Kolik mlíka v 15m denně?

876
28.8.07 08:35

Kolik mlíka v 15m denně?

Ahoj,
chci přestat kojit a nevím, jestli je třeba dceru učit na umělé mléko a kolik by ho měla vypít. Dneska jsem jí poprvé v noci místo prsa nacpala flašku s čajem a mělo to celkem úspěch, ovšem ráno jsem jí zkusmo udělala Nutrilon a sotva si cucla, zatvářila se, že to teda ne a už nechtěla ani zkusit. Tak nevím… Musí mít v tomto věku mléko a kolik? Stačilo by to nějak kompenzovat mléčnými výrobky jako jogurty, kaše apod.? To má totiž celkem ráda. Co se týče toho UM, tak se ani nedivím, že ho nechce pít, protože ona nechce pít nic kromě svého oblíbeného čaje a vody. To je další problém. Když ji dám do hrnku něco jiného, tak ho pak nechce ani vidět… Ale počítám, že to snad přejde s věkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jaa
1150
28.8.07 10:05

Ahojky:O)
Já tedy nevím, je to jen můj názor, ale myslím si, že dítko v tomto věku by mléko pít určitě mělo. Sára v tomto věku pila cca 200ml ráno a to samé večer a je tomu tak dodnes. Zkus třeba koupit ochucené, to by možná mohlo zabrat.
Papa, Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
28.8.07 11:02

Ahoj, řeším podobný problém, chtěla jsem přestat kojit, ale syn nechce pít UM. Takže v kojení pokračuju, jenže syn už mateřského mléka ode mě moc nevytáhne - max. 100 ml za den, jinak pije kojeneckou vodu (asi 500 ml).

V tomto věku by dítě mělo pít mléko, mělo by mít 500 ml mléka nebo mléčných výrobků denně. Takže pokud mléko fakt nechce, tak to snad půjde v nejhorším případě nahradit mléčnými výrobky (jogurty, mléčné kaše).

Když jse synovi dala do hrníčku UM, tak pak nechtěl hrníček celý den vidět a méně pil i vodu, kterou pije běžně. Zatím jsem zkoušela mléka od Nestlé a Nutrilon, ale ty nechce - tak zkusím dát kravské mléko a uvidím, jestli to vezme (ale pochybuju).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
28.8.07 11:56

ahoj
my meli u Filipka ten stejny problem. Odstavila jsem ho v 15 mesicich a on nechtel zadnou UM, vyzkouseli jsem snad vsechny typy (Nutrilon, Sunar, Beba…) a prichute a nic. Cucnuti a konec. Pak ale okusil nase mliko z hrnku a to mu jelo. Tak jsme mu zacali kupovat normalni cerstve petidenni mleko a toho vypije dostatek a ma ho rad. Sam si i o ne rekne behem dne..
 Alca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
28.8.07 22:30

Ahoj,
tak naše El prostě nevezme od jednoho roku jakékoliv mléko do pusy a to byla na UM od sedmého měsíce právě až do toho roku a od té doby ho prostě nechce. Zkoušela jsem snad všechna UM a příchutě i kravské mléko, kakao a nic. Navíc mi ten půllitr mlíka naše dr. při každé návštěvě zdůrazňovala a já pochopitelně plašila a cpala jí ho horem dolem. Naštěstí jogurty ,mléčné kaše a pribináčky jí jedou, takže jsem si řekla, že nezáleží na formě (tekutá/tuhá), ale na obsahu ,jsem v klidu a doufám, že mlíčku ještě na chuť přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
29.8.07 10:43

Ahojky určitě by dítě mělo v tomto věku vypít 500ml mléka denně, samozřejmě pokud jí mléko nejede, lze to nahradit jogurty a kašičkami, hlavně aby měla nějaké mléčné výrobky. To moje dcerka se odstavila v 8m, od té doby je na UM, ráno 250ml a večer 250ml (míchám ji kaši s mlékem půl na půl). Tak hodně štěstí.

Zuzík+Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect