Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky rada jak se zbavit dudlíku. Nikdy jsem si nemyslela, že dudlík budeme mít tak dlouho. Malá ho chce nejvíc na noc při usínání. Jinak ho nevyžaduje. Jen na to usnutí bez něj se prostě neusne.
Dík za rady Petra
No radu nemám jen ti chci napsat, že v tom nejste sami a to my jsme ještě o pár měsíců starší
a při usínání taky dudlá a cumlá a já si z toho zatím až tak hlavu nedělám. Horší by bylo kdyby ho nosil i ven, ale to bych už nedovolila ![]()
A.
U nás dudlala jsem Ada, Pepi a zatím ani Ela dudlík nechtějí.
Od roku ho měla jen na spaní a odmítala jsem něco řešit před tím, než jí narostly pětky, což bylo u nás ve dvou letech a dvou měsících. Pak jsme jeli k babičce a dudlík prostě zapomněli (teda on byl v batohu…) Fňukala jeden večer, pak se všem chlubila, že dudlík není a bylo to… Hlavně ji pak už netrápily zoubky a tak nebyl důvod dudlík zase vytahovat.
L.
Taky dudláme na spaní, ale jak usne, hned mu vypadne a je po dudlání. Už mu začínám vykládat že dudu mají jen miminka a že on už je velikej chlap, někdy usne bez dudlina, hlavně ho musím vždycky schovat aby ho neviděl. Dudlina měl vždycky jen na spaní. Začíná mít čím dál větší rozum a myslím si že mu to za chvílu rozmluvím.
Ahoj.
My jsme synovi pověděli pohádku o dudlíkové víle.To mu bylo asi 2 a půl roku a pořád dudlík vyžadoval na spaní.Jinak neusl.
A Gabka ho chtěla pořád kousat,tak jsme ji říkali,že když ho zničí,tak další kupovat nebudeme,protože je už velká.Pohádka o dudlíkové víle nezabrala.Poslechla si ji a pak začala brečet,že ho chce.No a jednou ho „stratila“ v bytě.Tak jsme ho schovali,a řekli jsme jí,že má smůlu,že ho startila.Trošku protestovala.Potom se ještě jednou vzbudila v noci,tak jsme jí to zase vysvětlili.Druhý večer jsme ji rovnou řekli,že jde spát bez dudlíku,protože ho stratila.A bylo to v pohodě.To měla asi 2 roky a 5 měsíců.
Pa pa J.
My jsme první večer udělali dírku jehlou, za 3 dny milimetr nůžkama, další 3 dny třeba nic, pak zas milimetr, trvalo to asi měsíc, ale bez řevu. Bylo jí mezi 16 a 17m. Doufám, že to tak půjde i u druhý dcerky. Malá ho měla jen na spaní, ráno ho dávala hlídat krokodýlovi (plastová vkládačka) a večer si ho tam brala. Stříhali jsme potají a říkali, že jí ho ukousl krokodýl. Takže tak u nás.
Ahoj,
my jsme se vratili do tydenniho pobytu na chate. A proste jsme rekli, ze je velky kluk-coz je:-) Zacal tvrdit ze je strasne malinky. Ä dudanek jsme poslali Markétce(jeho sestrenka) Na druhy den jsme mu rekli, ze Maketka moc dekuje a za to mu posila piratskou lod. A dostal lodku tak je z ni nadseny! Je vic na lode, nez na auticka…
Sice mu usinani prvni noc delalo problemy,ale celkem v klidu jsme to zvladli. rano se budi a chodi k nam do postele coz nedelal.
Jen se ted vubec neumi uklidnit, coz s dudlikem bylo super .
Kac
Ahojky,
nám v roce a třičtvrtě začal dudlíky likvidovat, rozkousával je. Tak jsme mu dávali ty rozkousané. No a ty mu teda vůbec nechutnali. Takže to Péťa zvládl bez slz ![]()
Kamarádka teď dudlík nastříhla a jsou ze dne na den také bez dudlíku.
Alča
Ahoj, jen chci uklidnit - buďte rádi, že jen dudlík, dcera zase musí mít před spaním mlíko od mámy, a nejen před spaním ale i po probuzení. Na vánoce Marjánce budou dva roky a pořád kojíme čtyřikrát denně. Pochválen buď dudlík, který dcerka zahodila v půl roce (nic z toho neteče, že). Nebojte se, k zápisu do první třídy ještě žádné dítě s dudlíkem nešlo, ono to přejde (ale znám dítě, které je ještě v šesti letech kojené
)
Ahoj, Adélka má taky dudlíka doteď, rostou jí poslední zuby a jen s ním usíná, pak ho vyplivne. Včera jsme ho nemohli najít, tak jsme řekli, že ho má jiné miminko a usnula. Je fakt, že kamarádka postupně od špičky dudlík ustříhávala a říkala, že to má v bříšku. A taky to fungovalo. ![]()
Teda koukám že náš prcek není sám kdo nechce dudlík po dvou a půl letech dát pryč:-))Už jsem myslela že jsem neschopná.Ale početla jse tady pár rad tak vyzkoušíme:-)Ale asi to bude s křikem.
Ahoj holky,
já bych to až tak neřeila, myslím, že do školy už nikdo s dudlíkem nejde
Se mi to mluví - malý má rok a dudlík nechce, ale kamarádka si užila mazec. Má 2,5 letou holčičku a babička si bez jakékoli porady s rodiči usmyslela, že malou odnaučí ze dne na den a strčila jí dudel do octa. Malá dostala šok, že skončila na antibiotikách, v pusině popálené pupeny......o prostě mazec. ![]()
no takovou babicku bych teda strilela…
my teda dudlik taky mame - od roka jen na spani, ale zatim nechavame.. pres den si na nej nevzpomene, jen kdyz jde spat (po O i vecer) tak si rekle „dudik“.. jinak ne…
vyhledove budem nejspis dudlik nenapadne strihat .. ale zatim neresim
dneska musíme začít odnaučovat od cumlíku. Byli jsme na zubní preventivce a zjistil, že má špatný skus, takže okamžitě zrušit cumel. To bude teda síla, protože malý cumel miluje a spí s ním celou noc. Když mu vypadne nebo spíš mu ho vytáhne, tak je schopný v noci vzbudit řevem barák, že nemá „nuníček“ …
Už se těším, fakticky, navíc má ještě mazlící bavlněnou plenku, bez které taky neusne a potmě ji neustále hledá a musí jí držet v ruce ve spánku …
Asi zkusíme stříhat „nuníčka“ a pak se uvidí …