Jak na ucpaný nos???

14221
2.12.05 18:52

Jak na ucpaný nos???

Ahoj holky.

Prosim o radu.
Mame rymu. Nic vazneho, myslim.
Ale mame ucpany nos. A to tak, ze bez pusinky to neudycha. Nasivin nezabira. Jak mu muzu pomoci???

Eva a Kubik 9m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2239
2.12.05 19:27

Zkus nekolikrat denne jeste strikat Vincetku ve speji na zvlhceni sliznice. U nas jeste dobre zabira tepla vana pred spanim. To se ji spusti soplik hned. Jeste se doporucuje zvlhcit pokoj tim, ze povesis vedle postylky mokrou plinu. Nasivin se muze stejne pouzivat jen tyden a pak by se melo zkusit neco jineho…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
2.12.05 19:47
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3152
2.12.05 20:41

Vincentka, Otrivin, Stérimar - něco z toho určitě zabere :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14221
3.12.05 10:57

Holky,
velke diky.
Skusim vse, snad neco zabere.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25127
3.1.15 12:39

Ahoj všem, oživuji, i když ne úplně k původnímu příspěvku - jde o dospělého.
Trpím na ucpávání nosu - jakmile chytím rýmu, v tu ránu nemůžu dýchat. Neobejdu se bez prostředků typu Olynth, Nasivin,…
Je to tak 3× do roka, používám týden (pak to povolí) a snažím se jen na noc - mám strach ze závislosti.
Neznáte někdo nějakou radu, jak na to jinak? Zkoušela jsem hodně babských rad, ale nic moc nezabírá, nebo jen na chvilku.
Byla mi doporučována tymiánová mast - jaký je rozdíl mezi „obyčejnou“ a tou od Justu?
Prosím o pomoc, je to fakt protivný a někdy se mi až navaluje, jak pořád dýchám pusou :roll:
Děkuji všem za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
3.1.15 12:45

3× do roka Nasivin tě nezabije. Taky na něm momentálně ujíždím, akorát už mi zalejhaj uši a na to nepomáhá nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16117
3.1.15 12:53

@Aries6
Vincentku ve spreji (variantu pro dospělé), u nás pomohlo preventivní stříkání k výraznému omezení zánětů nosohltanu. Mokrý ručník nebo plínu hodit přes čelo postele, aby byl vlhčí vzduch na spaní. Protáhne i Bioparox (přírodní antibiotikum), ale je to fakt hnusný. A jinak mě jeden známý, věnující se východnímu bojovému umění, naučil tlaky na body okolo nosu nos dočasně uvolnit (na usnutí to stačí), ale nedokážu jednoduše popsat, střídavě se mačká a pouští zhruba v rytmu nádechu a výdechu (dýchá se u toho pusou) bod přímo pod středem nosu (nad rtem), tak třicetkrát, pak ideálně kloubky prstů to samé najednou z obou stran chřípí, a nakonec z obou stran u kořene nosu v důlkách vedle slzného kanálku očí. Tlak musí být docela velký, ale nesmí to bolet, fakt to pomáhá, po tomhle kolečku se najednou nosem nadechnu, i když byl předtím zabetonovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
3.1.15 13:02

Ve zdravé výživě si kup kořen lotusu. Dělá se z něj odvar, je téměř bez chuti, takže ani dětem nevadí. Dáš asi 3-4 kolečka do hrnce a vaříš 10 minut. Stejný kus můžeš vařit až 3×, mezi vařeními ho uchováváš v lednici ve vodě. Funguje stoprocentně.

Příspěvek upraven 03.01.15 v 13:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
3.1.15 13:14

Na ucpany nos pouzivam Humer Sinusitis…je velmi ucinny a pouziva se kratkodobe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
3.1.15 13:24

Zkus si koupit zázvor, kousek oloupej, nastrouhej, zalij vařící vodou, přidej med a citron-jako čaj, pálí to, ale dá se to, pak jeste inhalace vincentkou, když ale máš inhalátor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515

Zkus si koupit zázvor, kousek oloupej, nastrouhej, zalij vařící vodou, přidej med a citron-jako čaj, pálí to, ale dá se to, pak jeste inhalace vincentkou, když ale máš inhalátor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10823

Také jsem trpěla na ucpaný nos. Byl mi doporučen Sinupret (tabletky nebo kapky) a musím říci, že se mi vždy při rýmě uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.1.15 13:29

Vše co už hollky napsaly platí. A ještě bych přidala odsavačku nosíku na vysavač - výborná věc. Miminku se hodně uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
3.1.15 13:30
@pe-terka píše:
Vše co už hollky napsaly platí. A ještě bych přidala odsavačku nosíku na vysavač - výborná věc. Miminku se hodně uleví.

Jedna se o dospeleho :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky