Dvouletá vztekla dcera

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.4.23 21:22

Dvouleta vztekla dcera

Ahoj, mam dve deti. Holky mají 2 a 3 roky. Ta starší byla vztekla od 1 roku, a okolo toho druhého se to o dost zlepšilo. Ted můžu říct že je super partačka. Ale druha dcera mě brzo zabije. Ja uz nevim co s ní. Je moc šikovná. Je narozena v prosinci, a v listopadu zacala sama před druhým rokem chodit na nocnik. Okoukala to od starsi. V noci je bez plen. Mluví krásně ve vetach, chápe, umi barvy, jezdi na odrazedle, umi se kompletne ustrojit, najist, pres noc je bez plen. Jakmile si sedla poprvé na nocnik, už se v noci nepocurala. Se starsi ségrou chodi od ledna do skolky. Ve skolce chodi normalne čůrat, venku vydrzi 2 hodiny na procházce… nepocurava se tam. Učitelce si tedy nerekne, ale ona je posílá průběžně. Jenze, přijdeme domu, a holka se pocura. Když ji pošlu já, tak okamžitě vztek že nejde. Dotáhnu ji tam „nasilim“ vycura se. Nedotahnu, tak se pocura do kalhot. Se stolici je to stejný. Kvůli všemu, naprosto kvůli všemu breci a vzteka se když ji něco nejde, když neco neudělám hned. Když přijdeme domu, tak uz ji nasazuju plinu, a taham na nocnik/záchod. Je úplně jedno kam ji pošlu, protože se vztekne že nejde. Holky, co s tim? Motivace, výhrůžky, odměny, nic nezabira. Obcas zabere když jde na nocnik starsi, tak se mladsi připojí… Ale ja nechapu co ma za problém. Když jsme mimo domov, tak na wc uplne v pohode jde, paradoxne klidně 3× za půl hodiny. :) Ve skolce taky v pohodě, v noci taky v pohodě, venku v pohode, a doma katastrofa… Doma jsem ji plinu nasadila protože nemůžu celý den koukat na hodiny, a co pul hodiny ji posílat… v čem může být problém? :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
K92
2033
23.4.23 22:37

Nevím, co bys po dvouletém dítěti chtěla. Jako upřímně tvoje dcera toho umí strašně moc, kladeš na ní velké nároky. Přitom je malinká. Chce být prostě asi občas ještě miminko a má nárok. Navíc je snad jasné, že má problém s tou školkou, možná se na tebe zlobí. Asi ti dává podvědomě sežrat to, že jsi jí dala do školky. Možná ještě nebyla připravená. Já bych to nechala být, neřešila a trpělivě jí prostě po každém počůrání prevlékala. Rozhodně bych se s ní nerala, ani to neřešila tresty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.23 06:08
@K92 píše:
Nevím, co bys po dvouletém dítěti chtěla. Jako upřímně tvoje dcera toho umí strašně moc, kladeš na ní velké nároky. Přitom je malinká. Chce být prostě asi občas ještě miminko a má nárok. Navíc je snad jasné, že má problém s tou školkou, možná se na tebe zlobí. Asi ti dává podvědomě sežrat to, že jsi jí dala do školky. Možná ještě nebyla připravená. Já bych to nechala být, neřešila a trpělivě jí prostě po každém počůrání prevlékala. Rozhodně bych se s ní nerala, ani to neřešila tresty.

Proc myslis ze ma problém se školkou? Právě bych rekla ze vůbec. O proti starsi dceri, je to ohromný rozdíl. Do skolky se těší, chodi tam rada. S detmi se zapojuje do aktivit..

• Citovat
  • Upravit
1462
24.4.23 11:01

Ja bych si dala budik a opravdu ji kazdou chvili na nocnik poslala, tim davanim pliny doma ji jen motas hlavu… ona se bude chvili vztekat, bojovat s nocnikem ci wc, ale zase to prejde, hlavne to neprozivat a neprikladat jejimu chovani/vzteku nejake dalsi emoce ze svoji strany, proste vycurat a hotovo, jakoze nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.4.23 11:06

Je na svete pouhe dva roky!
Jsi na ni strasne narocna.

A na vztek nejlip funguje vyjadrit pochopeni.
„Tobe vadi, ze te chci dat na nocnik, vid.“
Kdyz neco takoveho reknes, uvidis na ni to obrovske prekvapeni a nadseni, ze ji konecne chapes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3016
24.4.23 11:11

Pro děti je školka prostě zápřah-i pro ty, co se tam těší a mají ji rády.
Musí se tam kontrolovat, poslouchat, chovat podle pravidel, jsou tam jen jeden kousek velké skupiny.
V dítěti se to přes den postupně tlakuje, až odpoledne přijde máma, na kterou může ty emoce za celý den prostě navalit a ulevit si.
Opakuju, nemá to nic do činění s tím, jestli má školku ráda, nebo ne.
Máš dceru malinkou, vsadila bych na to, že tohle hraje v jejím chování doma nějakou (spíš větší) roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.23 11:23
@Lucie_Sx píše:
Je na svete pouhe dva roky!
Jsi na ni strasne narocna.A na vztek nejlip funguje vyjadrit pochopeni.
„Tobe vadi, ze te chci dat na nocnik, vid.“
Kdyz neco takoveho reknes, uvidis na ni to obrovske prekvapeni a nadseni, ze ji konecne chapes.

V čem jsem náročná? Právě bych rekla ze naopak… Ona se všechno učí uplne sama, odkoukava to od starsi… :think:

• Citovat
  • Upravit
1402
24.4.23 14:08

To miluju,,odkoukava od starší„. Jsi ale matka dvou dětí, ne jen že jsi vychovala starší a teď ta mladší všechno zvládá kvuli te starší. Přijde mi to na hlavu.
Holka se mi taky zacala sekat, co se týče nocniku, takže na střídačku chodí wc/nočník a je to lepší, nechávám to na ní, s tím že obcas večer před spaním je řev, ale to spíš kvůli tomu, že ví, že ji čeká spánek. Můj bratr se pocuraval a pokakaval zase ve školce, jasně že je problém školka. Možná chtěla být s tebou, nebyla připravena. Příklad… dcera to miluje u babicky, ráda tam je přes noc. Ale víc prostě nedá, protože chce být doma s nama. A když tam je dyl než chtěla, pak dělá jakoby,,naschvaly“. To pocuravani máš ty za trest, zkus s ní normálně o tom mluvit, pochopit ji, vysvětlit ji to a necekat, že všechno jen okouka. I samostatné a chytré dítě je prostě pořád jen dítě. Možná tím že se pocura, tím vynuti tvou pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.4.23 14:11
@Anonymní píše:
V čem jsem náročná? Právě bych rekla ze naopak… Ona se všechno učí uplne sama, odkoukava to od starsi… :think:

No ze cekas, ze co se ji povedlo parkrat a „chape to“, tak uz bude delat perfektne furt :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.23 14:11

@xxprincesscz Jenze ta mladsi te pozornosti ma daleko víc než starsi. Co mám jako dělat s tím když to okoukava? Asi takhle deti po sobe nemáš, jinak bys netvrdila nesmysly. Jednoho dne mi přinesla nocnik a v něm nacurano. Takhle se odplenkovala. :nevim: Ma pozornosti daleko víc než ta starší, protoze mě ke všemu při hraní potrebuje.

• Citovat
  • Upravit
4060
24.4.23 14:13

Tím, jak vzorně se chová ve školce, se v ní vytváří obrovský přetlak, který potřebuje vyventilovat v bezpečném prostředí.

Příspěvek upraven 24.04.23 v 14:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
24.4.23 14:13
@Anonymní píše:
Proc myslis ze ma problém se školkou? Právě bych rekla ze vůbec. O proti starsi dceri, je to ohromný rozdíl. Do skolky se těší, chodi tam rada. S detmi se zapojuje do aktivit..

Ano, třeba tam je ráda, ale zároveň je ráda i s tebou a nezvládá všehny ty emoce kolem a tisíc nových podnětů… Tak to ventiluje tímto způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
16.5.23 16:16
@Anonymní píše:
@xxprincesscz Jenze ta mladsi te pozornosti ma daleko víc než starsi. Co mám jako dělat s tím když to okoukava? Asi takhle deti po sobe nemáš, jinak bys netvrdila nesmysly. Jednoho dne mi přinesla nocnik a v něm nacurano. Takhle se odplenkovala. :nevim: Ma pozornosti daleko víc než ta starší, protoze mě ke všemu při hraní potrebuje.

ale to že ti jednou přinese nočník, neznamená, že už to tak bude pořád. To ti tu každá máma potvrdí, že to je prostě těžká etapa na dlouho. něco se naučí, za měsíc k tomu mají odpor. trvá to čtvrt roku, a pak chodí už pořád. nebo taky ne. nebo chvíli jim něco jde a dělají to, a pak ne… je to nezralost, dcera na to prostě není vyzrálá, šikovná je v jiných věcech.

Jinde to udělá, protže bystří, není si jistá prostředím, ale doma je to prostředí známé, a tam si ona dovolí dělat si co chce, má klid. Ty se doma také nekontroluješ jestli nemáš rozmazaný makeup, jestli ti nečouhá ramínko od podprsenky.

Ona tedy doma vypustí ten nočník. Je super, že jinde (pod tlakem - ano, venkovní svět je pro ni tlak, i ta školka) to zvládá, ale je moc malá a je v pořádku, že doma to zatím dělat nechce. Chce to čas a aby dozrála… čas má cca do 3 let, některé děti si to upevní a přecvakne se jim to až kolem 3 a půl a většinou to nejde příliš ovlivnit, kdy se to stane. Musí oni chtít:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
16.5.23 16:21

Souhlasím komplet s ostatními. Má nárok ve dvou letech se počůrat a neumět plně kontrolovat potřebu na záchod za každé situace. To, že to někdy a někde zvládá neznamená, že to má zafixovanè. Je fakt malinká, máš na ni podobné nároky jako na tu starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze