Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, myslíte, že 2 roky a čtvrt staré dítě může pít bílou kávu, teda meltu? Nebo taky kupuju Vitakávu. Dělám si ji na snídani, malá ji jednou ochutnala a ted to chce taky… ![]()
Andrea
Ahoj.Já myslím,že meltu může.Známí ji dceři dávají.A kojící ji přece taky může pít.
Pa pa J.
Ahojky, určitě může, mě ji dělala jako malé babička a vím, že jsem ji měla strašně ráda. Na krabičče to je i napsané, že je vhodná jak pro děti, tak pro kojící matky. Mám pocit, že se dělává i ve školkách.
Jasne, taky delame (mala ma 2 roky) a kupuju i Caro, coz je neco jako rozpustna melta, ale trochu jinak chutna. Jana
Ahoj holky ![]()
Kde se dá melta koupit? Mě jí taky babička dělávala, ale teď už není ani babička, ani melta ![]()
A co všechno k tomu potřebuju, mlíko?
Melta se dá koupit normálně v obchodě buď volně sypaná, nebo v sáčcích jako čaj. Já mám tu sáčkovanou a je to hrozně pohodlné. Přidám trochu mlíka a cukr a mňam mňam. Vypiju i 1,5 l denně
Melta - nápoj bohů… Ale propaguju teda tu sypanou, co se musí převařit, je mnohem chutnější. Sáčkovaná je podstatně pohodlnější na přípravu (umývejte hrnec po meltě, fuj), ale potom dávkuju dvojnásobně, než je na uvedeno obalu - a po přelití určitě zakrýt hrnek!!! S mlíkem a třeba třtinovým cukrem lahůůůůdka i pro prcky! (Ačkoli naše dítě pije s nadšením jen čistou vodu, ach jo.)