Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte maminky, mam dotaz. Mam 13mesicni holcicku a jeste nema ani jeden zoubek. Mam jit k lekari, nebo jeste pockat? Dekuji za odpovedi, Petra
Ahoj,
synovi vyrostl první zoubek až v 14,5 měsíci. Zkus si zjistit, kdy vyrostly zuby tobě a manželovi, prý je to hodně dědičné. Mě prý taky vyrostl první zub takhle hodně pozdě, takže jsem to u lékaře nijak neřešila.
Nejdřív mu vyrostla spodní jednička, pak horní trojky a vůbec to měl celé chaotické. Nicméně teď už všechny zuby vyjma posledních stoliček má a pěkné ![]()
Martina
Manzel mel po roce a ja v 7mesicich. Ja jen abych zbytecne nehysterizovala, protoze jeden lekar nam rekl, ze kdyz nevyjdou do roku, tak mame jit na prohlidku, pry se nekdy detem musi zoubky nariznout a to bych nechtela. Kazdopadne diky za odpoved.
Ahojky,
říká se že první zoubek může přijít až v roce,tak já bych to asi nehrotila a počkala bych.A má nalitý dásničky?Třeba se vyklube každou chvilku.
Držím palečky ![]()
No, prave ze nalite dasnicka ma uz od 6mesice, slinta cas od casu, tak nevim. do toho mi ted zacala strasne pistet a brecet. Nikdy takova nebyla, tak treba to kazdou chvilku vyjde!!
Ahoj,
nic si z toho nedělej, nám první zoubek vyrostl až v 15,5 měsících. Takže je ještě dost času. ![]()
Bakulka
Nic si z toho nedělej, říká se první zoubek by se měl vyklubat do 18m a třeba už ho máte na cestě, píšeš že je ubrečená, tak možná se nějakej dere na svět. Vydrž za chvilku už určitě nějaký zoubek vyleze.
Zuzík+Anička