Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím o radu, malá 3, 5 roku začala chodit do školky před týdnem, vše v pohodě těší se tam atd. Ale poslední 3 noci se pravidelně asi hodinu po usnutí vzbudí s křikem, pláče, je celá vystrašená a musím si lehnout k ní aby se uklidnila. Nemáte s tím zkušenosti:
Podle mě jsou to sny, děti mají dost vekou fantazii a i se jim promítá co zažili. Adam někdy promluví ze spaní, ale přitom spí tvrdě. Např.: Jezdí s dědou vyvážet traktorem posekanou trávu, a pak v noci řěkne, děda má traktor, nebo vyvezli bordel
A taky se nám někdy stalo, že se vzbudil s pláčem…
ahoj Lajlo,
tak u nas je presne to same,byla jsem z toho docela vydesena(z toho jeho nahleho nocniho strachu a zdeseni uplne ze vseho,z toho jak nahle potreboval v noci maminku,protoze muj syn ve skolce chtel byt.Strasne moc./plakal nebo fnukal,kdyz jsem pro neho prisla,ze chce jeste zustat a nechce jit po obede domu/Presto,zacali po tydnu dochazky tyhle nocni mury,i se parkrat pocural.
Skolkova psych.nam rikala,at se na to pripravime,ze to muze prijit,nez se deti adaptuji,ale nepocitala jsem s tim u nas,protoze syn skolku miluje.
Ted je to treti tyden co chodi a par dni,co uz je to lepsi,ze dne na den,tedy z noci na noc je to lepsi a lepsi.
Takze je to mozne.A to i u deti,ktere nemaji pres den sebemensi problem.
Vydrz.
neprihlasena Any