Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nikdy bych na tohle vysetreni nesla zaroven, az po vysledku spermia.
Nejdriv partner a pak teprve ty. Neni to nejaky vysetreni. Pod narkozou ti udelaji diry do břicha, takze urcite az po tom co vysetri partnera.
Podle toho jakou metodu zjištění jdeš? Do laparoskopie pod narkózou bych se také hned nepouštěla. Já byla na testu průchodnosti, který se dělá v ordinaci gynekologa, pomoci roztoku a ultrazvuku. Netrvá ani 5 minut a máš jasno. Platí se cca 2000 Kč.
Zvedla bych telefon, objednala spermio - tam je to rychlé. Termíny i vyhodnocení. A hned zvedla telefon znovu a objednala sebe na průchodnost s cca 14denním rozestupem, zrušit se to dá vždycky. Já jsem na toto vyšetření čekala 2 měsíce (covid, no). Plus se termín odvíjí od ms cyklu. Platila jsem 1800, za 5 vteřin bylo jasno, protože kontrastní pěna se rozlila na obě strany.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
již nějakou dobu se snažíme o mimčo. Doktorka nyní poslala manžela na spermiogram a mě doporučila zvážit vyšetření průchodnosti vejcovodů. V pondělí se chystám manžela objednat a váhám, zda má cenu rovnou objednat i mě na vyšetření průchodnosti vejcovodů. Byly jste někdo na vyšetření cca současně s partnerem?
Moc děkuji
Já byla jeste pred spermiem. Delal mi to muj gyndar v ordinaci a behem chvilky bylo hotovo a vedela jsem, ze jsem ok. ![]()
U nás nejdřív spermiogram a pak mě poslali rovnou na laparku. O žádné rychlovce s kontrastní látkou jsem ani nevěděla. Při laparce u průchodnosti vejcovodu ( jeden jsem už měla venku po mimoděložním) mě poslali snad druhý den domů. Ale pokud je možnost jen použít kontrastní látku u gyn., tak rozhodně bych byla pro. Při laparce zase můžou zjistit třeba endometriózu. A taky bych se asi domluvila na gyndě, ať vás oba pošlou na genetiku a reprodukční imunologii ![]()
@janahocha souhlasím s tebou. Já si vybrala ten test u gynekologa, ale u té laparoskopie pokud zjistí problém, jsou schopni ho odstranit. Je to na každé, co si vybere. Vše má své pro a proti. ![]()
Já měla domluvené vyšetření vejcovodů a doktor mi řekl že by si před zákrokem měl partner dojít na spermiogram. Takže nejdřív bych poslala chlapa, přece jen je to jednodušší vyšetření
Děvčata, moc děkuji
.
@Viktorka33 Doktorka mi řekla o obou možnostech s tím, že je to na mém uvážení. Moje doktorka test s kontrastem nedělá. Já osobně bych raději na laparku, byť je pod narkózou.
@Anonymní píše:
Já měla domluvené vyšetření vejcovodů a doktor mi řekl že by si před zákrokem měl partner dojít na spermiogram. Takže nejdřív bych poslala chlapa, přece jen je to jednodušší vyšetření
A už partner byl nebo vás to teprve čeká?
@Anonymní píše:
A už partner byl nebo vás to teprve čeká?
Nakonec nedošlo ani na jedno, protože jsem zjistila že jsem těhotná
ale už jsme měli všechno pozjišťované a vybrané CAR
@Anonymní píše:
Nakonec nedošlo ani na jedno, protože jsem zjistila že jsem těhotnáale už jsme měli všechno pozjišťované a vybrané CAR
Tak to je paráda, moc gratuluju 😊
@Anonymní píše:
Děvčata, moc děkuji.
@Viktorka33 Doktorka mi řekla o obou možnostech s tím, že je to na mém uvážení. Moje doktorka test s kontrastem nedělá. Já osobně bych raději na laparku, byť je pod narkózou.
Má známá si vybrala laparku, zjistili ji problém, rovnou provedli produkt vejcovodů a za 2 měsíce otěhotněla. U nás je problém v spermiogramu, tak jsem zvolila vyšetření kontrastni látkou.
Přeji ať se brzo zadari
![]()
Zdravím holky, mě teďka taky čeká test průchodnosti vejcovodů, tak se vás rovnou zeptám, protože pořád váhám… Taky se snažíme, doktorka mě 2× dala ovitrele injekci, nějaké čípky a pak clostylbegit, no po druhém cyklu řekla že mám cystu cca 3cm (kterou mám už odjakživa) tak že nemůže stimulovat ovulaci… Takže zase pro změnu 2 cykly s injekční na rozpuštění, nic… Jen že se malinko zmenšila tak že počkáme 3 měsíce… Je mi 34 a už jsem z toho nešťastná tak sem se ji sama zeptala na ten test… Tak že není problém, že rovnou teda dají pryč tu cystu, ok ale zaskočilo mě, že chce souhlas v případě nepruchodnosti, dát vejcovodů pryč… Je to nutné? Chtěla sem konzultovat s jiným gynekologem, bLa jsem u 2 a mají plno že mě nevezmou ani na konzultaci… Co si myslíte? Jít do toho? Krev na tu Endometriózu nebo jak se to píše, mi brala a říkala že podle krve je to v pořádku…
Dobrý den,
již nějakou dobu se snažíme o mimčo. Doktorka nyní poslala manžela na spermiogram a mě doporučila zvážit vyšetření průchodnosti vejcovodů. V pondělí se chystám manžela objednat a váhám, zda má cenu rovnou objednat i mě na vyšetření průchodnosti vejcovodů. Byly jste někdo na vyšetření cca současně s partnerem?
Moc děkuji