Odmítání jídla

192
6.9.07 13:42

Odmítání jídla

Ahoj, mám 7 měs. chlapečka, 6 měsíců jsem úspěšně kojila a pak 3 týdny úspěšně zaváděla zeleninové a ovocné příkrmy. Najednou asi před týdnem a půl Vojta začal všechno odmítat, když vidí lžičku, tak pevně sevře pusinu a nic do něj nedostanu. Jediné co neodmítá je kojení. Neporadítě někdo, prosím. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6.9.07 13:44

Klaarko, u nás se to taky stalo a byl to buď zub a nebo takové ty bílé tečky v pusince (moučnivka?), co se potírají genciánkou. Za pár dnů se to spravilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
6.9.07 13:53

Ahoj,
asi brouček usoudil, že ti to s příkrmama trošku zpestří, abyste to neměli tak jednoduché :wink: Zachovej klid, zkus 3 dny vůbec nic na lžičku, jen kojit a pak to zase zkusit. Nebuď z toho smutná, když nebude chtít, většina dětí dělá drahoty a znám spoustu dětí, které jsou do roka vpodstatě jen kojené. Pokud je dítě zdravé, přibývá, maminku kojení nevyčerpává, není to žádná tragédie. Bylo by horší dítě za každou cenu nutit k jídlu.
Vítek byl hodně vybíravý, chutnala mu ze začátku jen kupovaná mrkev od Hami takže jsem pomalu a nenápadně přidávala k mrkvi další zeleninu. Anebo zkusil ovoce, to je sladší a chutnější, zase pak může být o to větší problém se zeleninou, ale ani to není pravidlem.
Přeju hodně trpělivosti, já osobně jsem ráda, že už mám děti odrostlejší a mají svá oblíbená jídla. Stejně jsou spíše nejedlíci, Michalka se rozjedla až ve školce mezi dětmi :)
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
6.9.07 13:54

Diky za prispevek, ty bile tecky v pusine nemame, zuby me taky napadly, ale uz to trva pres tyden, tak se trochu bojim. Kazdopadne diky a tesim se na dalsi prispevky - nejak to cloveka uklidni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
6.9.07 15:25

Nebud z toho smutna.
Jak zde jiz bylo psano - zkus par dni jidlo vynechat - neni problem dite par dni jen kojit. A pak zase znovu zkusit, ale jen zkusin nenutit - to by pak mohl k tomu jidlu dostat odpor a bylo by to nakonec daleko horsi. No a kdyz to zase treba po trech dnech nepujde tak zkus jeste par dni. Uvidis zase to bude dobre.
Verveve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
6.9.07 15:26

P.S.
Jeste me napadlo zkus se mrknout na www.kojeni.net - je tam spoustu rad a tipu pro zavadeni prikrmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
6.9.07 22:35

Ahoj,
takové vlny nejezení má můj syn od věku 3 měsíců - popadne ho to asi každý měsíc. Když má zrovna období, kdy nechce jíst, tak mu to vydrží asi 2-3 týdny :evil: Pak zase měsíc v pohodě jí a pak zase nechce jíst … odmítá jídla, která mu dřív chutnala apod.

Moučnivku nikdy neměl, zuby za to často mohly (ale ne vždy). Musela jsem to nějak přežít, do jídla jsem ho ze začátku nutila, ale nikam to nevedlo. Věřím, že i u vás to brzy samo přejde - asi to jsou ty zoubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
8.9.07 22:45

Ahoj, přidávám se k maminkám, které radí nic nenutit, na pár dní (klidně i týdnů) povolit a pak to zkusit znovu. Mrňata se pořád snaží něco bojkotovat, ať už k tomu mají „ospravedlnitelný“ důvod, nebo ne. Naše dcera je tedy žrout pekelný, ale třeba do roka a půl odmítala v teplém jídle kousat jakékoli kousky (byť skoro rozvařenou mrkev), ačkoli jinak sežvýkala tuhý rohlík, ani nemrkla. Doktorka nás plísnila, že dítě má mít už k obědu normální jídlo - a my pořád všechno mixovali na blivajz. No - a po dvou měsích občasného zkoušení Marjána hryže maso jako divá. Jídlo je citlivá záležitost, nestresujte se, jíst se má hlavně v klidu… A kojení za časů našich babiček dětem stačilo mnohem déle, než je současný trend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
9.9.07 08:45

Ahojky,
známe moc dobře. Péťa odmítal příkrmy do ukončeného osmého měsíce. Taky nejdříve baštil, jednoho dne pusu zavřel a už jí neotevřel.
A vlastně s jídlem bojujeme doteď. Z hlavních jídel jí jenom polívky, cpu do nich všechno :D
Ale my jsme zase extrémní případ.
Za dva měsíce mě to čeká s druhým synkem, tak jsem zvědavá.
Pevné nervy, pamatuju si, jak mě to přišlo líto.
Radím, co už psaly holky, hlavně nenutit.
 Alča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3665
12.11.07 17:02

Ahoj,
jsem moc ráda, že jsem našla tuhle diskuzi, aspoň vím, že v tom nejsme jediní. Moje 8,5 měsíců stará dcerka když vidí, že se jí k pusince blíží lžička, tak se rozpláče. Když jí dám ale jídlo do ruky, ne na lžičce, tak jí v pohodě. Ale všude to rozpatlá a sní toho málo. Už to trvá 2 týdny, zkoušela jsem i 4 dny jen kojit a pořád je to stejné :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
12.11.07 17:34

Neboj nejsi v tom sama … Vojtovi uz je 9,5 mesice a porad jeste moc neji. Ale pokroky dela, dobrovolne zacal otvirat pusinu a par lzicek sni, i kdyz ne moc. S kasi taky moc uspech nemame .. to sni tak 50 ml. Nejvetsi uspech slavi detske susenky a kukuricne krupky ze zdrave vyzivy. Abych se z toho kojeni uplne nezlbaznila, tak jsem Vojtovi zkusila dat UM z lahve, ode me ho sice nechce, ale od babicky jo, takze jsme si vcera byli s pritelem schopni po dlouhy dobe zajit na obidek …

Tak preju hodne sil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
16.11.07 19:25

Ahojky taky jsme měli to stejné, tak jsemna týden vynechala příkrmy a jen kojila a po týdnu bylo vše v pohodě, vrátili jsme se k příkrmům a v pohodě.

Zuzík+Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect