Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebovala bych poradit, nebo spíš možná povzbudit, že v tom nejsem sama
Naše mimi se zřejmě rozhodlo, že si přehodí den a noc. Začalo to nevinně - svoje dva denní spánky (kolem 2h dopol. a 40-60 min odpol.) si začalo zvolna prodlužovat. Já se jako naivní matka radovala, že mám přes den víc času na práci, ale za pár dní se začala budit v noci a odmítala usnout. Teď už to 14 dní vypadá tak, že je od 2 do 5 vzhůru. Ve svojí postýlce (hned vedle naší postele) hýká a když dělám že spím, začne ječet. Když si ji vezmu k nám do postele, stoupá si nebo leze. Když ji držím v náručí, jde do luku a ječí. Když ji položím do postýlky, řve jak tur. Aď dělám co dělám, dřív než za ty 3 hodiny neusne.
Znáte to někdo? A za jak dlouho to přešlo? Už jsme z toho docela hotoví. Spánek přes den jí omezujeme, ale efekt to nemá žádný. ![]()
pomóóóc ![]()
Jeee, tak to je faj, ze v tom nejsem sama, tohle presne mi provadi mala uz asi mesic. Sice pred tim to bylo 4× buzeni za noc, ale ted se proste ve 2 az 3 probudi a zlobi se, ze je tma a rve. Kdyz delam, ze spim zacne me skrabat a jecet jeste vic. A to pres den spi uz jen 2hodky. Vsude pisi a rikaji, ze vekem se to lepsi, ale me to vubec nepripadne.
Myslim si, ze te muzu povzbudit alespon v tom, ze nejste sami. A asi budem muset vydrzet
Preji ti mnoho sil a hlavne spanku!!
Presne tohle nas postihlo, kdyz mela Charlie cca 7 mesicu. Ve tri rano byla naprosto probrana a chtela si hrat. Trvalo to neco malo pres mesic a spravilo se to samo.
Slysela jsem bohuzel i o pripadech kdy deticky proste vstavaji definitivne ve ctyri rano a trva to pres rok. Preji, at se vam brzo vrati noc do normalu.
Terik
Ahoj, ja bych teda rekla, ze Tva mala je uz dost velka na to, aby zacala spavat jen jednou denne. Byt Tebou, tak ji pomalu zacnu davat dopoledne pozdeji spat a postupne prejdu pouze na jedno spani pres den.. Moje dcera je taky malicky dablik, myslim, ze je to zrejme prevteleny Napoleon, protoze jednak je mrnava, jednak rada buzeruje a taky ma minimalni potrebu spanku. My jsme v patnacti mesicich na pul hodine spani pres den (od deseti do pul jedenacte rano), s tim, ze mi zhruba pul hodiny trva, nez ji uspim (musim ji znehybnit, temer si na ni lehnu). Taky vim, ze pokud mi spi dyl nez do jedne hodiny, bude vecer tanec a spat se pujde tak okolo desate az jedenacte. Vstava v pul sedme, bez ohledu na to, kdy ji vecer ulozim… Plus nekolikere probuzeni v noci.
Nevim, co Ti jinak poradit, snad jen, ze ja, pokud me dite v noci odmita usnout, proste nerosvecuji svetlo, ale ze by se mi to stavalo takhle pravidelne, tak to teda opravdu nastesti ne.
Jana
A jeste jsem zapomnela dodat, ze mala je uplne vzhuru mezi 6 - 7h rano, takze ani ja toho moc nenaspim.. ..doufam v zazrak ![]()
holky díky za povzbuzení, jsem zvědavá, kdo se ještě ozve ![]()
teď jsem manželovi říkala, že to může trvat minimálně měsíc, a on na to - to už snad je, ne? (je taky celkem hotovej, přitom nás Agáta takhle budí teprve 14 dní) ![]()
Jo a pro doplnění, samozřemě taky nerozsvěcuju i když dnes v noci se během svýho řádění pokadila takovým stylem, že jsem si na to přebalování posvítit musela. A to jste měly vidět - v tu ránu přestala ječet a byla samý úsměv (čímž rozptýlila veškeré moje pochybnosti, že ji třeba opravdu něco trápí
)
Ahojky.
Tak něco podobnýho jsme si taky zažili, myslím, že to bylo kolem sedmého měsíce. Já narozdíl od vás, jsem rozsvítila a dala jí hračky. Takže neplakala a já na jedno oko spala.
Nepamutuji si, jak dlouho to trvalo, ale naštěstí s tím na nějakou dobu přestala. Teď když je Bětce 14. měsíců to občas taky zkusí, ale to ji nechám zhasnuto a Bětulka se projde po pokoji a když zjistí, že si s ní opravdu nikdo hrát nebude, zaleze ke mě a usne. Vydrží někdy i do devíti. ![]()
Pa a hodně spánku.
Ahojky,
Peťula to v 10-ti měsících měl taky. Nějakou dobu jsme ho přesvědčovali, ale nakonec jsme ho šoupli do samostatného pokojíčku. První tři dny byly horší, ale od té doby spinká celou noc - předtím bylo i časté kojení.
Takže teď spí v pokojíčku a my v obýváku a je pohoda.
Chichi, doteď si pamatuju, jak po nás lozil, štípal, lechtal, kousal.....teď už si to pamatuju jako velkou legraci, ale tenkrát mi do smíchu nebylo.
Tak ať je to období brzy za vámi.
Alča.