Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Pokud 1.11. sex, otehotnet jsi mohla az za 5 dni, coz je 6.11. (2+0tt). Dneska by jsi tedy byla 7+5. Takze klid.
Jedina vec, uz bije srdicko? Pokud ne, tak to by dobre nebylo.
Nelitaji. Maximalne tak 4 dny az tyden.
Jak jsi přišla na 10tt podle ovulace. Kdy byla podle tebe ovulace? Kdyby byla ovulace hned toho 1.11., tak jsi 8+3.
No v první řadě se těhotní při té ovulaci…
Kdyby si otěhotněla někdy začátkem toho listopadu, tak ti to lítá +- týden a to je ještě v toleranci a je to v pořádku.
Vse jsou pouze priblizne udaje. Gynekolozka mi vzdy rikala, ze kdyz pri mereni mysi pohne o kousicek vice/mene, hned to hlasi diametralne odlisne vysledky.
A co řešíš
. Srdíčko bije, těhotná jsi. Mě to neseděla asi o 10 dní a teda nijak jsem se v tom nehrabala. Chtěla jsem otěhotnět stalo se, no a to mi stačilo.
Nebo jsi někde ujela a bojíš se
?
Tak počítá se to od poslední ms. Pokud byla ovulace okolo 1.11 a nemáš pravidelný cyklus, tak počítej +2 týdny. Ted jsi cca 8+3 a utz ukazuje o víc jak týden mladší. Za 14 dnu embryo vyrostlo o 9 dni což je jen 2/3 toho co mělo. melo by mit cca 1,5cm. A ne, nepíšu to, ze chci být hnusna, ale za me to nesedí. Pokud jsi si jista otěhotněním, tak to nevypada moc dobre
Nevím co to znamená, že jsem někde ujela a bojím se. Nedokážu si představit co se za tím může skrývat.🙂 Nesedí mi týdny tzn. že se něco nemusí vyvíjet jak má.
Právě proto se ptám. Někde něco nesedí. Ale PCTL mám 47%. Příště jdu až na screening tak budu vědět více
Buď v klidu a nehledej problémy tam, kde nejsou. Srdíčko bije, plod se vyvíjí. ![]()
Víš, jak strašně malý ten plod je? Stačí když lékař trochu jinak označí a už to nemusí sedět.
Mně jednu dobu neseděla velikost dítěte s termínem porodu o víc jak týden v už docela pokročilém stádiu těhotenství. Na další kontrole to téměř dohnal.
Však i váhové odhady u dětí těsně před TP nemusí sedět i o půl kila. Natož takový drobek. ![]()
@JancaS84 Mám stálého partnera a s ním i dvě děti. Přesně vím, že to muselo být 1.11., protože jinak bych musela být panenka Marie. Kdybych měla vyšukávat někde jinde, nemám potřebu udržovat dlouhodobý vztah. Myslím, že “úlety” jak píšete, jsou pro děti. To už já nejsem. Možná proto jsem nepochopila souvislost vaší otázky s mým dotazem. 😊
Tak když už dvě máš, tak už bys mohla něco vědět…já třeba u první dcery menstruovala v prosinci, v lednu nic a těhotná jsem nebyla a v únoru ano, prostě jsem měla dlouhý cyklus po ukončení antikoncepce a taky jim to neseděli, ale na dalších ultrazvucích to paní doktorka upravila podle velikosti…první jsem přenášela, druhá je nedonošená, jinak měly být stejně se 4 letým rozdílem…držím palce, ať je těhu v pořádku ![]()
@Paní.Norrisová tak velke už se špatně měří a vypočítavá přes vzorečky. Stačí když zdědí po tatínkovi větší hlavu nebo dlouhé nohy a ovlivní to odhad. Ale do toho 12tt rostou embrya tabulkove. Nemusi sedět na milimetr, ale za svá tydny ma vyrůst o 12-16 dni - to se vejde do odchylky mereni. Větší propad je špatně a spis se to přiklání ke špatnému vývoji.
Ahoj holky, prosím o radu. Otěhotněla jsem určitě 1.11. byl to jediný styk. 2.12 jsem měla na utz 5+6tt a dnes jen 7+1. Srdíčko bije, žloutkový vaček je odloučený, plod má 1cm. Bojím se, že mi nesedí týdny tt, přitom přesně vím termín otěhotnění. Od otěhotnění jsem 7+3, ale od ovulace 9+3. Utz odhaduje 7+1tt. Jak to prosím počítat?