Nočník ve 13ti měsících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Nočník ve 13ti měsících
Holky, bude to k něčemu, když malému prostě ráno seberu plinu a on se během dne třeba párkrát pocura? Jestli mu to třeba bude nepříjemné a to ho trochu donutí si třeba říct na nočník? Už před rokem měl cca měsíc v kuse ráno suchou plinku a vždy hezky ráno i přes den šel a něco málo udělal. Vypadalo to tak nadějně a pak jak když utne… A teď už si ani nekvikne nic. Jak to začít znovu zkoušet, aby neměl fobii?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ve třinácti měsících je to zbytečně brzo, dítě si to neuvědomuje, akorát budeš vytírat louže. Ale nechápu tu část o tom, že před rokem měl ráno měsíc plínu suchou. To jako v jeho jednom měsíci???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Drndadvě píše:
Holky, bude to k něčemu, když malému prostě ráno seberu plinu a on se během dne třeba párkrát pocura? Jestli mu to třeba bude nepříjemné a to ho trochu donutí si třeba říct na nočník? Už před rokem měl cca měsíc v kuse ráno suchou plinku a vždy hezky ráno i přes den šel a něco málo udělal. Vypadalo to tak nadějně a pak jak když utne… A teď už si ani nekvikne nic. Jak to začít znovu zkoušet, aby neměl fobii?
před rokem? kolik že mu je?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Drndadvě píše:
U ročního dítěte to bude s největší pravděpodobnosti k ničemu … stejně jako u kazdyho dítěte, který není na odplenkovani zralý.
Ja dávala starší taky na nocnik cca od roka (na doporučení babiček
) a několik měsíců jsem si s tím akorát zbytečně pridelavala práci, občas se to povedlo, občas ne, ale zrala ještě nebyla. Pak okolo 18m už to slo samo, proste přišel její čas
. U mladšího jsem se na to vykaslala a sám se komplet odplenkoval 2 měsíce před druhyma narozeninama, v podstatě ze dne na den.
Ja bych s tím ještě klidně pockala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to brzo podle mě. Já to u dcery zkusila poprvé v 18ti měsících…sundali jsme plínu a posazovala.. byla počůraná co 15-20minut…vzdala jsem to za pár hodin. A pak znovu ve 20m a už vydržela skoro hodinu. Takže jsme posazovali co zhruba 45minut… a najednoou si začala říkat sama… bylo to prostě na pohodu. Na cesty do auta, ven jsem dávala plínu stále. A na noc měla až do tří let…řekla si sama že už ji nechce že to zvládne, a taky prostě zvládla bez nočních nehod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivašot. píše:
před rokem? kolik že mu je?
Před rokem myslí jakože před jeho prvníma narozeninama…
oprava…já nemyslím, ale zakladatelka myslí ![]()
Příspěvek upraven 06.04.22 v 20:14
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše:
Ve třinácti měsících je to zbytečně brzo, dítě si to neuvědomuje, akorát budeš vytírat louže. Ale nechápu tu část o tom, že před rokem měl ráno měsíc plínu suchou. To jako v jeho jednom měsíci???
Před jeho prvníma narozeninama chápu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to brzy, netlač na to. Já tímhle akorát vyvolala u syna odpor o nočníku. Odplenkoval se až ve třech letech. Dcera si na něj ve dvou letech sedla sama a od té doby chodí, úplně bez nehod. U kluků je navíc ten problém, že mají menší močový měchýř a učůrávají ještě častěji. Během týdne budeš mít počůrané úplně všechno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Drndadvě píše:
@ivašot. @nozu jeee špatně jsem to napsala, jakože před jeho rokem, před 12tym měsícem.
Tak to bych to ještě odložila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám malou na nočník od cca 11 měsíců..ráno je to vždy na 100% drží dokud neni na nočníku..někdy se povede, že má i celý den suchou plenu, někdy si i sama řekne
ale nehrotím to..ma čas ale zkoušíme a trénujeme když mi jde na nočník třeba půl hodiny před koupáním plenu už nedávám a v pohodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Drndadvě je brzo, je to zbytečný.. mladý si dojde s novou plinou, čímž mi naznačí, že potřebuje převléct.. ale rozhodně ještě nemá ten cvik, že musí jít curat..a to je mu o pár měsíců víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My začali zhruba od roka dávat na velkou a hezky to fungovalo, chodil na nočník rád, dával najevo, že potřebuje. Pak se to chvíli zhoršilo, asi protože jsme často ignorovali, když dával najevo, že chce - hodně jsme jezdili a tak, teď má rok a půl a je to zase lepší, začal si říkat někdy i na malou. Asi záleží od dítěte.
- Citovat
- Upravit