Vyšetření průchodnost vejcovodů před spermiogramem

Anonymní
9.5.21 13:43

vyšetření průchodnost vejcovodů před spermiogramem

Dobrý den,
již nějakou dobu se snažíme o mimčo. Doktorka nyní poslala manžela na spermiogram a mě doporučila zvážit vyšetření průchodnosti vejcovodů. V pondělí se chystám manžela objednat a váhám, zda má cenu rovnou objednat i mě na vyšetření průchodnosti vejcovodů. Byly jste někdo na vyšetření cca současně s partnerem?
Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1096
9.5.21 13:50

Nikdy bych na tohle vysetreni nesla zaroven, az po vysledku spermia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
9.5.21 15:07

Nejdriv partner a pak teprve ty. Neni to nejaky vysetreni. Pod narkozou ti udelaji diry do břicha, takze urcite az po tom co vysetri partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
9.5.21 15:14

Podle toho jakou metodu zjištění jdeš? Do laparoskopie pod narkózou bych se také hned nepouštěla. Já byla na testu průchodnosti, který se dělá v ordinaci gynekologa, pomoci roztoku a ultrazvuku. Netrvá ani 5 minut a máš jasno. Platí se cca 2000 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
9.5.21 15:45

Zvedla bych telefon, objednala spermio - tam je to rychlé. Termíny i vyhodnocení. A hned zvedla telefon znovu a objednala sebe na průchodnost s cca 14denním rozestupem, zrušit se to dá vždycky. Já jsem na toto vyšetření čekala 2 měsíce (covid, no). Plus se termín odvíjí od ms cyklu. Platila jsem 1800, za 5 vteřin bylo jasno, protože kontrastní pěna se rozlila na obě strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
9.5.21 16:01
@Anonymní píše:
Dobrý den,
již nějakou dobu se snažíme o mimčo. Doktorka nyní poslala manžela na spermiogram a mě doporučila zvážit vyšetření průchodnosti vejcovodů. V pondělí se chystám manžela objednat a váhám, zda má cenu rovnou objednat i mě na vyšetření průchodnosti vejcovodů. Byly jste někdo na vyšetření cca současně s partnerem?
Moc děkuji

Já byla jeste pred spermiem. Delal mi to muj gyndar v ordinaci a behem chvilky bylo hotovo a vedela jsem, ze jsem ok. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.5.21 20:39

U nás nejdřív spermiogram a pak mě poslali rovnou na laparku. O žádné rychlovce s kontrastní látkou jsem ani nevěděla. Při laparce u průchodnosti vejcovodu ( jeden jsem už měla venku po mimoděložním) mě poslali snad druhý den domů. Ale pokud je možnost jen použít kontrastní látku u gyn., tak rozhodně bych byla pro. Při laparce zase můžou zjistit třeba endometriózu. A taky bych se asi domluvila na gyndě, ať vás oba pošlou na genetiku a reprodukční imunologii :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
9.5.21 20:48

@janahocha souhlasím s tebou. Já si vybrala ten test u gynekologa, ale u té laparoskopie pokud zjistí problém, jsou schopni ho odstranit. Je to na každé, co si vybere. Vše má své pro a proti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.21 21:46

Já měla domluvené vyšetření vejcovodů a doktor mi řekl že by si před zákrokem měl partner dojít na spermiogram. Takže nejdřív bych poslala chlapa, přece jen je to jednodušší vyšetření

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.21 07:29

Děvčata, moc děkuji :).
@Viktorka33 Doktorka mi řekla o obou možnostech s tím, že je to na mém uvážení. Moje doktorka test s kontrastem nedělá. Já osobně bych raději na laparku, byť je pod narkózou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.21 07:30
@Anonymní píše:
Já měla domluvené vyšetření vejcovodů a doktor mi řekl že by si před zákrokem měl partner dojít na spermiogram. Takže nejdřív bych poslala chlapa, přece jen je to jednodušší vyšetření

A už partner byl nebo vás to teprve čeká?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.21 14:03
@Anonymní píše:
A už partner byl nebo vás to teprve čeká?

Nakonec nedošlo ani na jedno, protože jsem zjistila že jsem těhotná :lol: ale už jsme měli všechno pozjišťované a vybrané CAR

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.21 20:17
@Anonymní píše:
Nakonec nedošlo ani na jedno, protože jsem zjistila že jsem těhotná :lol: ale už jsme měli všechno pozjišťované a vybrané CAR

Tak to je paráda, moc gratuluju 😊

• Citovat
  • Upravit
1707
11.5.21 18:41
@Anonymní píše:
Děvčata, moc děkuji :).
@Viktorka33 Doktorka mi řekla o obou možnostech s tím, že je to na mém uvážení. Moje doktorka test s kontrastem nedělá. Já osobně bych raději na laparku, byť je pod narkózou.

Má známá si vybrala laparku, zjistili ji problém, rovnou provedli produkt vejcovodů a za 2 měsíce otěhotněla. U nás je problém v spermiogramu, tak jsem zvolila vyšetření kontrastni látkou. :) Přeji ať se brzo zadari :D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.6.21 17:29

Zdravím holky, mě teďka taky čeká test průchodnosti vejcovodů, tak se vás rovnou zeptám, protože pořád váhám… Taky se snažíme, doktorka mě 2× dala ovitrele injekci, nějaké čípky a pak clostylbegit, no po druhém cyklu řekla že mám cystu cca 3cm (kterou mám už odjakživa) tak že nemůže stimulovat ovulaci… Takže zase pro změnu 2 cykly s injekční na rozpuštění, nic… Jen že se malinko zmenšila tak že počkáme 3 měsíce… Je mi 34 a už jsem z toho nešťastná tak sem se ji sama zeptala na ten test… Tak že není problém, že rovnou teda dají pryč tu cystu, ok ale zaskočilo mě, že chce souhlas v případě nepruchodnosti, dát vejcovodů pryč… Je to nutné? Chtěla sem konzultovat s jiným gynekologem, bLa jsem u 2 a mají plno že mě nevezmou ani na konzultaci… Co si myslíte? Jít do toho? Krev na tu Endometriózu nebo jak se to píše, mi brala a říkala že podle krve je to v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí