Nočník - první pokusy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nočník-první pokusy
Ahoj mamči,ráda bych poprosila o vaše názory a zkušenosti:
Včera jsme začali s nočníkem,zatím se jen seznamujeme,malého posadím zatím tak 2× denně,po jídle.Zatím se nám nic nepovedlo.A to tam seděl dost dlouho,a po obědě většinou kadí.
Jak postupovat,když se mu povede se vykadit?Jak omýváte prdku?
Máme doma tyto pleny,resp. kalhotky,byly kdysi v akci s normálníma plenama,manželovi jsem řekla,aby už normální pleny nekupoval,přijde mi,že ty kalhotky se pak lépe nesazují
![]()
http://www.feedo.cz/shop/detail.php?…
Co vy na to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
my jsme začali dávat ráno (v 11.m)a vždycky se vyčůrá, pak ji okamžitě dávám pryč a chválím a opakuju co dělá. Bobik se podaří taky jen ráno po snídani, zase chvílíme a říkame co dělala.Přes den se tam jen vyčůrá, ale dávám nepravidelně. Asi taky záleží, jak staré máš děcko…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no já začala nechat běhat večer před kouopáním třeba hodinu doma nahatou. čůrala co 20 minut a pak se to prodlužovalo. Buď jsem jí zkoušela posadit a nebo když už čůrala tak jsem jí donesla na nočník. TAk zjistila, že má čůrat tam. Ale chvíli to trvalo.
Pak bylo období bojkotu že na nočník ne. A teď běhá doma nahatá s návlekama a chodí si čůrat sama, cca 3 týdny, zkoušeli jsme někdy v únoru ale pak byla nemocná a začala se zase počůrávat. Teď už naprosto ví co dělá kam to má dělat a buď si řekne, nebo se vyčůrá sama. Tudíž začínám zkoušet kalhotky, do který si vždy lehce ucvrkne a pak dočůrá do nočníku. Doufám, že to nebude trvat zase měsíc a to samé pak ještě s teplákama.
Moc bych se neptala a zkoušela posazovat, Veru otázku chceš čůrat vyloženě nesnáší, takže jsem většinou zavelela jdeme čůrat a to fungovalo.
Jinak utírám normoš toaleťákem, ten zadeček má skoro čistej
Samozřejmě po výkonu následovala obrovská radost celé rodiny, zatleskání a samolepka na nočník, ty u nás hodně zabraly, teď už je nepotřebuje. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A já dlohou dobu seznamovala s nočníkem jen po teoretické stránce.
Přišlo to samo, během pár dní byl úplně bez plen.
Chodí si sám, bez nehody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mladší syn mi zpočátku nočník zcela bojkotoval - čurat se naučil „na chlapa“ do záchodu a kakal vždy do plíny - a to ji měl jen na spaní. Docela dlouho bylo pravidlem, že když ho zabalím do plíny, do deseti minut se pokadí a přijde mi to oznámit
Tenhle měsíc jsme začali dávat za bobek v nočníku lentilky - a ejhle zabralo to … za poslední týden žádná plenková nehoda, chodí si říkat, že chce kakat na nočník a daří se mu. Zadek otírám ihned po akci ubrouskem, společně výtvor spláchneme a pak dostane odměnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Že bych taky zavedla za bobek do nočníku odměnu?
já mám pořád pocit,že malý nemůže pochopit,co se po něm chce,snad to přijde s prvním bobkem.Mluvit ještě moc neumí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cappy píše:Úplně přesně takhle to bylo u nás
A já dlohou dobu seznamovala s nočníkem jen po teoretické stránce.
Přišlo to samo, během pár dní byl úplně bez plen.
Chodí si sám, bez nehody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
asi je to individuální- my dáváme na nočník od 8 měsíců. Hned od začátko se to malé velmi líbilo
střídavě máme úspěchy, pak zase období plen. říká si, poslední dobou se začíná u televize svlékat- bohužel se nám svléká i před spaním(pokud se jí nechce spát) a to až do naha- plínu klidně roztrhne
Tak jsem začali na spaní dávat body a punč., to se sundává hůř. Za jakýkoliv výkon na nočníku chválíme a poslední dobou jsme začali i tleskat, to zatím zabírá nejvíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
smudlinky píše:
asi je to individuální- my dáváme na nočník od 8 měsíců. Hned od začátko se to malé velmi líbilostřídavě máme úspěchy, pak zase období plen. říká si, poslední dobou se začíná u televize svlékat- bohužel se nám svléká i před spaním(pokud se jí nechce spát) a to až do naha- plínu klidně roztrhne
Tak jsem začali na spaní dávat body a punč., to se sundává hůř. Za jakýkoliv výkon na nočníku chválíme a poslední dobou jsme začali i tleskat, to zatím zabírá nejvíc.
Tak halasné tleskání a gratulace mám taky v plánu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My teď budeme mít 11měsíců a tak chci začít učit na nočník, Snad to půjde bez problémů…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, moc tu nepíšete jak staré máte děti.
Náš malej má 14.měsíců, na nočnk jsem dávala pravidelně po každém jídle a pak jsem začla aji ráno. měl chvilku že kakal jen do nočníku a taky měl chvilku že jen do plínky. No a teď jak kdy, snažím se ho nechat chdit nahatého a často ho na nočník posadím, tleskáme, chválíme, hladíme aji on si tleská a od té doby co ho dávám po pár minutách tak nic, sedí tam dlouho a nic. Sundám ho a je to na podlaze ![]()
Vyzkouším ty lentilky a to že si to sám spláchne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit