Nočník - motivace?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Jeste to nedokaze moc ovladat.
Kdyz se ji ptas, tak se ji skutecne nechce.
A za dve minuty uz jo.
Urcite bych ji ale nenechavala v kalhotach bez pleny!!, to je az vyssi level.
Pokud ma kalhoty, dej vzdy plenu. Klidne na curani sundej, nandej.
Teprv az budemit zcela zmaknute curani na nocnik, kdyz beha s holym zadkem, tak potom teprv nastupuje trenink s oblecenim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mohla získat pocit, že když nedělá to co má, má víc pozornosti (podle toho že chápe co má dělat a ve 2 letech už je velká pravděpodobnost, ze to zvládne i fyziologicky)
Takže bych ji dávala spoustu pozornosti jindy, jen ne když jde o čůrání. Vše chápe, takže bych ji to třeba připomněla, pokud by se nepodařilo, tak pomohla s výměnou oblečení, řekla že se nic neděje a tím by to končilo.
- Citovat
- Upravit
Davala jsem lentilku, tesila se na ni, vzdycky si pro ni po curani dobehla. Tim se vytrenovala a behem par dni uz lentilky ani nechtela. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jeli na ňamky
. Jedna datle za malou, dvě za velkou. Motivace to byla veliká.
- Citovat
- Upravit
@Lucie_Sx já myslím, že ji to tím dotazem spíše připomeneme a ona pak prostě místo na nočník jde o dva kroky dál - nočník nenočník, plena neplena, kalhoty nekalhoty, louže nelouže…
Nejde totiž o to, že by čůrání přišlo za dvě, tři, čtyři, pět minut, je to spíš v řádu sekund… Prostě ten nočník nějak schválně ignoruje.
Na druhou stranu je pravda, že mnohdy jde i vidět, že neví, jak na něj pořádně sednout - nacouvat, překročit… Už i nad tím jsem přemýšlela.
- Citovat
- Upravit
@Denny.5 na tom možná něco taky bude. Často s ní u nočníku sedím, hrajeme si, prohlížíme u toho knížky a mnohdy tam sedí i dlouho po…, protože je to „zábava“.
Ale člověk ji tam musí prostě dát, sama ne-e! Anebo se i kolikrát vzteká, že prostě na nočník nepůjde, když ji tam chce člověk posadit, ale stejně si pak min. čurkne.
- Citovat
- Upravit
Někde jsem se právě i chytře dočetla, že pokud si počůrá oblečení a má na sobě to mokré, tak to pomůže uvědomit si to, že je něco špatně, protože oproti plence, kde je hezky sucho, je to prostě rozdíl…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Denny.5 na tom možná něco taky bude. Často s ní u nočníku sedím, hrajeme si, prohlížíme u toho knížky a mnohdy tam sedí i dlouho po…, protože je to „zábava“.Ale člověk ji tam musí prostě dát, sama ne-e! Anebo se i kolikrát vzteká, že prostě na nočník nepůjde, když ji tam chce člověk posadit, ale stejně si pak min. čurkne.
To hraní si na nočníku je zásadní chyba
odměna by měla přijít až po tom, co se vyčurá - takže když nechcete použit jídlo, bude to ta hra třeba. Mělo by to být ale krátké, aby to bylo použitelné kdykoliv. A když se počurá a vadí jí to, tak ji v tom chvíli nechat, tak to taky funguje - učí se z následku svého chování, ale je to takové na hraně a dělala bych to jen když bych si byla opravdu jistá, že to zvládne - poznat kdy se ji chce a říct si/sama dojít na nočník.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Někde jsem se právě i chytře dočetla, že pokud si počůrá oblečení a má na sobě to mokré, tak to pomůže uvědomit si to, že je něco špatně, protože oproti plence, kde je hezky sucho, je to prostě rozdíl…
Prdlajs pomuze. Deti si normalne hraji v louzich a bahne a nevadi jim to.
Pokud ji nechavas curat do kalhot, proste se uci curat do kalhot, tak jednoduche to je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím vás,
jdu si pro rady, inspiraci a nápady, jak jste s vašimi dětmi úspěšně zvládli „akci nočník“?
Naše malá (necelé dva roky) moc šikovná, chápe k čemu je nočník, když se na něj posadí, tak hezky vykoná potřebu. Na venek a spaní nosí stále pleny, doma teď běhá většinou bez. Hlásí především velké problémy ALE…
V počátcích trénování, mám pocit, že se víc snažila, těšila ji pochvala… Teď už na to jaksi prdí. Klidně se jí zeptáme, jestli se jí nechce, udělá že ne, popojde dva kroky a šup tam lulanec na zem/do kalhot. Občas mám pocit, že je to až „naschvál“. Přitom když se ji pak člověk zeptá, kde se mělo čůrat, tak přesně ví, dojde k nočníku a ukáže na něj…
Tak už nevím, jak na ni vyzrát
jestli to vůbec jde, je totiž dost tvrdohlavá
ocením vaše zkušenosti!
Díky, díky, díky!