Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, třeba mi někdo poradí. Před 3 týdny jsem měla obyčejnou rýmu. Po pár dnech konec. A před týdnem mě začalo škrábat v krku, v noci to přejde do bolesti v krku, každé polknutí bolí jak čert
Do toho se mi spustila hustá rýma, ráno po probuzení žluté hleny (omlouvám se za popis
) a kašel. Rýma ani ten kašel mě nějak extra neomezuje, nemám teploty, nic. Škrábání v krku přes den přestalo, ale ty noci
Přijde mi, že mám asi z kašlání podrážděný krk a v noci, jak nepolýkám, tak se to zhorší. Jediné, co mi na to zabírá je Priesnitzův obklad, ale stávejte každou noc v polovině spánku a motejte si krk
bohužel toho moc nemůžu, jsem ve 26tt. Nemáte holky někdo nějakou babskou radu, nebo i vlastní zkušenost? Za pár dnů letíme k moři a byla bych ráda ok… Aspoň ten krk
Rýmu a kašel předpokládám, že mi mořský vzduch vyléčí…
Já myslím, že u toho moře to přejde
Jinak doporučuju kloktat Vincentku.
@dickys píše: Více
Ach jo, to bych ráda… Ale žijeme v Anglii, tady ji asi neseženu
ale zkusím. Děkuji ![]()
Můžeš kloktat i slanou vodou, jestli neseženeš Vincentku. Tak cca půl lžičky soli na sklenici vody. V noci mi to vždy pomůže. Já bych v popisovaném případě i vyplachovala nos konvičkou Rhino Horn, jestli jí seženeš. Vypláchneš tím ty žluté nudle a nebudou ti v noci stékat do krku. ![]()
@Barevné klubíčko pokud jsi těhotná a silně kašleš, měla bys jít k doktorovi. Měla bych obavy, aby to nemělo vliv na donošení.
@Petrina.K píše: Více
Ano, konvičku mám, proplachuji. A ta sůl, nemůže mi to ten krk spíše podráždit?
@Veveří píše: Více
Naštěstí silně ne, párkrát za hodinu lehce zakašlu. Není to žádné dušení nebo záchvaty kašle. Mě jde spíš o tu noční bolest v krku ![]()
Jednou za cas se mi to take stava. V noci a rano silena bolest v krku, polykani peklo, ale jinak nic. U sebe jsem vypozorovala, ze to dela suchy vzduch v loznici. Jak je vysusena sliznice, tak to boli. Na me zabira zvlhcovat vzduch v loznici a i v noci pit.
@Barevné klubíčko píše: Více
Zkus to jednorázově a uvidíš. Jako takovou první pomoc. Je to babská rada, poradili mi to v lékárně při prvním těhotenství. Nebo zkus vygooglit další nechemické způsoby
@Petrina.K píše: Více
Zkoušela jsem včera kloktat průběžně celý den a v noci mě sice v krku bolelo, ale míň… Tak snad se to lepší ![]()