Dcera nechce chodit na nočník/záchod..

133
21.4.23 07:29

Dcera nechce chodit na nočník/záchod..

Ahoj maminky, mam dceru 19 měsíců a chci začít pomalu odplenkovávat. Ale problém je v tom, že dcera prostě nechce sedět na nočníčku ani na záchodovém dětském prkenku. Když jí kamkoliv posadím tak začne hrozně plakat a násilím jí tam držet nechci aby se ještě víc nebála :nevim:
Nemáte někdo podobnou zkušenost? Jak zabavit nebo co udělat, aby se dcera nebála.
Budu ráda za jakou koliv radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.4.23 07:50
@Ricotka píše:
Ahoj maminky, mam dceru 19 měsíců a chci začít pomalu odplenkovávat. Ale problém je v tom, že dcera prostě nechce sedět na nočníčku ani na záchodovém dětském prkenku. Když jí kamkoliv posadím tak začne hrozně plakat a násilím jí tam držet nechci aby se ještě víc nebála :nevim:
Nemáte někdo podobnou zkušenost? Jak zabavit nebo co udělat, aby se dcera nebála.
Budu ráda za jakou koliv radu :kytka:

Takových příspěvků tu už bylo mnoho. Myslím, že s tím má zkušenost většina matek. Dítě k tomu musí dozrát. Nic víc s tím neuděláš. Já to nechala být, nelámala jsem to přes koleno a nakonec obě naše děti se na nočník naučili chodit. Starší ve dvou a půl letech, mladší je postižený, tak ten byl bohužel na plínkách do pěti a půl, naučil se ale také. Pokud to budeš lámat přes koleno, trauma z toho budete mít obě a stejně nic nezměníš.

• Citovat
  • Upravit
35928
21.4.23 07:51

Máme doma to stejný, jsou mu už tři a nepřišla jsem na to do teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4493
21.4.23 08:14

Dcera má 19 měsíců a na nočník si sedne, ale hned musí jít pryč něco dělat a nevyčurá se vůbec, ani po spánku. Nenadělám nic a prostě to dál zkoušíme.
Pořád si říkám, že má čas a když mi mamka kolikrát vyprávěla, co se mnou měla za trable, tak si říkám, že je to ještě v pohodě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11845
21.4.23 08:40

Dceři je 20m od cca roka sem koupila nočník a nechala sem ho v obýváku kde travime většinu dne. Koukala na něj, zkoumala..posazovala sem na ni třeba i panenku a nalila tam trochu vody že se panenka vyčůrala, občas sem posadila i dceru ale jen pokud neplakal a chtěla…pak si na něj začala sama sedat oblečená…teď ji vysazuju po probuzení a většinou se vyčůra…občas dá i sama najevo je chce čůrat…-stahuje si kalhoty nebo nočník přinese…ne vždycky to ale ještě s kojencem stíhám sledovat. Taky než ji vysoukam z punčocháčů a rozepnu plinu…snad se povede přes léto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.4.23 08:54
@Ricotka píše:
Budu ráda za jakou koliv radu :kytka:

Ano, na roce mi syn ochotně na záchodě na redukčním prkénku vysedával bez úspěchu a pak ho tam nešlo dostat heverem. Navzdory doporučení moudrách hlav jsem ho nenutila a nechala mu plenky. A víš co, naučil se na ten záchod chodit. Neměl pleny až do první třídy 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
21.4.23 09:04

U nás vždy fungovalo, že „máma taky“. Takže když dcery nechtěly sedět, řekla jsem máma taky a sedla si na wc. Opičky to většinou chtěly opakovat, neříkám vždy, ale často. Mladší to navíc už asi od 10m opakuje po starší. Odplenkovava se teď v 21 měsících. Na spaní má plinu pořád, protože občas se pocura. To nevím ještě jak udělám, starší dcera se odplenkovala naráz ve dně i v noci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4897
21.4.23 09:24

Je malá, počkej, až tomu dozraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3027
21.4.23 09:43

Neuděláš nic..
Co já dělala za możné i nemožné..Posazovat..vysvětlovat, ukazovat a nehroutit se. S první jsem na to šla určitě blbě, za rok mě to čeká znova..
Mám za cíl, že syn nebude mít nutně pocit, že jeho druhé jméno je „Nechcesetičůrattámhlejenočník“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
21.4.23 11:51

Pockat :) nocnik nechat na ocich, netlacit aby se ji zbytecne nezprotivil
Ma jeste vazne cas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
21.4.23 11:57

Moje má 18m a plánuju to na léto, doma bude bez pleny, bude se počůrávat. Navíc to vidí u starší, jak chodí na nočník. Tak snad to půjde. Když nepůjde, naučí se to později. Starší tímto stylem začala na nočník chodit loni v létě, to měla 2 a čtvrt roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
21.4.23 12:24

Já bych to nehrotila, sice mám zatím jen jednu zkušenost, ale čekala jsem prostě až zacne dcera sama zadržovat moč. Zkoušela jsem od 13 měsíců a bylo to zbytečné brzy. Pak v roce půl přestala čůrat v noci a vydržela i přes den necurat tak často. Tak jsem si vyhranila čas, že prostě teď to zkusíme a bude to naše (hlavně moje) jediná starost. Bez stresu hlavně. Tak jsem přestala dávat plenku a když se pocurala nebo to vypadalo že bude čůrat, tak jsem ji posadila na nočník, nebo řekla ať to zkusí ještě tam. Pár dnů bylo pocurano snad všechno oblečení :mrgreen: ale tuším že asi po týdnu už pochopila a sama tam začala i kakat. Párkrát se pokadila na zem, ale asi když viděla že nejsem nadšená, tak zase začala kadit do nocniku. Dceři ale vadilo hodně pocurane oblečení a většinou plakala. Ale asi jak jsem v tom týdnu na to byla připravená, tak jsem s tím byla v pohodě a nedelala jsem si stresy a holka to možná vycítila a od té doby jsme se k plenkam nevratili. Dceři je teď 27mesicu, a za celou dobu se v noci pocurala jen jednou. Měla teda nedávno období, že nebude čůrat vůbec, nebo že nebude čůrat doma apod., ale máme to dětské záchodové Prkénko a střídá nocnik/záchod. Občas zkouší nějaké kecicky, že nepotřebuje čůrat jen aby nemusela sedět a nebo jít od hraní apod, ale asi prostě klasika dítě no. Zkusila bych taky nějak vypozorovat kolikrát za den čůra, zda už má na to močový měchýř připravený. U nás to začalo suchými plenami v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
21.4.23 14:09

Dcera 20 mesicu ze zacatku obcas nahodny uspech, pak najednou cvak a sice tam sedne, kdyz ji chvili bavim, tak i sedi, ale neudela zasadne nikdy nic a uz uz zase vstavat. Syn ten taky ze zacatku vypadal velmi nadejne, pak najednou cvak a hysterak, kdyz jsem ho chtela posadit. Nechala jsem ho byt az do dvou a pul, pak zacal rovnou na zachod. Nejdriv za suseny ovoce a velice rychle bez odmen. A cucela jsem, ze pak strasne brzo zaclo byt sucho i pres noc. Tak snad si dcera taky da casem rict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
21.4.23 19:22

Nechat byt, je mala. Me ve 3 dcera řekla, ze už plenku nechce a chce hezké kalhotky. A bylo to. Ze začátku ještě měla plenku do auta a na noc. Pak sama řekla, ze to zvládne. Za týden byla bez plen.
U svou starších jsem to řešila, byli od 1,5 resp 2 let bez plen, ale musela jsem hlidat, připomínat… a stejně byly nehody.
Takže to vyjde na stejno.

• Citovat
  • Upravit
34322
21.4.23 19:39

Chces ji tam naucit sedet nebo se vycurat?

Jestli to druhe, posad ji na chvilku vzdy ihned po probuzeni jeste rozespalou. To se vycura skoro kazdy a krasne se fixuje potreba do nocniku.
Po zbytek dne nech pleny a neres to.
Takhle to delej par tydnu ci mesicu, pak zalezi na zralosti ditete, bud si samo zacne rikat, nebo to pak muzes posunout dal sama, ze das vycurat pred prochazkou, pred spanim atd. Az bude plena sucha a muzes ji teprv sebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze