Nočník - první pokusy

25324
30.3.11 13:53

Nočník-první pokusy

Ahoj mamči,ráda bych poprosila o vaše názory a zkušenosti:
Včera jsme začali s nočníkem,zatím se jen seznamujeme,malého posadím zatím tak 2× denně,po jídle.Zatím se nám nic nepovedlo.A to tam seděl dost dlouho,a po obědě většinou kadí.
Jak postupovat,když se mu povede se vykadit?Jak omýváte prdku?
Máme doma tyto pleny,resp. kalhotky,byly kdysi v akci s normálníma plenama,manželovi jsem řekla,aby už normální pleny nekupoval,přijde mi,že ty kalhotky se pak lépe nesazují :think: :nevim:
http://www.feedo.cz/shop/detail.php?…
Co vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1187
30.3.11 14:04

my jsme začali dávat ráno (v 11.m)a vždycky se vyčůrá, pak ji okamžitě dávám pryč a chválím a opakuju co dělá. Bobik se podaří taky jen ráno po snídani, zase chvílíme a říkame co dělala.Přes den se tam jen vyčůrá, ale dávám nepravidelně. Asi taky záleží, jak staré máš děcko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
30.3.11 14:13

no já začala nechat běhat večer před kouopáním třeba hodinu doma nahatou. čůrala co 20 minut a pak se to prodlužovalo. Buď jsem jí zkoušela posadit a nebo když už čůrala tak jsem jí donesla na nočník. TAk zjistila, že má čůrat tam. Ale chvíli to trvalo.

Pak bylo období bojkotu že na nočník ne. A teď běhá doma nahatá s návlekama a chodí si čůrat sama, cca 3 týdny, zkoušeli jsme někdy v únoru ale pak byla nemocná a začala se zase počůrávat. Teď už naprosto ví co dělá kam to má dělat a buď si řekne, nebo se vyčůrá sama. Tudíž začínám zkoušet kalhotky, do který si vždy lehce ucvrkne a pak dočůrá do nočníku. Doufám, že to nebude trvat zase měsíc a to samé pak ještě s teplákama.

Moc bych se neptala a zkoušela posazovat, Veru otázku chceš čůrat vyloženě nesnáší, takže jsem většinou zavelela jdeme čůrat a to fungovalo.

Jinak utírám normoš toaleťákem, ten zadeček má skoro čistej :mrgreen: :mrgreen: Samozřejmě po výkonu následovala obrovská radost celé rodiny, zatleskání a samolepka na nočník, ty u nás hodně zabraly, teď už je nepotřebuje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
30.3.11 14:44

A já dlohou dobu seznamovala s nočníkem jen po teoretické stránce.
Přišlo to samo, během pár dní byl úplně bez plen.
Chodí si sám, bez nehody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26246
30.3.11 14:52

mladší syn mi zpočátku nočník zcela bojkotoval - čurat se naučil „na chlapa“ do záchodu a kakal vždy do plíny - a to ji měl jen na spaní. Docela dlouho bylo pravidlem, že když ho zabalím do plíny, do deseti minut se pokadí a přijde mi to oznámit :zed: Tenhle měsíc jsme začali dávat za bobek v nočníku lentilky - a ejhle zabralo to … za poslední týden žádná plenková nehoda, chodí si říkat, že chce kakat na nočník a daří se mu. Zadek otírám ihned po akci ubrouskem, společně výtvor spláchneme a pak dostane odměnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
30.3.11 17:19

Že bych taky zavedla za bobek do nočníku odměnu? :think:já mám pořád pocit,že malý nemůže pochopit,co se po něm chce,snad to přijde s prvním bobkem.Mluvit ještě moc neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
30.3.11 19:30
Cappy píše:
A já dlohou dobu seznamovala s nočníkem jen po teoretické stránce.
Přišlo to samo, během pár dní byl úplně bez plen.
Chodí si sám, bez nehody.
Úplně přesně takhle to bylo u nás :mrgreen: Nočník jsme měli doma od roka a jen jsme se o něm bavili a teď nějak kolem vánoc, tzn. v roce a půl si začala chodit sama a během pár dnů se to naučila, takže plína jen na noc a na ven :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
30.3.11 19:37

asi je to individuální- my dáváme na nočník od 8 měsíců. Hned od začátko se to malé velmi líbilo :-) střídavě máme úspěchy, pak zase období plen. říká si, poslední dobou se začíná u televize svlékat- bohužel se nám svléká i před spaním(pokud se jí nechce spát) a to až do naha- plínu klidně roztrhne :-( Tak jsem začali na spaní dávat body a punč., to se sundává hůř. Za jakýkoliv výkon na nočníku chválíme a poslední dobou jsme začali i tleskat, to zatím zabírá nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
30.3.11 21:38
smudlinky píše:
asi je to individuální- my dáváme na nočník od 8 měsíců. Hned od začátko se to malé velmi líbilo :-) střídavě máme úspěchy, pak zase období plen. říká si, poslední dobou se začíná u televize svlékat- bohužel se nám svléká i před spaním(pokud se jí nechce spát) a to až do naha- plínu klidně roztrhne :-( Tak jsem začali na spaní dávat body a punč., to se sundává hůř. Za jakýkoliv výkon na nočníku chválíme a poslední dobou jsme začali i tleskat, to zatím zabírá nejvíc.

Tak halasné tleskání a gratulace mám taky v plánu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
28.4.11 17:26

My teď budeme mít 11měsíců a tak chci začít učit na nočník, Snad to půjde bez problémů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
30.4.11 22:16

Ahoj holky, moc tu nepíšete jak staré máte děti.
Náš malej má 14.měsíců, na nočnk jsem dávala pravidelně po každém jídle a pak jsem začla aji ráno. měl chvilku že kakal jen do nočníku a taky měl chvilku že jen do plínky. No a teď jak kdy, snažím se ho nechat chdit nahatého a často ho na nočník posadím, tleskáme, chválíme, hladíme aji on si tleská a od té doby co ho dávám po pár minutách tak nic, sedí tam dlouho a nic. Sundám ho a je to na podlaze :think:
Vyzkouším ty lentilky a to že si to sám spláchne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka