Noční pauzička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
377
3.2.06 10:18

Ahoj Gothic,
je to Vám závidím,takhle se vyspinkat,ale moc Ti to přeju.já si myslela,jak si Niki pospí,když jsem měli takový divný den včera a žádná změna.Teda vlastně jo,usnula úplně už asi únavou v jídelní židličce při kaši v 18,40,tak jsem jí jen ve spánku převlíkla do pyžámka a ani se neprobrala,pak jsem si schrupli do půlnoci-to si vypila mlíčko a no pak to začlo.
A ráno,že by si třeba pospala???Ne už od 7h zas v plné polní,ajajaj.
Taky se uklidňuju,že hlavní je,že je zdravá a toto je jen přechodné období,ale už by mohlo končit!
Ahoj.Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaa
100
3.2.06 10:49

Jé, Naďo, to je mi moc líto - znám to, a ještě když ti není dobře :( Já se vždycky taky v noci utěšuju, že když nespí v noci, tak si aspoň přispí ráno - a jako naschvál se taky rozkouká třeba v sedm, oči dokořán, čilá jako rybička a já zatím v mrákotách :( Určitě to přejde, neboj, u nás vždycky po pár blbých nocích přijde většinou nějaká lepší a třeba potom spí i přes den - asi je z toho sama unavená.
Mě někdy připadá, že už snad skoro Bea zkouší zrušit ten polední spánek - většinou už spí později, tak kolem druhé (a maximálně hodinku), včera usnula až ve 4 a večer samozřejmě potom až před 22). Už se jí povedl jeden víkend být oba dny vzhůru od 8 ráno do 7-8 večer a byla překvapivě v pohodě (zato já mrtvá) - ale noci nebyly lepší, myslela jsem, že bude úplně unavená a bylo to jako vždycky :(
Gothic, moc gratuluju! Ale ta věta s tím že se ti to jen ukáže, abyses namlsala, je úplně přesná - já to říkám taky :) Vždycky jsem celá natěšená, že to je konečně ten obrat - a ono je to jen tak - možná abychom si aspoň občas odpočinuly :wink:

Mějte se, ať je líp!

Papa

Kaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
3.2.06 13:42

Ahoj holky,
tak jak už jsem tady psala, tak i nás trápí/trápily :wink: noční pauzičky a to už od 9-ti měs.
Po úterní noci, kdy se mi Áďa ve 2hod. totálně probral a 3hoďky trénoval nožky poskakováním v postýlce :( a místo toho, abych byla ráda jak je pohybově nadaný :wink:, já byla na pokraji nervového zhroucení, jsem náhodně na miminku objevila diskuzi Sedalia-homeopatika na lehké poruchy spánku. Vyzkoušela jsem je a světe div se, hned první noc se mi probral až ve 3hod., napil se mlíčka a chrupal až do 7,30 což u nás nikdy nebylo. Tato noc byla stejná. Nevím jestli pomohly ty homeopatika (bude je užívat ještě 8 dní) nebo se malý nade mnou slitoval, ale každopádně to bylo moooc příjemné a budu doufat, že takových nocí bude víc. To samé přeji i vám, Tery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
3.2.06 19:39

Kaa,tak to máme stejný čísla.Niki včera taky byla naprosto čerstvá jako rybka a v noci bylo točo.Taky jsem si naivně myslela,že bude spát jako špalek,ale žádná změna k lepšímu,no včera snad i k horšímu.Ale už je mi líp a budu to snad i zvládat dneska líp.Kdyby mi tak chtěla zas udělat překvápko,jak spinká hodná holčička.
Dělali jsme si ráno s manžou srandu,že jí dám v noci do mlíka Rohypnol.
Já se taky vždycky namlsám té „klidné noci“ a pak když zas máme standart,tak jsem z toho vyřízená.
Tery,já Ti nevím s těma homeopatiky…ještě jsem teda nestudvala tu diskuzi,ale nechce se mi do ní cpát nějaké oblbováky,ale nastuduju to.Mělo by to být přírodní a jak píšeš jen na krátkou dobu viď?Člověk už se chytá všeho.
Děkuju za tip.
Přeju Vám všem klidnou a dlouhou noc se spícími zlatíčky.
Papa Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
10.2.06 16:08

Baby, tak ako u vas?? co mate nove??
Dufam, ze dobre. Nerada by som „provokovala“, ak mate krusne noci, idem sa len podelit o radost, ze u nas sa to asi vazne zlepsuje!!!
Posledne noci to vyzera tak, ze ide spat o 20,00 zobudi sa okolo 1,00 +/- a potom spi s muzom casto az do rana!!! Bez kojenia!! To keby mi niekto tvrdil pred nedavnom, tak si tukam na celo, ze nie je normalny, ze to u nas nehrozi!!
Uz som sa vazne zmierila s tym, ze budeme hadam do 3 rokov proste v noci vstavat a zrazu toto!!
Chcem sa skusit podelit so skusenostou, co to podla mna sposobilo.
Ale mozno som vedla ako jedla a je to len o tom, ze do toho proste „dorastol“ Mozno je to nahoda, Kamoske presne v tomto veku zacal presne rovnako spavat syn, ktory sa jej budil kazde 2-3h. :-)
No co sme zmenili. Zacala som cez den kojit na poziadanie (pred tym som mu to cielene obmedzovala s tym, ze potom zje viac jedla a bude lepsie spat v noci) chyba!! asi mu to kojenie chybalo, zablokoval sa a jedol este menej ako ked ho kojim teraz podla potreby.
dalej ta deka, co som spominala.
Spava s nim muz v jednej posteli, menime sa uprostred noci. Maly pri nom spi o 100% lepsie. ZO zaciatku to tak nebolo a budil sa na kojenie. Ja som nakojila a odisla. Ked plakal, tak ho muz pritulil a ulozil vedla seba a hladkal. Zabralo a zaspali (neplakal ani 2 minuty) A to skor ked som odisla pre muza, tu dobu, co tam bol sam.
No a na co som prisla. Ja som ho vzdy po nakojeni dala do postielky, pohladkala a odisla. Casto zacal plakat a musel ho prist ukludnit muz. Nechapala som preco :?: myslela som si, ze je to tym, ze je s nim menej a maly si vyzaduje ocka. No a omyl :! Vypozorovala som, ze potrebuje po nakojeni, ked si ho tak minutku potulim na rukach, kolisam a spievam mu. Potom sa sam zacne mykat, to viem, ze chce do postielky a potom tam sam zaspinka. Nevola nas!! Proste sa asi potrebuje pred spanim „rozlucit“. No a stale sa tie intervaly predlzuju, sice vcera som kojila 2× ale bolelo ho brusko, strasne sa rano pokakal. Zacal aj o nieco lepsie bastit tym, ze sa nedopija v noci.
Ani neviete, aka som stastna!! Dufam, ze sa to zlepsuje aj u vas, raz musi!!! Ja som dokonca zistila, ze mu rastie zub a vtedy sa vzdy budil a teraz nic!!!
baby myslite, ze sa este tesim predcasne??? 8O trva to asi tyzden. Myslite, ze este aj v tomto veku sa to moze zase pokaslat „natrvalo“?? je mi jasne, ze budu chvile, kedy sa budit bude viac, ale nejak dufam, ze bude stale menej a menej tych zlych noci!!
Myslite, ze som moc naivna???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
12.2.06 10:55

Ahoj Gothic,

to je skvělé,že se to u Vás takhle krásně uklidnilo.
Valerik je rozumný chlapík :D
No u nás je situace asi taková…Niki stále v noci vyváděla jak splašená,takže je už týden celou noc v postýlce,usínala tam vždycky a ukázkově,s tím problímy nemáme.No a já vysledovala,že ikdyž se v noci vzbudí,tak jak mě nemá u sebe,necítí mámu,tak třeba jen tak 10 minut si tam povídá,v postýlce nemá žádný hračky,aby jí to nerozptylovalo a ono jí to brzy přestaně bavit a lehne si a spí dál.Vůbec na ní ani nepromluvím,ale jsem vzhůru,prostě už mám tak citlivé uši,že mě probudí každé šustnutí v postýlce.Ale,má to svá pozitiva,Niki má v postýlce svůj prostor,různě se stále přetáčí a i já se mnohem lépe vyspím.Ráno,když si ji vezmu k sobě,hned vidím,co by se v noci odehrávalo,protože ihned leze všude,vteřinu neposedí na zadku.Jsem za to vděčá,ikdyž se i po ní v posteli stýská.Hrozně se mi líbilo,když trvdě spinkala a já se k ní tak pěkně přitulila.V bdělém stavu je to jaksi nemožné 8)
Musím tedy potvrdit,co jsi napsala sem,že děti mnohem lépe a rychleji usnou a spinkají bez maminky.
Tak nám přeju,aby nám to vydrželo a myslím,že je to obrat k lepšímu,že jo?No ikdyž s těma našema prckama člověk nikdy neví :D :D :D
Moc Vás zdraváme a ahoj Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaa
100
12.2.06 20:48

Ahoj holky,

moc blahopřeju k lepším nocím! U nás je to taky trošku lepší, Bee se vyklubala další stolička, tak teď aspoň v noci nekňourá, ale stále jsme na několika nočních kojeních. Dokonce se naučila říkat MAMI - a v noci na mě volá mami, mami, hamiiii! (asi tuší, že mě to dojímá a mlíko neodepřu :wink: ) A spí stále s námi, ale zrovna jsem si říkala, že bych zase mohla zkusit, jestli by to nezvládla v postýlce, když už ji ty zuby očividně tak netrápí … Naďo, to znám - taky spím mnohem pohodlněji bez Beatky, ale když spinká a klidně oddechuje a můžu jí zavrtat nos do vlásků :) … je tak úžasná.
Gothic, super změna! a doufám potvrzení mé teorie, že většina věcí se časem prostě vyřeší sama a bezbolestně … snad to u nás bude časem taky tak. A i kdyby se to náhodou ještě otočilo, tak dobrá každá noc, kdy si odpočineš, že … :wink: A na tom neomezování kojení přes den něco bude, já jsem to taky zkoušela přes den redukovat (aby líp jedla, haha) - a ono to fungovalo taky spíš naopak, teď ji kojím taky skoro kdy chce a jí dobře. Na noci zatím žádný výrazný vliv, ale snad to taky přijde …

Mějte se moc hezky a dobrou noc :D

Kaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
12.2.06 23:41

Nikoleta, Kaa, tak som rada, ze aj u vas sa spinkanie pohlo lepsim smerom :-) uz by sme si zasluzili!!
Nikoleta, je super, ze to Niki zvlada takto pekne bez nejakych nocnych scen, to je sikovna holcicka :-)
Tiez som milovala si ho v noci tulit, citit to male telicko a rano sa vedla neho budit. Tak teraz si maly uziva ocka, krasne spolu hajaju :-)
ja chodim kojit (posledne dni 2×) a rano si maly pride sam pre mliecko :-)
Kaa-tak tak, tiez som vazne dospela k tomu, ze treba nechat veci plynut a snad sa nejak vyvinu :-)) som rada, ze si mi potvrdila to s tym obmedzovanim kojenia, uz som sa bala, ze sme nejaky exoti zase. Na kazde dieta to funguje, len na Lericka nie :-( Teraz spava celkom pekne, ale zase bojkotuje jedlo, tak cakam, kedy zase zacne vystrajat :-(
Prve nocne budenie sa nam posunulo, vydrzi 4h bez kojenia. (pred tym max 3). No a mozno, ze on ani pred tym tolko necical v noci, ale mne sa to tak mozno zdalo. teraz, ked chodim za nim do inej izby celu noc, vzdy pozriem na hodinky a viem na com som :-)Ja som sa vzdy pokusala natahovat ten prvy interval co najviac a pritom som zistila, ze on daleko viac vie vydrzat od toho prveho, alebo druheho kojenia do rana :-)
Kaa-Bea musi byt na zjedenie ked krici to mami hamiiii :-)) Lericek zase spi a septa zo spanku tssss, tssss to su „ciciky“, to bolo hadam prve slovo, ktore sa naucil, je jasne, kde ma priority :D Raz mi normalne uprostred noci, ked som mu nechcela dat pit, vysvetloval tou svojou hatmatilkou, ze on tsss surne potrebuje :D :D , tomu sa fakt neda odolat :-)
Snad sa teda dockame, ze zacnu zlaticka spinkat, prajem nam to vsetkym :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaa
100
13.2.06 09:50

Gothic :-)))
to je skvělé, že ti Valerik v noci něco vysvětluje, to bych chtěla zažít - Bea si řekne o mlíko a když nejsem dost rychlá nebo se ji snažím uspat jinak, tak mi několikrát zopakuje HAM! a pak se naštve a začne brečet …
S tím jídlem - my jsme se s tím taky hodně natrápili, teď je to mnohem lepší než dřív. Nevím jestli se to prostě jen samo časem zlepšilo, pořád jsem zkoušela všechno možné, ale myslím, že u nás možná pomohlo:

• jí sama dětským příborem (lžička + vidlička) z obyčejné průhledné plastové mističky (mám spoustu talířků se zvířátky a tak, a to ji asi rozptylovalo)
  • důležitá je konzistence jídla - nechce nic mixovaného - musí tam být větší kousky a hlavně barevné - takže vařím rýži, těstoviny, jáhly, kuskus, ovesné nebo jiné vločky … do toho maso na minikousky nebo sýr a hlavně zeleninu - hrášek (ten vede top 10 :) ), mrkev, brokolici, cuketu, … cokoli, jen musí mít něco, co je prostě nějak barevné.
    Jí potom tak, že se v jídle vrtá tím svým příborem, vybírá hrášky a spol. a občas něco i strčí do pusy a já jí mezitím krmím třetí lžičkou (tzv. systém tří lžiček :wink: - když má plné ruce těch svých dvou, nebere mi tu mou).
    Příjemně mě překvapilo, že v pohodě jí úplně jednoduchá a zdravá jídla, nemusí tam mít ani cukr ani lžíci másla (viz babičky - dej jí tam to a to, ať jí to víc chutná :roll: ), dávám jen různé oleje a trošku soli nebo bylinek …
    Snad se nezlobíš, že ti radím, do téhle diskuse to moc nepatří, ale někdy pomůže fakt drobnost (jako ta tvá deka :) ), tak třeba vám něco pomůže …

papa, mějste se pěkně

Kaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
13.2.06 10:34

Kaa, jasne, ze sa nezlobim, naopak som rada :-) Ja uz sa asi pol roka chystam zalozit diskusiu na temu nejedenie, ale nejak jednak nemam odvahu a jednak je to tak, ze ked uz sa chystam, tak zacne papat.
Tie kusky jedla sme skusali u rodicov, aj sme mu to trocha ochutili, kusocek masla, stipka soli a vyvarit tam troska cesnak a aspon, ze pochopil, ze sa to da papat a krmil sa tym. No zjedol asi kusok zemiaku, kusok mrkvi, kusok masa, kusok kelu a to bolo vsetko, ale aspon daco. On totiz, ked mu nieco dam do ruky, tak to okamzite zahodi a uteka od toho prec :-( Jedine co papa sam je rozok. A fakt ma teraz tendencie papat sam aj lyzickou aj pit sam z poharika. No ale nevie si to trafit do pusy, len to vyhadzuje a tu misku vysypa na zem :-((
Beatka to nerobi?? aku mate tu misku, s pricuckou?? my sme uz mali aj taku, ale tu vytrhol tiez :-(
Dnes v noci sa uz budil 3×, lebo cely den nic nejedol akurat jogurt rano a to bolo vsetko. :-(
Nenaje sa inde ako doma pred TV s 200 hrackami, aby sa zabavil, inak je pre neho jedlo strata casu. :-(
Fakt su to hrozne stresy s nim, ked sa s tym clovek prple a on len zbada lyzicku, ani neochutna a chyti hysak, place, kruti hlavou, ze ne ne ne, ze nechce papat. :-( no fakt sila.
Ja ho nenutim jest vela, ale to, co nema rad, ale ked to ani neochutna a viem ze uz povedzme 3-4h nejedol a musi mat hlad, tak chcem dosiahnut aby zjedol aspon par lyziciek:-( ach jaj, snad sa aj toto zmeni, lebo minule uz som to musela ist rozdychat na balkon, inak by som ho asi pretrhla. :-( To nejedenie ma trapi este viac ako to nocne budenie.
No tak som sa tu aspon vykeceala mimo temy o nasich stresoch s jedlom :-) tak snad mi bude odpustene :D Dnes sa chystam varit (inak bastil predsnidavky) a som zvedava, aky to bude mat efekt.
Este raz dik za rady, vyskusame :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.2.06 13:30

Ahoj Gothic a Kaa,

to je teda docela sranda,jak máme podobné dětičky,my máme taky nežravku…
Je to někdy na hlavu,já vařím jak vzteklá a madam prostě jíst nebude.Mezi jídli musí být alespoň 3-4hodninová pauza,po mých pokusech o kratší dobu,jsem se stejně setkala jen s odporem a vztekáním.Takže už to prostě zas moc neprožívám.Jen se bojím,jestli těch max.5 jídel denně i s kaší není málo.Snad ne.Taky jako Beatka musí mít plné ruce,takže též máme 3 lžičky,ona se šťourá v jídle sama,ale většina pokusů o samostatné jídlo nedopadá dobře,tak jí krmím 3 lžičkou já.
A co vařím? Niki zas má nejradši pořád ty mixovaný blafíky se zeleninou.Takže vařím zeleninu co mám po ruce,do toho ovesné vločky,jáhly,těstoviny a maso,mixujem na polohrubo.o nějakém jídle kousků se nám ani nesní.Třeba,když jsem jí zkoušela dát upravené dospělácké jídlo(nekořeněné,jen bylinky-těstoviny s omáčkou),tak to samo plivala,že to nebude.Blafíky vím,že sní všechno a snad je tam i nějaký ten vitamín.Te´d jsem si nakoupila po delší době nějaké skleničky od Hami,tak budem experimentovat.Jsem z našeho jídla někdy fakt zoufalá.Když vidím kámošky holčičku(13m),to je chodící kontejner.Jí neustále,nevydrží bez jídla víc jak 2 hodiny a slupne vše co je v mističce.Já na to koukala s otevřenou pusou.Pak oni koukali na naší nežravku taky tak.
Niki zas není hubená,v roce měla jen 8.90kg,teď skoro v 18m něco málo pod 11kg.
tak holky,klidně pište další zlepšováky,snad nám ty dětičky budou pěkně papat i spinkat.
pa Naďa

• Citovat
  • Upravit
377
13.2.06 15:06

ten anonym jsem já… :D
chybička se vloudila.Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaa
100
13.2.06 17:57

Jé, to je dobrý, my si fakt můžem založit klub maminek od dětí co nejí a nespí :wink: , to jsme se teda sešly …
Gothic, ono se s tím asi moc dělat nedá, jen to pořád zkoušet - já z toho byla taky nešťastná, pořád jsem vymýšlela, co by jí chutnalo, sháněla biozeleninu, vyvářela a Bea po druhé lžičce zdrhala ze židličky, kroutila se, brečela, rozhazovala jídlo kolem - nebo se v tom aspoň patlala, jednou si vyklopila misku na hlavu :x Taky jsem kolikrát měla chuť hodit tu misku na zem, lehnout si do toho jako ona a brečet :wink: Vždycky jsme skončily u kojení a říkala jsem si, kdybych se na to vykašlala a nakojila ji rovnou, tak mám čistou kuchyň, čisté dítě a ušetřený čas a nervy. Nakonec začala jíst skoro ze dne na den - bylo to právě někdy kolem 15 měsíců, tak vás třeba ten zlom zrovna čeká :)
Misku máme úplně obyčejnou, za pár korun - je to taková ta plastová s víčkem na uchovávání potravin, dobré je, že je nižší a obdélníková, tak se jí to jídlo dobře nabírá (zažene hrášek do kouta :-) a v pohodě nabere). Ještě předtím jedla docela dobře ovoce - ale zase jen sama kousky rukou.
Jo a taky jsme měly asi měsíc, kdy Bea nejedla nic z toho, co jsem vařila, ale vždycky snědla půl skleničky od Hippu - rýže s mrkví a krůtím masem (žádnou jinou, prostě jen tuhle). Nevím, co do toho dávají, ve složení nic jiného není - když jsem uvařila totéž já, tak to nechtěla :?
200 hraček a televizi taky známe :-), my občas krmíme všechny hračky - nejdřív si kousne pejsek, pak méďa a pak Beatka … no, mateřská fantazie nezná hranic :wink:
Taky jsem to tu před pár měsíci řešila a holky psaly, že u plného stolu nikdo hlady neumře - a to je asi podstata, prostě se s tím zkusit moc netrápit, ono to přejde, jako všechno …

Tak se zatím mějte, přeju pevné nervy s vašimi nejedlíky :) , pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaa
100
13.2.06 22:21

A ještě pro Naďu - máme dvojčata :) :) :) Bea měla v roce taky 8,90 kg a v 15 měs. 9,50 - tak počítám, že v 18 měs. budeme taky tak na těch 11 kg :)

Kaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
14.2.06 09:38

je Kaa,fakt dvojčata,Niki měla v 15m 9,8kg.To je náhoda :D
jdem se trápit s jogurtem,papa a mějte se krásně.
 Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect