Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, udělal se mi opar na rtu, někde jsem četla, že je to v těhu nebezpečné(už nevím kde a v jaké souvislosti,je to dlouho).Máte nějaké zkušenosti???
ahoj já to řešila ve středu. udělal se mi opar pod nosem k tomu rýma a bolest v krku. dnes jsem byla na gyndě Dr mě uklidnil že to nevadí!
tak se nestresíkuj…jen říkal ať nepoužívám ty různé mastičky, jen jsem to zatřela pastou a hezky to stvrdlo.
Ahoj holky, na opary trpím dost. Co mě nejvíc pomáhá je mastička od oriflame ( zázračný kelímek - doufám, že to nebude bráno jako reklama
- za to se případně omlouvám ).
NEjlepší to je podchytit už na začátku, ale dobře se i po tom pusa hojí.
NEbezpečný by být neměl
Když jsem čekala svou první holčičku, měla jsem opar asi pětkrát a všechno bylo v pořádku:-)
Mě řekla dr., že mastičku můžu, ale aby byla jen na oparu a nikde okolo a že si to nemám olíznout.
Míši mě Dr extra upozornil že ne Tee tree olej protože prý ho někdo snáší dobře v těhu ale jsou vyjímky které by nemuseli a to by nebylo dobré..tak já jen matlala medem a na noc pastou. už to mám tvrdé a pomalu stroupek ale jak mám rýmu a mám to přesně pod nosem tak si do toho furt reju ![]()
Tak holky díky.Už to vypadá dobře, dávala jsem ten tee trea a už to mám suché
Tak snad mjsem nic nepokazila. ![]()
V prvním těhu jsem měla opar asi 6×, při prvním jsem taky trochu vyšilovala - dr. mi i ty mastičky s acyklovirem doporučil.
Teď při druhém těhu ho mám každý měsíc
já používám ty náplasti na opary
Také jsem měla,naštěstí jen jedenkrát.Dr.tvrdila,že to není nebezpečné,když je to na rtu.
Nebezpečí představují jiné druhy oparů.
ahoj, no nebezpečný je prý genitální opar, naštěstí nemám zkušenost. Doktorka mi doporučovala dodržovat hygienu tak, aby se ten opar nedostal ze rtu dolů, tzn. nepoužívat např. ručník na celé tělo a pak si třeba tím stejným otřít obličej atd. Já ´mívám opar 1× ročně a teď v těhu už podruhý a mezitím ještě asi dva měsíce prasklý koutek, na který zabral vit. B1. U oparu hlavně nepřijít do kontaktu např. rukou nebo ručníkem se spodkem, protože pak je prý jasný porod císařem, aby se nenakazilo mimi.. ![]()
ahoj, tak já bohužel trpín na opary ne na puse, ale dole, tzn. genitální opar. (genitální opar způsobuje jiný virus než opar na rtu) V těhotenství jsem ho měla 3×. Riziko je pouze při primární infekci. Císař je indikován pouze v případě, že v době porodu máte genitální opar, jinak se rodí normálně.
Já ho patlala propolisovou tinkturou, rychle to zachlo a vyhojilo se, pak na doléčení jsem taky používala zázračný kelímek od Oriflame, ale asi by stačil i balbám na rty.
Mela jsem opar po celou dobu tehu, snat jednou za 2 mesice minimalne! Doktorka rikala, ze dokud to neni genitalni, neni se ceho obavat. Pry se jedna o silnou zatez pro organizmus v dobe tehotenstvi. Jinak preji at jste vshechny zdravi:)
jéjda opar vůbec nevadí, já trpím na gen opar a v prvním těh jsem ho prodělala x krát a ted v druhém už taky, používám normálně mast herpesin. Nebezpečné je to jen v případě že by se vyskytl v době porodu, to by byl nutný císař ale někde na rtu bych to vůbec neřešila, vir už máš stejně v sobě od doby co se poprvé opar udělá, takže není proč stresovat