Neschopenka na plánované těhotenství

Anonymní
20.5.21 20:07

Neschopenka na plánované těhotenství

Ahoj holky,

X let se snažíme o druhého potomka ( nechráněný styk cca 7 let, nechávali jsme tomu volný průběh). Poslední 3 roky jsem docházela se spomalenou funkcí štítné žlázy a po rozhovoru s endokrinolzkou jsme se shodli, že dokud nebudu mít hodnoty v normě zřejmě se mi to nepodaří. V únoru jsem byla na poslední kontrole a hodnoty super :)). V březnu jsem šla marodit se zády ( pracuji ve fabrice na tři směny) a doufala, že už se nevrátím a třeba se zadaří. Objednala jsem se na gynekologii abych vše probrala i s gynekologem a popřípadě požádala o hormonální rozbor atd. Gynekolog mě vypsal žadanku do genettu. Měla jsem štěstí uvolnil se jim termín a vzali nás hned za týden, a máme za sebou návštěvu gennetu. Teď jsem tedy dva měsíce na neschopence se zády. Jenže obvodakovi se nelíbí, že si obíhám gynekologie a tlačí na mě ať si dohodnu neschopenku v genettu nebo u svého gynekologa, mám čas do konce měsíce. Po první návštěvě gennetu si lékařka ( na základě ultrazvuku) myslí, že mám PCOS a neovuluji, do zprávy mi napsala ovaria vzhledu PCOS ale další vyšetření nás teprve čekají. 28. 5. Jdu na ke svému gynekolovi pro zprávu z poslední cytologie a nevím jestli se mám zkusit zeptat zda mi neschopenku může tedy teď napsat on :,( :,( :,( abych nebyla za blce, no a z gyndy rovnou za obvodakem :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20889
20.5.21 20:11

A zdravotní problém tam je kde? Myslíš si, že když budeš sedět doma, nervovat se a jen lítat do genettu že to bude lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
20.5.21 20:15

A se zády stále marodis, nebo už se snažíš si jen PN protáhnout? Ty vyšetření jdou absolvovat i při pracovním procesu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.21 20:17

@Cenarius no když mi gynekolog vypisoval žadanku do genettu, to že jsem na neschopence jsem zmínila, a vzhledem k prostředí, fyzicky náročné práci, kterou vykonavám a směnosti a také, že o té firmě, která je v místě ví z pohledu i jiných pacientek, mi řekl, že to je dobře, že marodím pokud chci v této práci otěhotnět tak ti nevím. Už jen to, že zaměstnavatel bude mít hroznou radost, že se v červnu vrátím a návštěvy mám teď rozepsané téměř na každý týden :roll:

• Citovat
  • Upravit
20889
20.5.21 20:19

A když to nepůjde, tak budeš chtít být rok na neschopence nebo jak si to představuješ? Že to vyjde na první dobrou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.21 20:23

@Gumidci mám od prosince už podruhé skriply sedací nerv, vyhrezlou plotýnku k tomu dle mého pana doktora v prosinci jsem ukončila neschopnost po 14 ti dnech, protože jsem si myslela, že ok. A byla jsem ráda, že jsem vydržela až do března :palec: moc fajn po 5ti letech úplně odkraglovana, ale z toho důvodu jsem tuto diskuzi nezakládala. Pro mého obvodaka problém ti vzít i krev nebo udělat preventivní prohlídku, takže dál to komentovat nechci.

• Citovat
  • Upravit
5418
20.5.21 20:26
@Anonymní píše:
@Cenarius no když mi gynekolog vypisoval žadanku do genettu, to že jsem na neschopence jsem zmínila, a vzhledem k prostředí, fyzicky náročné práci, kterou vykonavám a směnosti a také, že o té firmě, která je v místě ví z pohledu i jiných pacientek, mi řekl, že to je dobře, že marodím pokud chci v této práci otěhotnět tak ti nevím. Už jen to, že zaměstnavatel bude mít hroznou radost, že se v červnu vrátím a návštěvy mám teď rozepsané téměř na každý týden :roll:

A když nebudeš moc otěhotnět dva roky, tak jako je hodlas strávit na PN? Nedivím se obvodakovi, že se mu to nelíbí. Pokud pominula dg. se kterou si na PN, tak vidí, že to akorát zbytečně natahujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
20.5.21 20:27
@Anonymní píše:
@Gumidci mám od prosince už podruhé skriply sedací nerv, vyhrezlou plotýnku k tomu dle mého pana doktora v prosinci jsem ukončila neschopnost po 14 ti dnech, protože jsem si myslela, že ok. A byla jsem ráda, že jsem vydržela až do března :palec: moc fajn po 5ti letech úplně odkraglovana, ale z toho důvodu jsem tuto diskuzi nezakládala. Pro mého obvodaka problém ti vzít i krev nebo udělat preventivní prohlídku, takže dál to komentovat nechci.

A nechtělo by to nejdřív opravdu trochu rešit ta záda. Přeci jen těhotenství může být slušný záhul i pro zdravá záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.21 20:29

Stimulaci zvladnes bez neschopenky. Po odberu vajicek si vem na ten den volno.
Kdyz mi zavadeli embryo, automaticky nabidli neschopenku na 14 dni.

• Citovat
  • Upravit
4123
20.5.21 20:30

Na neschopenku musíš mít důvod. Takže buď ty záda, ale ty jsou nejspíš už ok, když ti chce Dr tu neschopenku skončit. To že máš „nevhodnou“ práci pro otěhotněni není duvod k PN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
20.5.21 20:32

A nechceš radši změnit práci? Nemuzes přece sedět doma, než se povede otěhotnět, to muze byt na roky. Na neschopence můžeš byt rok a pak stejně pujdes do práce, protože pred žádnou komisi neuspejes s tím, ze si na PN protože chces otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20889
20.5.21 20:32
@ivašot. píše:
A nechtělo by to nejdřív opravdu trochu rešit ta záda. Přeci jen těhotenství může být slušný záhul i pro zdravá záda.

Ses zla! Takové řady tady přeci nechce. Chce vyřešit, jak být do otěhotnění a i celé těhotenství na neschopence. No a co, že se bude snažit rok nebo dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
20.5.21 20:37

Z vlastní zkušenosti těhotenství po odoperované plotýnce ti opravdu upřímně radím: jestli ti neklepe 40ka na dveře, pořeš ta záda jako první a to opravdu dlouhodobě. Je to fakt mazec a v těhotenství s tebou nikdo nic dělat nebude, respektive nebude chtít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.5.21 20:42

Neschopenka na otěhotnění se nedává. Buď budeš na neschopence se zády a skutečným zdravotním problémem nebo to zvládneš tak jako všechny ženský při práci. Ideálně si najdi lehčí práci, nejdřív vyřeš záda a pak teprve řeš těhotenství. Praktik má pravdu, pokud jsi na neschopence se zády, tak nemáš chodit do CARu. Když ti přijde kontrola na neschopenku, tak ti žádnou návštěvu caru neuznají a neschopenku ti odeberou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.21 20:46

@Gumidci nemám v úmyslu marodit rok nebo dva, přijde mi, že někteří tu mají potřebu jen na každého útočit :potlesk: vím jak to u nás funguje i s propustkou, mistr ti ji odmítá dát apod. I když na ni máš právo. Takže vidím nadšení, až přijdu v pondělí po dvou měsících, že potřebuji propustku na středu a pak hned na pondělí :dance:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex