ted jsem v 11tém týdnu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...