Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,ráda bych se zeptala na radu.mám dceru 15měs. a už odmalička nás moc trápí bolení bříška.sab simplex pomáhá nárazově a řekla bych,že se to spíš zhoršuje.každý mě uklidňoval,že holčičky na to trpí jen 3měs.ale nás to trápí furt,teda hlavně v noci,to se budí cca po 2h a chce pít.ještě ji kojím.může mi někdo poradit,jestli přestat kojit,nebo co stím.mám strach,aby to snad nebylo něco vážnějšího a jestli s ní jít na nějaké vyšetření.v těhotenství jsem nejedla žádné nadýmavé věci a stejně to nepomohlo,ted už jíme obě všechno a je to stejné.prosím o radu. ![]()
Ahoj,
můj syn měl od narození taky strašné problémy s bříškem (prdíky ho trápily, nemohl se bezbolestně vykadit a SAB SIMPLEX nám nepomáhaly vůbec, celý den prořval). Ale v 5 měsících se mi podařilo konečně zjistit, čím to bylo (měl vedle konečníku hnisavé ložisko a když se chtěl vykakat, tak ho to strašně bolelo - byla z toho perianální píštěl, ale to je vedlejší, váš případ to určitě nebude).
Píšu sem spíš proto, že syn má dodnes období, kdy ho bříško trápí a brečí, a období, kdy je to v pořádku. Posledních 14 dnů se začal budit v noci s pláčem, evidentně ho zlobí prdíky. Nevím, čím to je, že třeba 3 měsíce spí v pohodě celou noc (i když mu rostou zuby), a teď najednou v noci řve třeba hodinu, než ho to přejde - ale budí se za noc jen jednou. Taky stále kojím, ale minimálně … tak bych řekla, že kojením to nebude, a to ani u tebe. Jenom to kojení každé 2 hodiny bych u vás viděla spíš na zlozvyk. U nás se asi od 7 měsíců v noci nekojí, ve výjimečných situacích kojím v noci jednou (na uklidnění, když ho něco vyděsí apod.).
Chvíli jsem měla podezření, že synovi vadí některé jogurty, které mu odpoledne dávám (např. mu nevadí bílý jogurt Olma BIO, ale vadí mu bílý jogurt Olma Klasik) - ale to se mi zatím nepotvrdilo. Možná je to jen shoda okolností, že mu problémy s bříškem začaly, zrovna když jsem mu párkrát dala jiný jogurt.