Dal jste někdo jméno Noemi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12531
26.10.20 09:26
@Anonymní píše:
Dali jste někdo jmeno Noemi? Zajimala by me reakce okolí, rodiny. :think:
Mne se libi, jen nevím, jestli budu chtít odpovídat pote na dotazy proc zrovna takove jmeno. :dance:

Hrozné..to ji budeš říkat Noe, už jenom archa..pokud vím, je to nějaká postava od E. A. Poa..chudák dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
26.10.20 09:27

@Serpentini jako jo jsou, ale věřím, že zakladatelka si něco vymyslí. Na druhou stranu není třeba zdrobňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
26.10.20 10:09

Znám Noemi, je to žena v důchodu. Nepřijde mi to nijak šokující nebo exotické, jen méně známé jméno. A pěkné.

• Citovat
  • Upravit
9267
26.10.20 10:29

Mně se nelíbí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
26.10.20 12:48

Známá má dceru Noemi, říká jí Noemínka :pankac: Za mě dobrý, příjmení neřešte, až se jednou vdá stejně si ho změní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
26.10.20 13:01

@MichaelaK99 no přesně, příjmení neřeším vůbec. taky jsem nechodila a neptala se kluků na příjmení aby se hodilo k memu jménu.. 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
28.10.20 07:08

Naše jména jsou z velké části biblická Marie, Josef, Jan a taky Tamara, Matyáš atd. A nikomu nepřijdou nevhodná. Ale jak koukám tak Noemi ač ze stejného zdroje, tak vzbudila trochu dojem exotiky. Nevím proč.
A k @lleennttiillkkaa Lidé slaví “svátek” protože ještě nedávno měl jejich jméno nějaký “svatý”. A neumím si představit ze by před sto lety někdo dal zvířeti lidské tedy “svaté” jméno. Psi i krávy, koně měli svá psi, kravská, koňská a kozí jména. Přijde mi to jako jev, kdy opravdu místo děti a vnoučat máme psy… A to není úplně zdravé. Pro společnost. Samozřejmě psy máme a mají jména. Ale fakt nemáme lidská…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
28.10.20 08:54

@Voltík Tak větší číčovinu jsem ještě neslyšela. Tedy s těmi lidskými jmény pro psy. Spousta důchodců, tedy těch, kteří by lidská jména měli mít ještě v úctě, maj jezevčíka Karla nebo Pepu. Spousta koz už se i před 100 lety jmenovala Líza, což je varianta jména Eliška, dokonce i jiná,,lidská jména,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
28.10.20 10:04

@lleennttiillkkaa ale ano, spousta důchodců má pepu… ale naše kráva byla Jahoda a druhá byla Malina. Koza Líza je klasický exemplář. Kocour Mikeš, že Jo. No pes byl Šaryk Baryk, Zahraj Dunčo. Tulák, fena byla Asta. Bratranec měl fenu Boru. Těch lidských jmen bylo málo. Kůň byl Ferda ale od německého pferde a ne od Ferdinanda. Ale klidně naši bachyni pojmenujeme lentilka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
28.10.20 10:06

@lleennttiillkkaa lentilko mimochodem před sto lety nežilo 99,99% dnešních seniorů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16333
28.10.20 10:18

Já bych nedala, přijde mi nevhodné. U mě to spadá do kategorie české Brendy apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
28.10.20 10:27

@Voltík :mrgreen: nemám slov :-D Můj dědeček mi vyprávěl, že jeho dědeček měl prase jménem Pepa. Mému dědečkovi bude 90, což už těch 100 let téměř je. Jeho dědeček měl to prase před více, než 100 lety. Pepů bylo ve vsi mezi lidmi i mezi prasaty dost. Stejně jako prasnic, které se jmenovaly Máňa.
Jo a jsem lleennttiillkkaa ne lentilka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15050
28.10.20 10:31

@lleennttiillkkaa Já za svobodna měla prase Pepu, taky králíka, no a ted mám manžela a syna Josefa.Jsou mi souzený :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
28.10.20 10:37

@lleennttiillkkaa no Jo, budeme mít Pulnocni září jako dívčí jméno a Václav nebude svatý knize patron České země, ale králík v kleci :lol: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
28.10.20 10:38

@tulipán Brendy asi ne, ale tatínkovi by se možná líbilo Brandy… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie