Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
v posledních dnech nás trápí takový problém. Miminku jsou 4 měsíce, je celkem pohodové, bříško ho sice občas trochu trápí, ale řekla bych, že z 80-90% je to dobré a malý je veselý
Posledních asi 5 dní máme ale problém se spaním. Malý usne kolem 20 hodin, rychle, bez problémů a v noci se vzbudí tak 3×, jenže se strašným řevem, jako kdyby ho něco opravdu hodně bolelo. V posledních dnech mi přijde, že dost chrčí a prakticky v kuse pokašlává. Nevím, jestli teda není třeba nachlazený, nicméně, on se v poslední době hodně “rozkecal”, tak to bych řekla, že může být i z toho. Na pravidelné kontrole včera, nás doktorka na nic neupozornila. Tak jsem si říkala jestli to není bříško, malej u toho řevu jakoby strašně tlačí. Jenže jakmile ho třeba nakrmím, nebo rozsvítím a vemu ho k sobě, tak je klid.
Tak já teď nevím. To, že se vzbudí mi nevadí, je to miminko, ale že s takovým jekotem, to mě skoro až děsí. Někdy takhle výkřikne i ze spaní a pak tak strašně rychle dýchá, jakoby se bál… Doteď spal krásně a budil se cca 1× kvůli jídlu, nakrmila jsem a spal pak klidně ![]()
Měla jste to některá taky tak? A nevíte co s tím? K sobě do postele ho vzít nemůžem, máme už tak postel s přítelem dost malou i pro nás ![]()
Ten spánkový režim miminek se může měnit, nám se takhle budí ještě dvouletý. Když nemůže spát s vámi, sundejte bočnici postýlky a dej si ho k posteli. Taky máme postel 140cm, ale my se tam vyspíme i ve třech.