Noční neklid, den ode dne větší

823
13.2.13 14:04

Noční neklid, den ode dne větší

Za dva dny budou mé holčičce čtyři měsíce. Je velká, prospívá, krmena na UM. Vyžaduje hodně pozornosti, což ale chápu jako naprosto v pořádku. Nerada je sama na dece pod hrazdou, potřebuje střídat aktivity a polohy co pár minut.
V noci je ale neklidná, jak píšu v názvu tématu, den ode dne víc. Usne mezi půl devátou až půl desátou, spí jako špalek třeba půl hodinky a pak to začne. Přiskakuju k postýlce nekonečněkrát za noc, často prokonejším v kuse 4 hodiny. Ona by spala, ale tělíčko jí to nedovolí. Hází hlavičkou, rukama, nohama, škube sebou, div že z postýlky z lehu nevyskočí. Nechat ji v těchto záškubech, je do několika minut vzhůru a probdíme celou noc obě, nejen já.
Bylo mi řečeno, že má možná hlad, že jí mám dát na zkoušku kaši. Zahustila jsem tedy mlíčko večer kaší, celkově zvětšila dávku, ale výsledek nula. Chce se krmit stejně brzy, 4 hodiny po. Bříško? Ale když ji bolí bříško, mele sebou úplně jinak, ne tak trhaně jako by pod proudem. Zavinovat bohužel nelze, to jsem sice praktikovala první 3 měsíce a úspěšně, ale posledních 14 dní zavinuté ručičky malou podněcovaly ještě k většímu neklidu. Má zlé sny? Bolí ji záda? Může se jednat o nějaký záchvatovitý neurologický problém (u mě se vyskytlo několik těžkých epileptických záchvatů, u nichž se nikdy nezjistilo, proč vznikly, epilepsii nemám potvrzenou, neužívám ani antiepileptika).
Nechala jsem si napsat doporučení na neurologii, ale ještě musíme deset dní počkat, než nás vezmou, proto se táži zde, jestli tu některá nemáte zkušenost, jestli vaše miminka neměla podobné projevy a co bylo příčinou..
Jsem samozřejmě unavená, spím 2-3 hodiny přerušovaným spánkem. Díky vyčerpání už přestávám uvažovat racionálně a bojím se, co s mým dítětem je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1164
13.2.13 14:18

Dcera tyhle záškuby a nervozitu má, když je hrozně unavená a něco ji pořád ruší, že se nemůže dostat do té, myslím, že REM :think:, fáze spánku - prostě chce, ale nemůže zabrat - jsou jí taky 4 měsíce, že ji něco dokáže rušit při usínání jsem začla sledovat tak od těch 3,5 měsíců věku :think:
já vidím problém v tom, že ji něco ruší - bu´d starostlivá mamina, která hned přiskočí s lahví :mrgreen: nebo nějaký větrák, jak svítí lampa z ulice do okna, sousedka večer pere, prostě cokoliv (nevím, kde a jak bydlíte :nevim: )
u nás se taky osvědčilo dávat kolíbku jinam - já na ty mimosmyslové nesmysly moc nevěřím, ale možná nějaké geopatogenní zóny u nás probíhají, protože stačilo posunout kolíbku o metr dál a otočit ji o 90 stupńů a spí jak zabitá (nebo to bylo tím, že byla moc blízko kamen a bylo jí horko :nevim: )
zkuste zašibovat s postýlkou a eliminovat nějaký hluk - ono fakt může jít o něco, co dospělý nevnímá, ale dítě ano
hlavně nemyslete hned na epilepsii :hug:, je to fakt málo pravděpodobné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
21.12.13 09:12

Ahoj holky, poslední 3 noci máme problém s nočním spaním a kojením. Dcerce jsou za dva dny ukončený 4.měsíc a dosavad jedla po 4 h i v noci a kolikrát první půlku spala i 6 h v kuse. Z úterý na středu (asi úplňkem - působí na ní nebo očkováním - byly jsme v úterý) tak spala až 11 h bez probuzení. Jsem zvyklá, že mě budí, tudíž nikdy nemusím mít budík. No a od toho dne jí po 3 hodinách, v noci je celkem neklidná a jí po 2-3h. Nejdřív jsem si myslela, že je to spurt, ale ten bývá ve 3 měsíce, ne? Pak mě napadlo, jestli nemám málo mléka. Dřív měla vysáto za 5 minut a chtěla druhé prso. Plně kojím. Teď po 3min se kroutí a brečí, tak ji dám na druhé prso. Asi ji to na chvíli stačí, ale pak chce zase jíst. Můžu mít míň mléka nebo málo „tučné“, že jí už nestačí? V noci takové to brnění, že spouští mléko cítím max. za 2 minuty, ale dneska to trvalo i 15 minut, než se mi mléko spustilo. Stalo se vám to taky někomu? Je čas uvažovat nad dokrmováním UM? Nebo se to srovná? Že jedla tehdy po 11h, tak jestli si těelo neodvyklo? Fakt nevím a budu ráda za každé názory. Nechci přestat kojit… Ale nevím jestli vydržet nebo řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.12.13 15:27

@Missa2 Může mít klidně „netabulkový“ spurt. Syn měl mezi 4. a 5. měsícem během 14 dnů dva spurty. Takže prostě kojit, jak si řekne. A ty se snaž hodit do pohody. Je možné, že jsi třeba před vánoci přetaženější a má to vliv na produkci mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
22.12.13 10:56

@Svtistice Díky za podporu. Vánoci nejsem zatím nijak stresovaná, tím to rozgodně nebude… Ještě mi přijde zvláštní, že po každém kojením cítím takové píchání v prsou. Vůbec nevím co to může znamenat.. :nevim: Je to dost nepříjemné. Třeba hodinu po kojení. Ale to jen tak na okraj… Asi si koupím pro sichr UM, kdyby náhodou. Chci kojit alespoň do 6. měsíce minimálně, tak snad to vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
22.12.13 15:02

@Missa2 já když cítím, že mám málo mlíka, tak začnu stimulovat odsávačkou (mám mimčo 2,5 měs.), tzn. po každým kojení ještě odsávám, i když nic moc už neteče. No a druhý den mám tolik mlíka, že nevím co s ním a dávám ho kocourovi. Když to chci takhle udržet, odsávám dál i další den..atd. Je to opruz a fakt mě to strašně neba, ale opravdu u mě to 100% funguje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
6.1.14 10:40

@Missa2 Vidím že sem na tom úplně stejně a vše se tu točí kolem 4.měsíce :think: taky mě napadl ten spurt…teď máme za týden 5 měsícu ale tak posledních 14 dní se mi začal budit 3× za noc a dřív to bylo jen jednou tak taky nevím čím to je :think: :think: začala sem tedy dávat noční kašičku a je to o něco málo lepší ale i tak nevím co mu chybí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
6.1.14 15:49

@shazzanikka Jediné co mě napadlo je, že ji moje mléko už tolik nezasytí? Nevím, zatím se to nezlepšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí