Dítě 3.roky se pokakává
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dítě 3.roky se pokakava
Maminky, jdu k vám pro radu
sem už zoufalá, synovi byli teď 3 roky, bez plenek je už rok, a vždy chodil na velkou doma ráno - nebo po obědě venku nikdy nepotřeboval až teď poslední asi 4 měsíce, se stane, že se mu vždy chce venku když se výjimečně nepokaka venku tak večer doma před spaním ale většinu venku se vždy pokala do trenek
už nevím jak mu to vysvětlit občas si řekne, když už je pozdě nebo jen sedí na zemi a dělá bobek…a poslední dny ani neřekne
myslíte že má na to ještě čas že neví jak dělat bobek venku? Někdo kdo měl podobnou zkušenost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To chce čas. Může se to stát i školákovi, že si myslí, že to stihne domu a nestihne. Prostě i v tomto je potřeba dozrát, znát své tělo a ano, naučit se to případně vyřešit venku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fiveone tak on je ve všem pomalejší, čůrání venku i doma mu také trvalo déle, sem tam se stane, že třeba nedoběhne
ale ten bobek, prostě pustí do trenek
a neřekne..vlastně nikdy nedělal bobek venku neví jak na to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MatkaMama píše:
@Fiveone tak on je ve všem pomalejší, čůrání venku i doma mu také trvalo déle, sem tam se stane, že třeba nedoběhneale ten bobek, prostě pustí do trenek
a neřekne..vlastně nikdy nedělal bobek venku neví jak na to.
Chce to čas a když se to stane, tak zachovat klid, znovu vysvětlit atd..Nejhorší reakce je asi řev za toto, to jsem viděla nedávno, když jsem byla s dětmi venku a nějaká holčička si taky neřekla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pro dnešek úplně úžasný dotaz. Syn si hrál na zahradě s bratrancem, běhali a za chvíli byl zpátky s tím, že kakal
prostě to z něj za běhu vypadlo. Měl dané jen volné trenýrky, tak byl vidět jen ten šlinc po noze dolů
![]()
Budou mu 4 a jinde než doma nejde. Věčně jsem řešila připrdlé trenky, protože to zadržoval ve školce. Pak z toho měl zácpu, to bolelo, pak zadržoval, aby to nebolelo a furt dokola… Dneska jsme se tomu zasmáli a ještě jsem měla radost jak to šlo rychle a bez stresu, bez čípků, prostě paráda. Fakt vydrží zadržovat několik dnů, kroutit se a dělat šílené scény, že nepůjde. Takže podle mého to chce čas. Doktorka také řekla, že to je jen blok a musí k tomu dozrát
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrg máme taky blok, jsem z toho docela špatná… už to vypadalo tak nadějně.. jenže za dva dny třeba ušpiní 10 slipů, drží to. v září do školky, jak to dopadne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inzenyrka85 a nemá zácpu? To pak měl furt šmouhy na trenkách. Udělal se jakoby špunt a jak se to hromadilo, něco se protlačilo a ani to nevnímal. To pak pomohlo jen dávat asi tři dny čípek a byl klid. Jinak furt dokola vysvětlujeme, chválíme, když se daří čistý zadeček. Doma už chodí normálně, ale jinde nepůjde
ve školce byli vcelku tolerantní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrg ne nemá zácpu, jen si neřekne na nočník.. někam si sedne a drží to..a samozřejmě to nejde a tak se ušpiní..a souvisí to se zácpou, že jednou ho to bolelo, už je to dávno a blok neustupuje ani při vysvětlování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem toto řešila u dvou dětí a u obou pomohl jen režim. Prostě každý den po snídani/obědě/večeři (jak to nejvíc vyhovovalo) sednout na nočník/záchod, vykonat a hotovo. Starší syn už je školák, ve školce/škole nechodil na velkou nikdy, udělá si to v klidu večer doma. Vlastně moc nevidím důvod, proč to dělat někde venku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inzenyrka85 tak pevný nervy. Náš se takto zasekl s nástupem do školky. Teď to brzi bude rok a jediný rozdíl je, že aspoň doma jde normálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrg jo to se právě bojim, jak to bude ve školce, když to neřekne ani mně, tak učitelce nevim.. kromě toho ale ted stávkuje se všim. přitom to vypadalo už nadějně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@angelika92 Tak když vidim že se mu chce tak ho dam.. jenže taky něco dělam nebo se schová.. a pleny už dlouho nevedeme. Může si vybrat jestli na záchod nebo na nočník. Vypadalo to už ok. Hlavně on to tají, schovává..je to dlouhodobější problém. Od září jde do školky. Vidí u sestry, že chodí na záchod a nestydí se. Zvladneme to, musíme.. díky za konzultaci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inzenyrka85 ono to zas tak horký v té školce nebude. Ze začátku to budou tolerovat, děti jsou zabrané do hraní a často letí na poslední chvíli a hned mají šmouhu. Také to není každý den a když se to stane, tak jsme dostali smradlavý balíček při odchodu. Skříňku má narvanou rezervním oblečením. A já si to pojistila ještě tak, že malého vodím ráno na půl 7, to jsou spojené dvě třídy a obvykle cizí učitelky a odpoledne vyzvedává táta a ten fasuje balíčky 😁
- načítám...
- Citovat
- Zmínit