opar v těhu

1762
26.3.10 17:34

opar v těhu

Ahoj holky, udělal se mi opar na rtu, někde jsem četla, že je to v těhu nebezpečné(už nevím kde a v jaké souvislosti,je to dlouho).Máte nějaké zkušenosti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8086
26.3.10 18:04

ahoj já to řešila ve středu. udělal se mi opar pod nosem k tomu rýma a bolest v krku. dnes jsem byla na gyndě Dr mě uklidnil že to nevadí! :think: :palec: tak se nestresíkuj…jen říkal ať nepoužívám ty různé mastičky, jen jsem to zatřela pastou a hezky to stvrdlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9592
26.3.10 19:41

Ahoj holky, na opary trpím dost. Co mě nejvíc pomáhá je mastička od oriflame ( zázračný kelímek - doufám, že to nebude bráno jako reklama :-) - za to se případně omlouvám ).
NEjlepší to je podchytit už na začátku, ale dobře se i po tom pusa hojí.
NEbezpečný by být neměl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
26.3.10 20:35

no dala jsem si na zatím tee trea olej, tak snad to neva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cuperova
26.3.10 21:01

opar v těhu

Když jsem čekala svou první holčičku, měla jsem opar asi pětkrát a všechno bylo v pořádku:-)

• Citovat
  • Upravit
2616
26.3.10 23:06

Mě řekla dr., že mastičku můžu, ale aby byla jen na oparu a nikde okolo a že si to nemám olíznout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
27.3.10 08:02

Míši mě Dr extra upozornil že ne Tee tree olej protože prý ho někdo snáší dobře v těhu ale jsou vyjímky které by nemuseli a to by nebylo dobré..tak já jen matlala medem a na noc pastou. už to mám tvrdé a pomalu stroupek ale jak mám rýmu a mám to přesně pod nosem tak si do toho furt reju :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
27.3.10 10:27

Tak holky díky.Už to vypadá dobře, dávala jsem ten tee trea a už to mám suché :dance: Tak snad mjsem nic nepokazila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
27.3.10 12:16

V prvním těhu jsem měla opar asi 6×, při prvním jsem taky trochu vyšilovala - dr. mi i ty mastičky s acyklovirem doporučil.
Teď při druhém těhu ho mám každý měsíc :nevim: já používám ty náplasti na opary

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
27.3.10 12:22

Také jsem měla,naštěstí jen jedenkrát.Dr.tvrdila,že to není nebezpečné,když je to na rtu.
Nebezpečí představují jiné druhy oparů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
27.3.10 15:10

ahoj, no nebezpečný je prý genitální opar, naštěstí nemám zkušenost. Doktorka mi doporučovala dodržovat hygienu tak, aby se ten opar nedostal ze rtu dolů, tzn. nepoužívat např. ručník na celé tělo a pak si třeba tím stejným otřít obličej atd. Já ´mívám opar 1× ročně a teď v těhu už podruhý a mezitím ještě asi dva měsíce prasklý koutek, na který zabral vit. B1. U oparu hlavně nepřijít do kontaktu např. rukou nebo ručníkem se spodkem, protože pak je prý jasný porod císařem, aby se nenakazilo mimi.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
27.3.10 15:55

ahoj, tak já bohužel trpín na opary ne na puse, ale dole, tzn. genitální opar. (genitální opar způsobuje jiný virus než opar na rtu) V těhotenství jsem ho měla 3×. Riziko je pouze při primární infekci. Císař je indikován pouze v případě, že v době porodu máte genitální opar, jinak se rodí normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
28.3.10 23:30

Já ho patlala propolisovou tinkturou, rychle to zachlo a vyhojilo se, pak na doléčení jsem taky používala zázračný kelímek od Oriflame, ale asi by stačil i balbám na rty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
29.3.10 14:02

Mela jsem opar po celou dobu tehu, snat jednou za 2 mesice minimalne! Doktorka rikala, ze dokud to neni genitalni, neni se ceho obavat. Pry se jedna o silnou zatez pro organizmus v dobe tehotenstvi. Jinak preji at jste vshechny zdravi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.10 08:46

jéjda opar vůbec nevadí, já trpím na gen opar a v prvním těh jsem ho prodělala x krát a ted v druhém už taky, používám normálně mast herpesin. Nebezpečné je to jen v případě že by se vyskytl v době porodu, to by byl nutný císař ale někde na rtu bych to vůbec neřešila, vir už máš stejně v sobě od doby co se poprvé opar udělá, takže není proč stresovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí