Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Při druhém těhotenství jsem měla cystu tak velkou,že hrozila laparoskopická operace v těhotenství..Nakonec se cysta zastavila,na operaci jsem nemusela..V těhotenství jsem neměla bolesti ani krvácení.Cysty prý nezpůsobují falešně - pozitivní testy.
Jani, děkuji za info a podílení se o své zkušenosti. Budu doufat, aby vše bylo v pořádku. Díky moc
Anonymní,držím pěsti,aby vše bylo v pořádku a narodilo se zdravé miminko..
Cysty jsem měla ještě před otěhotněním.Nezabránily mi v otěhotnění ani donošení těhotenství.Je to poměrně častý problém a doktoři si s tím většinou umí poradit.
Děkuji Jani,
já mám ještě strach z toho žloutkového váčku, aby se tam objevilo embryo příští týden. Předtím jsem musela na revizi, srdíčko miminka přestalo být 2dny před dokončením 12tt.
Teď jsem od poslední MS dle dr. 6+0, ale to víš, bojím se, aby to nebylo zamlklé těhotenství.
Jani, moc děkujiza podporu. Ještě že takové stránsky existují, hned mi je lépe. Hezký zbytek večera
Hannah, já byla včera také na prvním utz, měla jsem být 7+0tt, vím přesně kdy byla ovulace, tak by to mělo být víceméně přesně. Jenže Dr. neviděla ještě srdíčko jen gestační váček se žloutkovým váčkem a velikostí prý odpovídá šestému týdnu. Na další utz mne pozvala až za 3 týdny a ještě mi tam našla cystu.
Tak jsem z toho hodně nervozní, protože to zpoždění mi přijde hodně velký ![]()
Ahoj Andiku,
to věřím, že seš nervozní…mně řekl v út ať přijdu za týden a neumím si představit, že bych čekala 3týdny jako Ty. Ale ta naděje tu pořád je, že to bude dobrý, tak nam nezbývá nic jiného než doufat a že bude vše v pořádku. Každopádně dej vědět, jak se to vyvíjí, juj?
AHoj holky, tak já se k vám přidávám, dnes jsem byla na kotrole a měly bych být 6tt, ale jen dutinka a za týden kontrola a HCG. ![]()
Hermiono, určitě to bude vše v pořádku…nechci, aby to vyznělo špatně, ale jsem ráda, že nás je takových víc…drží mě to nad vodou a uklidňuje. Hlavu vzhůru a do boje ![]()
Hannah- tak to vypadá, že je konec, byla jsem dneska znova u doktora, začala jsem krvácet, takže uvidíme do příštího týdne, ale já už jsem to vzdala. Naráz skončily i všechny těhu příznaky. Doktor mi řekl, že tomu nedává téměř žádnou šanci. No nic, život jde dál. Držím pěsti, atje to všude lepší ![]()
Hermionko uvidis pristi tyden, nadeje umira posledni, ale chapu Tve obavy…ja byla vcera na UZ a mimisek roste jak ma (kdyz dr vezme v potaz pozdejsi ovu), tak doufam,ze to bude v poradku. Dnes jsem byla na gynde a dr mi rekla, ze si me budou hlidat, tak zatim mam KO po 14dnech…modlim se dnem i noci, aby to bylo v poradku.
Taky mám na pravém vaječníku ..
hormonální cystu, která do 12tt vyživuje plod hormony, než začne fungovat placenta - tak mi to vysvětlili dva doktoři.. na poslední KO měla 5cm, předtím 4, takže se zvětšila, ale i tak dle dr to není tragédie, a vetšinou se sami vstřebají, neboj ![]()
Onionko,
na Uz mi dr řekl, že se změnšuje a že to vypadá, že se sama vstřebá, ta mě tím potěšíl a dneska mi doktorka řekla, že to stává často, že se objeví cysta a zároveň těhotenství a že se nemusím bát, že to mimíska nijak neovlivní, tak mě to potěšilo, ale stejně mám vůči tomu respekt…děkuji za informaci, potěšila Jsi mě i Ty. Já jen doufám v jediné, a%t to mimísek přežije, vyvíjí se tak jak má a je vše v pořádku. Ale kdo si to nepřeje, viď? A Ty čekáš taky mimi?
Hanah
ja uz jednoho chlapecka tříletýho doma mám, a ted jsem v 11tém týdnu. ![]()
Ahojky děvčátka, chtěla bych se zeptat, jestli někdo máte zkušenost se zjištěním cysty v těhotenství. Dnes jsem byla poprvé na UZ, dr. mi řekl, že to musím ještě týden vydržet, byl vidět jen žloutkový váček, ale žije. K ovu došlo asi déle a krom toho mi zjistil cystu na vaječníku. Jsem napjatá…jednak aby se tam příští týden to mimi objevilo a bojím se ty cysty i přesto, že mi řekl, že by to těhotenství nemělo ovlivnit. Máte s tím někdo zkušenost, holky?