Nočník ve 12měsících

302
6.2.14 21:54

nocnik ve 12ti mesicich

Dobry vecer…moc moc prosim o pomoc a radu! mam rocniho syna a pediatr nam doporucil koupit nocnik a zacit malého ucit na nocnik.kdyz ho vyslecu a posadim ho tam na nej tak zacne jakoby kvicet az brečet /nebo nevim jak bych to lip nazvala/proste na tom nocniku nechce nahy bez pliny vůbec sedet.kdyz ho posadim oblečeného tak tam i vyddrzi. poradte co mam delat aby mi tam vydrzel sedet. o nejakem vycurani není ani rec.je mi jasne ze to nebude hned ale nevim co mam delat jestli ho na ten nocnik porad posazovat nebo ho nechat mezi hrackama at si na nej zvykne a občas zkouset ho tam dat.nebo nedavat zatím vůbec???poradi mi někdo??nebo napise mi někdo zkušenost???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
6.2.14 21:56

Nech ho na pokoji. Dite na nocnik samo doroste. Memu synovi jsou dva a pokud je nahaty tak si sam sedne, pokud ma plenu tak neexistuje. Obcas bych ho zlusila posadit, ale pokud nebude chtit tak ho nenut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.2.14 21:58
@paola white píše:
Nech ho na pokoji. Dite na nocnik samo doroste. Memu synovi jsou dva a pokud je nahaty tak si sam sedne, pokud ma plenu tak neexistuje. Obcas bych ho zlusila posadit, ale pokud nebude chtit tak ho nenut.

Souhlasím. V roce mi kluk chytal hysterák, když nočník uviděl. Nočník jsem schovala a vytáhla v roce a půl. Od roka a půl jsem ho občas posadila, vysvětlila a nechala ho být, protože se evidentně všechno míjelo účinkem. Odplenoval se úplně sám, jak byl zralý, ze dne na den a měla jsem to všechno bez práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669

Já moc nechápu, co je pediatrovi do toho, jestli tvoje dítě čůrá do plen nebo na nočník 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20

Já mám 13m a teda nočník máme v koupelně jen na okrasu, ještě mě teda ani nenapadlo zahájit trénink. Nech ho žít, je ještě malinkej. Já jí tam zkoušela posadit ze srandy oblečenou a ječela jak na lesy. Starší kluk se mi odplenkoval až ve 2 letech a 2 měsících a prd se stalo. Pediatr je ňákej moc chytrej :think: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
971
6.2.14 22:00

Nedávat vůbec, je mu 12 měsíců. Chudák. Zkusit třeba za půl roku (jen zkusit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
6.2.14 22:01

Jeee. me kluk rval jako by ho na noze bral jeste v roce a pul. pak pomalicku zacal chapat, ze nocnik neni nepritel. Kdyz je uplne bez kalhot, tak si pak najednou z niceho nic zacal chodit temer ve dvou letech. Ale obleceneho… to mame problem stale. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
6.2.14 22:03

Taky souhlasím s výše uvedenými zkušenostmi..
Starší děti se odplenkovaly ze dne na den, bez práce a „nehod“..Kluk ve 2 letech a holčička v roce a půl..Obě děti byly cca 2 měsíce po denním odplenkování suché i v noci..Takže důkaz, že k tomu všemu musí dozrát mozek, jinak je to jen o šikovnosti maminky.
Mám třetí 19 měsíční holčičku a na nočníku sedět nechce, chytá hysterák - vlastně včera tam poprvé v klidu chvilku seděla na zkoušku..Nemíním to hrotit..Věřím jí, že na to časem přijde sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
6.2.14 22:03

Ve 12ti měsících? Koupili jsme v 17ti měsících, před večerním koupání ho tam posadíme/posadí se sám, vydrží pár vteřin, jednou dvakrát se tam vrátí, občas se tam vyčurá, více často ne a tím to hasne. Seznamuje se s ním, ale je malý, nenutím :)

• Citovat
  • Upravit
707
6.2.14 22:04

My jsme začali seznamovat s nočníkem v 11 měsících, začali jsme tak, že po probuzení jsme ho tam hned posadili a většinou se vyčůral. Ale teda byl docela flegmatik, takže z nočníku vůbec neměl žádný trauma a sedal si tam normálně, je ale fakt že úplně bez plín byl taky až nějak kolem 2 roku. Ale do tý doby jsme ho tam prostě dávali když byla příležitost a někdy se vyčůral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
6.2.14 22:05

Tak já dávala Verču na nočník od 8 měs. a odplenkovala sem v 15 měs. ve 2 letech přes noc u druhého budu postupovat stejně Veru sem nenutila když chtěla sedět dala sem nechtěla nedala sem dávala sem tak 2× za den ale záleží na dítku nikdy sem nenutila jen sem každej den zkusila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
6.2.14 22:06

Tak já jsem pro nenutit ho, aby se ještě víc nezačal bát ;) I když u nás je tedy extrém z druhé strany - syn chodí na nočník od cca 6,5 měsíce (od té doby co sám uměl sedět). Za tu dobu (teď je mu 8,5 měs) se mi do pleny pokakal tak 5× a to většinou mojí vinou, když jsem ho tam nedala včas. Zrovna dneska jsem uklízela nádobí a nekoukala na něj a on začal plakat a tlačit - jakoby věděl, že nechce kakat do pleny. Tak jsem mu jí sundala, byl trošku pokakaný. Posadila na nočník a tam se ještě znovu vykakal a vyčůral. Večer než jde spát už je také bez plen a chodí čůrat na nočník. Obě starší dcery byly od roka bez plen přes den, na noc cca od roka a půl. A dávala jsem je stejně jak uměly sedět, jen aby si na nočník zvykly a nebály se ho. A ťuk, ťuk… funguje to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3611
6.2.14 22:07

Naše malá má skoro rok a půl a seděla na něm jednou a to když jsem ji nalákala a starší si sednul na druhý, ale ještě na to asi není zdralá, ted jakmile vidí nočník tak brečí, chytá histerák, musím pak vždy dát nočník z jejího dosahu, řve i když vidí že jsem ho dala do koupelny a ví že tam prostě je. Počkám až k tomu dospěje, občas to zkouším před koupáním, i na velký záchod s prkýnkem ale ani to se zatím nechytlo, starší začala chápat a používat nočník jinak než jako klobouk na hlavu cca kolem 2 let. Do 18 ti měsíců prý stejně děti neovládají svěrače, takže nemohou ovlivnit a udržet moč, takže to nemá zas až takový efekt. Takže v klidu, každé dítě se jednou pleny zbaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971

Můžeš si vyhledat diskuze na toto téma - odplenkování tady na emiminu je toho hodně. Opravdu má čas, jen se budeš nervovat ty a dítě taky. Děti bez plenek před 18. měsícem jsou výjimka. Většina dětí to zvládne mezi 2 - 3 rokem. Pan doktor je zvláštní, osobně bych si na jeho rady, které se netýkají léčení, dávala pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065

Nechámu co je to za „tradici“
Kdysi kdo nebyl bez plen ve 12 ti měsících byl zaostalej. Dnesšní doba je poměrně jiná. Je prokázáno, že dítě k nočníku musí dozrát!!!Já syna ve 12ti měsících posadila na nočník 1× s křikem a uplakaností. Okamžitě jsem přestala. Vždyt přeci mu nechci vytvořit jakousi „fobii“ z nočníku kdykoliv ho někde uvidí, aby plakal.
Každopádně má Tvé dítě ještě čas. S nočníkem se doporučuje začít mezi 18-24 měsícem. Kdy dítě by mohlo už „vědět“ k čemu se používá a co se na něm vykonává.
My s nočníkem pořád jakoby začínáme a no stres. Malej tedy dnes byl bez nehody vždy se do nočku vyčůral a to je nám 19 měsíců. Jsem pyšná na něj tak či onak. Každopádně po čase zjistíš, že stačí pozorovat jak se dítě k tomu staví. Dnes, když jsem v kuchyni a syn příjde sáhne si na pindíka a zahlásí AAA pro mě jakožto příkaz ihned mě posad.
Zkus to opravdu cca nejdřív od toho 18 měsíce a uvidíš. Ne-li déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze