Lítostivost???

472
6.9.07 13:26

Lítostivost???

Naše Nelinka dostala je to tak 4 měsíce panenku, která je na baterky. Zapne se a ona leze po 4 na zemi, celá se vrtí, kroutí hlavičkou a říká máma, táta, směje se a zpívá nějakou melodii. Nelča se na ni chvíli dívala, pak si ji vzala do ručiček a dlouho si ji prohlížela. Po té začala z ničeho nic lítostivě plakat. Prostě dokud ta panenka hrála, tak pořád špulila pusinku, že chce plakat. Tak jsem jí pak panenku vypla a to brečela také. Nakonec jsem jí musela panenku sebrat a schovat. Ani to nepomohlo. Chodila a ukazovala na místo, kam jsem ji schovala a lítostivě špulila pusinku dál. To samé se opakovalo je to tak týden, kdy jsem panenku po nějaké době znovu vytáhla. Není to jen s panenkou, ale i třeba s hracím, dětským mobilem apod. Hudbu jako takovou má moc ráda, jen ty některé hrací hračky jí asi moc nesedí. Že by byla příliš lítostivá po mámě? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
460
6.9.07 14:01

Tohle samé má náš Honzík. Dostal loni na vánoce hrajícího pejska, který se vrtí, capká a hraje. Vůbec ho nemůžem zapnout, Honzík vždycky strašně pláče. Pejsek je vystavený v poličce, chodí ho hladit, ale když jen řeknu že ho zapnem, tak začne šíleně plakat. Taky nevím proč, ostatní hrajicí hračky mu nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
6.9.07 14:30

holky, to je zajímavý. Já teda tuhle zkušenost nemám, jen mě při čtení vašich příspěvků napadlo: Ještě že to jsou tak rozumný děti, už takhle je svět kolem nás příliš hlučný, fakt nechápu většinu rádoby hracích hraček pro děti, který rvou uši dospělým, natož kojencům a batolatům…

Podle mě - buďte rády, že nemusíte mít doma zbytečný kravál :lol:
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
6.9.07 14:32

No tak to je přesně náš Matouš. Začalo to asi´2 měsíce před jeho 2.narozeninami. Nemá rád žádné hrající hračky,to se hned rozpláče a že je mu to líto… Taky jakmile v TV vidí(např.z domácího videa) nějaká zvířecí mláďátka,tak hned pláče taky. A nečteme si ani nekoukáme na krtečka,protože je mu líto,jak se krtkovi přilepila žvýkačka na zadeček nebo se mu zlomilo lízátko. Naposled se rozplakal dnes ráno,když viděl na obrázku miminko jak pije od maminky mlíčko,že prý to má Máťa mlíčko (ještě se kojí)… A často se k těm věcem taky vrací,když je třeba nějak v nenáladě,tak mám někdy pocit,že se ještě potřebuje „dorazit“ a vzpomíná na vše,co mu kdy bylo líto a co se mu nelíbí. Asi jsou ta naše dítka citlivější a snad je to brzy přejde.
Moc jsem teda neporadila,jen jsem chtěla dát vědět,že v tom nejste sami. :wink:
 Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
6.9.07 22:48

Ahoj,
můj syn má pro změnu hrající hračky rád, ale nekupuju mu žádné, které by se při hraní pohybovaly - má jen hrající knížku a hrající kytičku (ta obzvlášť hraje dost jemně). Zato se bojí mnoha běžných zvuků (vysavač, hasičská siréna, mixér, mužské kašlání a smrkání …).

Ale napadlo mě, že dětem možná vadí ta syntetická hudba, kterou vyluzují. Některé hrající hračky se na můj vkus nedají poslouchat. Navíc děti mají jemný sluch - a může jim to připadat hlasité, nebo jinak nepříjemné. A taky je otázka, jestli tvé dcerce vadí všechny hrající hračky, nebo jen ty, které se pohybují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
7.9.07 00:07

Ahoj… naše Janička má ráda hračky, které hrají.
Ale dostala také toho pejska, co štěká a chodí, dívala se na něj, pejsek štěkal a chodil, ale když došel až k ní tak se odtáhla (úplně strachy odskočila). Od té doby už ho nezapínám.
Jako malé miminko se bála mixéru, vysavače a dokonce i takového toho hrkacího řetězu na kočárek, ale líbila se jí hlasitá hudba a mámino skřehotání :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
7.9.07 00:08

A ještě jsem zapomněla napsat, že má ukecaného Palackého (mluvící pejsek) a to je její nej kamarád. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
7.9.07 12:43

No malá nereaguje na všecky hrající hračky stejně. To mimčo, to je asi zatím nejsilnější negativní hračka, kterou má. Podobně mi jednou reagovala na dětský mobil. Ale jinak má i jiné hrající hračky a ty jí nic nedělají. Tak asi opravdu bude lítostivá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
8.9.07 23:04

Ahoj, já si myslím, že je to prostě vývojová záležitost, asi to má každé dítě na něco jiného… Naše Marjána začne natahovat, jakmile slyší plakat jiné mrně (mami, probůh, tam ubližujou miminkům). Nebo se bojí luxu či fénu - pokud nevidí na člověka, který ho obsluhuje (nesežere babičku fén?). Beru to spíš jako pokrok… Jsou asi i nebojácné děti, které se hrdinně vrhnou pod sbíječku a kňučící štěně v nich vyvolá pocit blaženosti - ale zaplať pánbůh, že naši drobečkové jsou rozlítostnění soucitové!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
12.9.07 22:13

U nás probíhalo to samé s mašinkou, která při jízdě po kolejích houká, píská a dělá všechno možné. Malý si s ní hrál jen do té doby, než jsme ji pustili. Tak jsem mašinku sbalila a vytahla se až jsme se přestěhovali (tak cca po půl roce)…samo to přešlo a dneska je malý schopný mět mašinku puštěnou osm hodin denně…Těším se na okamžik kdy se vybijou baterky… :D Jinak se nám taky stávalo, že když někde viděl nějaký ten karambol, tak už natahoval…poslední úlek jsme měli, když jsme přiletěli na letiště a posílaly se zavazadla na páse, přepadl z tama kočárek…tak z toho byl malý teda vyplašený šíleně. Myslím, že je to tím, že je taková opatrnější povaha, že se do všeho nevrhá bezhlavě.

Jediné, co občas trochu pomohlo, když se něčeho „bál“, bylo ukázat mu, že maminka ani tatínek, babičky, dědečkové, tetičky.....atd…se taky nebojí.....L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí