Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky myslíte, že může mít dvouletá holčička na krku řetízek?? Jaký na to máte názor??? Já viděla dneska roční holčičku s řetízkem tak mě to láká ho dát Eli taky. Papa petra
To Ti fakt neporadim.
Maly dostal ke krtinam detsky retizek s krizkem v prodejne pry rikali, ze ho klidne muze hned nosit (bylo mu 7 mesicu) ale ja se take bojim takze ho ma schovany v krabicce.
Verveve
Ahoj Petro,
moje dceřa nosí řetízek již více než rok a v pohodě. Bere ho jako svou součást (taktéž naušničky), netahá za něj. Nosí ho i na plavání, vlastně ho vůbec nesundaváme. Dostala ho na krk snad ještě před 1. narozeninami a rychle si na něj zvykla.
Ahoj Radka
Stejnou diskusi jsem tu zakládala před rokem, kvůli skoro tříleté Adě - nikdy se nic nestalo a teď už nosí dokonce řetízek zlatý - a Pepi ho nosí taky… A bez problémů… I v něm spinkají, jen na plavání ho dávám dolů.
L.
Já bych řetízek nedávala. Vadit zřejmě nemusí, ale nějak nevidím žádná pozitiva, proč ho dávat…
Já bych si spíš říkala, že mu ho nějaký zloděj strhne z krku a ještě ho poraní
jooo…retizek…
tak ja mam kluka a retizek ma ![]()
Ja i manzel nosime kazdy svuj,ktery nesundavame,nekdy kol 2,5r syn desive zatouzil po retizku jako ma tatinek/on by tak chtel byt tak velky jako tatinek,chtel by taky takovy retizek se znamenim…/
Slibila jsem,ze az bude vetsi.Jenze oni si to panove spolu „upekli“ a takovy obyc stribrny koupili.
Radost prevelika.Je na nej desne pysny,taky se s nim nekdy uklidnuje.
Momentalne je retizek poprve pretrzeny a bylo z toho tolik revu,jakoby se mu utrhla ruka......zasli jsme do zlatnictvi nechat ho opravit a brecel na cele kolo,protoze ho tam nechtel nechat.Oprava trvala tyden,a kazdy vecer se me uzkostlive ptal,kde ma svuj retizek.Zitra konecne dostane svuj oplakavany poklad zpet ![]()
Tot nase cela story na tema retizek
![]()
Any
Moje dcera ho dostala k roku a nosi ho porad a vubec ji to nevadi, vubec ho nesundavame.
ahoj my teda retizek mame .. pekne v krabicce… dostala ho ke krtinam i s krasnym krizkem z ceskeho granatu, ale u tak maleho ditka mi to prijde zbytecne… a hlavne se bojim aby se jim nekde nezachytla a neporanila se… nekdy nevis… ale mozna jsem jen straspytel ![]()
Ahoj, mi řetízek nemáme. U tak malých dětí se mi to moc nelíbí ![]()
Možná až do školy… ![]()
náš syn taky nosí zlatý řetízek. od začátku je něj pyšný, každému ho ukazuje
a vůbec si ho nechce sundavat.
![]()