Náhradní matka pro homosexuální pár

4
25.5.21 11:24

NM pro homosexuální pár

Dobrý den,
Jsme mladý homosexuální pár z Vysočiny (27 a 32). Již spolu vychováváme tříletou dceru, které jsem biologickým otcem já a rádi bychom ji pořídili sourozence, jehož biologickým otcem bude můj partner.
Chtěli bychom tou cestou najít svobodnou mladou ženu (25-35let), která by byla ochotna nám pomoci a ideálně už má svoje dítě nebo byla NM.
Jsem v kontaktu s doktorem v reprodukční klinice v Brně, který mi radil jak je pro nás tato situace řešitelná. Bohužel skrze české zákony a adopci nejde použít klasický způsob náhradního mateřství, proto potřebujeme svobodnou ženu, která by s mým partnerem přišla na kliniku jako „partnerka“ a společně by jakoby podstoupili léčbu, kdy by ženě bylo vloženo cizí vajíčko oplodněné mým přítelem. Tím přítel bude v rodném liště veden jako otec dítěte a žena se po porodu vzdá mateřství, aby dítě zůstalo jemu.
V případě vdané ženy by byla ta komplikace, že v rodném liště by automaticky byl uveden jako otec dítěte její manžel a pro nás jako pro homosexuály je skrz zákony nemožná adopce dítěte.
Budeme velmi vděční pokud se nám podaří nějakou obětavou ženu najít, samozřejmě počítáme s tím, že budeme hradit veškeré náklady spojené s těhotenstvím i případnou finanční kompenzaci. Také bychom rádi byli u všech důležitých ultrazvuků apod. Nebráníme se ani budoucímu setkávání se.
Předem vám děkujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
25.5.21 11:47

Ahoj, ve Vašem případě by bylo nejlepší najít náhradní matku v USA, kde jsou na to uzpůsobeny zákony. Asi znáte Dva táty, ale kdyby ne tak na youtube mají nahraný jejich příběh jak se stali rodiči.
Moc držím palce ať se vysněného společného dítěte dočkáte :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
25.5.21 13:13

Materstvi se vzdat nejde. Dite ma pravo na matku a otce. Bohuzel, v tomhle jsou nase zakony jeste v plenkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.5.21 13:37
@VitaminC píše:
Materstvi se vzdat nejde. Dite ma pravo na matku a otce. Bohuzel, v tomhle jsou nase zakony jeste v plenkach.

Ano matka sice zůstane v rodném liště dítěte, ale dítě může být ve výlučné péči otce, na co lze nad i razítko rozhodnutí soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
25.5.21 14:42
@Jan94 píše:
Ano matka sice zůstane v rodném liště dítěte, ale dítě může být ve výlučné péči otce, na co lze nad i razítko rozhodnutí soudu.

Přitom by stačilo místo matka, otec v rodném listě prostě napsat rodič číslo 1, rodič číslo 2. Samozřejmě vím, že to není tak jednoduché, ale v jiných zemích to jde, tak proč ne u nás :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
25.5.21 15:47

@Jan94 Coz je duvod, proc se vam NM bude hledat velmi tezko. V pripade heteroparu totiz muze dojit k adopci nebio rodicem. Nemate strach z pozdejsiho vydirani ze strany matky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.5.21 16:07
@VitaminC píše:
@Jan94 Coz je duvod, proc se vam NM bude hledat velmi tezko. V pripade heteroparu totiz muze dojit k adopci nebio rodicem. Nemate strach z pozdejsiho vydirani ze strany matky?

Samozřejmě že tu jsou obavy na místě, ale vzhledem k možnostem jaké máme, jsme ochotni to risknout a věřit ze najdeme ferovou slušnou NM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí