Noční probouzení dvouleté

55
11.10.13 23:38

Noční probouzení dvouleté

Ahojky maminky, párkrát jsem tady byla pro radu a chtěla bych Vás poprosit o radu ještě jednou. Mám 23měsíční holčičku, která od 10 měsíců spinká ve svém pokojíku. Usíná výborně kolem osmé večer jde sama a po pusince sama usíná. Spí v klidu zhruba do té půlnoci a pak to začne třeba o půl jedn :think: :think: :think: é začne vykřikovat, několikrát za ní jdu položím pohladím řeknu hezky spinkej a odcházím 15 minut klid a znovu a znovu a klidně i hodinu a půl i dvě, ať chodím nebo nechodím i to jsem zkoušel se přiznám, ale bez efektu prostě ječí a ječí a vykřikuje. Pak třeba ve dvě ve tři usne a spí až do rána do 6 - 7 hodin. Už jsem z toho na prášky já nevyspaná. Teď byl měsíc klid spala fakt celou noc a teď znovu. A to nemluvím o sousedech, kteří mají vedle jejího pokojíku ložnici a stěžují si jak neřve a že na ni kašleme atd. Což není pravda, ale to vím jenom já a můj muž, že.
Nemáte někdo radu jak ji přimět spinkat celou noc? Někdy mi přijde že nás zkouší ale je to dlouhodobějšího charakteru. Zuby máme venku krom pětek a ty se zatím nechystají.

Máte pro mě nějakou radu?? A co sousedi řešili jste to nějak, já se omluvila jednou že tedy jako bohužel a je mi to líto. Ostatní mi říkají ať je neřeším ale nedá mi to a z každého pláče malé jsem nervní co na to sousedi :pocitac: :pocitac: :pocitac:. Ach jo. Předem moc děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Vladdena9
11.10.13 23:55

Na sousedy se vy.er, ty víš, že děláte, co můžete, tak co. Ať si poříděj špunty do uší…

Jinak ale znám, taky to první dělával, já tehdy dala pití, flašku s vodou a bylo ticho. Druhý teď taky mívá noci, kdy se vzbudí, u něj jsem flašku nedala, protože to v létě vypadalo na noční odplínování, tak jsem nezvykala na pití, místo toho jsem vzala k sobě, výsledek je, že poměrně často končí u mě v posteli. Odplínovanej na noc není :cert:

Popřemýšlela bych, zda před spaním moc nepije a nebudí ji potřeba čurat, případně zda nemá těžké jídlo na noc a to je asi tak všechno, co můžeš udělat.
Pokud věříš na homeopatika, můžeš zkusit Sedalii.

Jen jestli ji v noci nevzbudí sousedi :cert: A pak po aktu nemůžou spát, protože povykuje zas ona :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
16986
12.10.13 00:21

@Petranka79 nam se takhle zacal budivat malicky s nevysvetlitelnym revem, tyden jsme nechapali, nemohli utisit. Pomohlo posazovat na nocnik - vycural se, vyjimecne uz treba byl hodne pocurany, tak se jen vymenila plena a spalo se dal. Potom, co jsme pochopili jeho potrebu, prestal rvat a jen vykeze z postele a pribehne za nami, vetsinou kolem jedne hodiny ranni. Spime ale vsichni v jedne posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
12.10.13 00:22

Ted jsem precetla prispevek od Vladeny a koukam, ze se celkem shodujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
12.10.13 07:44

P @Petranka79 máme to tak od malička. Nikd nespala celou noc :roll: a asi nikdy Nebude. Akorát teda zatím nemá vlastní pokojicek, ale bude co nevidět. Změnu ale necekam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sissi79
12.10.13 08:03

Malá měla taky toto o dobí.. bude jí teď dva a půl a před necelým měsícem celou no nevysvětlitelný řev :-( Po týdnu nám doktorka doporučila homeopatika Sedalia na uklidnění večer a používali jsmd je necelej týden a od té doby spíme zas celou noc. Je fakt že jsme byli nucení koupit malé světýlko do zásuvky na noc ale hlavně že jsme vklidu. o)

• Citovat
  • Upravit
1754
12.10.13 08:29

U nás to začalo v 15 měsících, Sedálii zkoušíme asi 8 dní, zatím bez efektu. Jedíne řešení je společná postel, to se uklidní, ale stejně pak občas zabrečí, ale stejně občas ze spaní zabrečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
28.9.17 01:03

Ahoj, resite ted nekdo podobny problem? Dceri jsou 2 roky. Od miminka spi ve svoji postylce v pokojicku. Vecer uspavam ja nebo pritel tim, ze povidame pohadku dokud neusne. Zatim vzdycky spala az do rana. Pred 14 ti dnama mela rymu a teplotu, takze se okolo 12-1 rano budila, tak jsme ji asi 3× vzali k sobe do postele, abysme ji slyseli, kdyby se dusila nebo zvracela. Od ty doby se vzbudi hodinu po uspani a pak zase za dalsi hodinu. Nebreci, jen nas vola a chce, abysme rikali pohadky, nedozaduje se jit k nam do postele…akorat to pokazdy trva i 45 min nez znova usne…Nevim, jestli za ni vubec chodit…jestli ji nenechat volat, coz uz jsme taky zkouseli-vydrzi klidne 15 min.dyl ji pritel nemel to srdce nechat… Nechci, aby v nas neztratila duveru…ale je to unavujici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
28.9.17 07:42

.

Příspěvek upraven 28.09.17 v 07:46

• Citovat
  • Upravit
elibro
28.9.17 07:45

@Kacabacka Tak nechat ji volat do prázdna, to by bylo hodně brutální.

Nepomohlo by pozměnit rituál, když musí být rozespalá? Třeba dát napít nebo říct „už spíme, nebudeme už vyprávět, ale jsem tady, teď zavři oči“… Apod.? U nás třeba instrukce jako zavři očka nebo zkus odpočívat fakt pomáhají, hlavně, když je rozespalý a tak…

• Citovat
  • Upravit
195
28.9.17 10:57

@elibro ona je prave uplne vzhuru… To jsem uz taky zkousela, nevypravet, jen tam bejt. Rikala jsem, ze uz nebudu povidat pohadku, at zavre ocicka a spinka a ona se porad ujistuje, ze tam jsem. Vzdycky je chvili ticho a pak zase…mami? Odpovim, ze tam jsem a za chvili zas…porad je ve strehu, jestli jsem neodesla…a usina strasne dlouho :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
28.9.17 11:03

Nevim, jestli by nepomohlo uz ji nedavat spat odpoledne treba…Budi se mezi 6 a 7 na mliko a pak spi jeste do 9. Do vecera vydrzi, parkrat jsem ji uz odpo spat nedala, ale neprijde mi, ze by byla vic unavena. I kdyz ji dam spat driv, tak stejne usne nejdriv okolo ty 21. hodiny. Ted dostala k narozkam takovou velkou zavesnou houpacku, na kterou si muze i lehnout, odpoledne ji v tom uhoupu ke spanku, vecer by to slo urco taky, ale nechci, aby si na to zvykla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
28.9.17 11:12

@Kacabacka a kdybys přešla jen na nějaké šš šš, nebo držení za ruku, aby pořád věděla, že tam jsi a nemusela být ve střehu? A přitom by se nesoustředila na povídání… Když neutíká z postýlky, tak asi spát chce dál, tak mě napadá, jestli jí teď prostě nebudí nějaké sny :/.

• Citovat
  • Upravit
195
28.9.17 11:28

@elibro neutíká, ptž nemůže :D má ještě malou postýlku. Taky už bysme měli pořídit větší, ale právě mám strach, že bude z postele utíkat a v noci bude utíkat k nám a spát s náma až do rána :roll: Zkusim to držení za ruku…já na ní právě nechtěla moc sahat, ptž má strašně lehký spaní a i přikrejt byl problém a budila se… Sny se jí taky zdají, hlavně o té houpačce :) to pořád ze spaní říká houpy houpy, ale má zavřený oči a spí, tohle je něco jinýho, prostě se vzbudí z ničeho nic, zjistí, že tam nikdo není a začne volat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
1.10.17 00:59

Tak dneska se vzbudila hodinu po tom, co usnula…hodinu a pul jsem u ni sedela a hladila nebo jen drzela za ruku…kdyz usnula, odesla jsem…za 5 min. byla vzhuru, to uz jsem na to nemela nervy, tak tam sedi pritel…uz hodinu a je vzhuru :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí