Nohy do X - foto

6
26.10.16 17:29

nohy do X foto

Ahoj, přikládám fotku malého, jsou mu 2roky a 7měsíců, má nožičky do x a ploché nožicky, chodíme s ním k fyzioterapeutce a nosí ortopedické vložky, fyzioterapeutka říká, že se mu to srovná, ale nám se to zdá docela dost, manžel má trochu nohy do x a já mám zase ploché nohy, tak to asi brouček zdědil po nás :( máte tady někdo zkušenost jestli je to ještě v normě nebo to začít nějak řešit, moc děkuji za odpověďi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15421
26.10.16 17:31

Obě moje děti měly v tomhle věku nohy do x a opravdu se to věkem srovnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.10.16 17:36

Můj syn má též takhle nohy do x. Chodíme k ortopedovi, nosí speciální vložky do bot, s nohama cvičíme… Taky nám bylo řečeno, že se to srovná s tím, jak poroste. Tak doufám a uvidíme, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
26.10.16 17:46

@Eva 1987 no, řešit. Vy už to přeci řešíte. Děti také měli nohy do X a opravdu se to srovnalo. Možná, že ne tolik (nebo si to již nepamatuji), ale zneklidněná jsem byla také. Jak psala @JayLee, také se mi zdá, že by malý mohl být o něco štíhlejší, ale já měla obě děti pro změnu zase hubené, tak se mi to jen může zdát, když nevidím nohy jak tyčky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
26.10.16 18:32

No, do X jsou, ale věřila bych, že se to srovná. Těm plochýn nožkám asi nepomáhá váha synka. Z této fotky to vypadám že má nadváhu. Kolik váží a měří prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
26.10.16 18:39

Řekla bych, že se to srovná - možná by mohl trošku shodit? Dobré je, že nemá vbočené patičky, aspon podle fotky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1275
26.10.16 19:03

To, že má nožičky tak obézní je geneticky nebo špatnou stravou? V tomhle ani v žádném dětském věku tohle není normální :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10977
26.10.16 19:17

@pe-terka No, ale nějakou lehčí valgozitu kotníků má.

Možná by @Eva 1987 mohla napsat, jak na tom byl s vývojem.

A tady bychom všeobecně mohly řešit ty nešťastné klokánky, chodítka, tahání za ruce do sedu a chození a jiné pasivní nesmysly, které jsou pro děti absolutně nevhodné, nicméně mnoha rodiči hojně preferováno.

Tohle totiž nevzniklo ze dne na den… a tvrzení, že se to srovná moc nevěřím.

Záda sice nevidíme, ale celé postavení těla se mi zdá divné, tak tam bude asi i skolióza.

U naší pětileté řešíme valgozitu kotníků, ale u ní je to způsobeno volnými klouby a hypermobilitou, takže vložky do bot a zpevňující cvičení ji hodně pomáhá. Já to začala řešit v jejích dvou letech hodně intenzivně, doktoři nechtěli, chtěli čekat na 3 roky :roll: Neumím si představit kam by to došlo, kdybych to dopustila.

Jinak i mně se zdá chlapeček docela pevnější, bohužel nic neobvyklého k vidění… A i to zatěžuje nožky a celkové postavení těla. Vždy, když vidím někoho silného, tak vidím i automaticky nohy do X a sešmajdané boty…

Jo a ještě takový postřeh, na pevné plochy takové nožky zpevnit do kotníkových papučí. Nenechávat chodit bosky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
26.10.16 19:26

@Trojlístek taky mi přijde, že dítě má více zatíženou pravou stranu, že je takové asymetrické v postoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.10.16 21:21

Je celkově mohutnější po tátovi, váží 20kg a měří 103 cm, ale že by měl nadváhu, to bych neřekla, ani doktorka neříkala, že by měl vážit méně, začal chodit ve 14.měsících, ale nijak jsme mu k chození nepomahali, nechali jsme ho až začne chodit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
26.10.16 21:25

Dcera má taky nohy do x a taky je macatejs. Byli jsme u ortopeda a dostala vložky a noční ortézy na nohy. Samo se to prý začne rovnat až kolem 4let. Já bych k dr zasla

• Citovat
  • Upravit
10351
26.10.16 21:30

20kg ma moje prvnacka :zed: Ma nadvahu a ta mu ke spravnemu drzeni tela moc neprispiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.10.16 21:41

Tahle fotka je teď z léta. Možná by mohl mít o nějaké kilo méně, ale skoro každý, kdo nás nezná si myslí, že malému jsou tak 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
26.10.16 21:48

@Eva 1987 tak se přiznám, že podle první fotky jsem se zděsila, ale na té druhé pohoda na ten věk. Tahá to i hodně do výšky, to je dobré :palec: Doktory už navštěvujete, tak asi víc udělat nemůžete :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30929
26.10.16 21:52

Dcera mela okolo 18m vystavni „O“, okolo 3 let vystavni „X“ (ani kotniky nesecvakla) a ted ve 4,5 ma nohy pekne rovne. Nikam jsme nechodili, nic necvicili. Je ji 4,5 roku, ma 99 cm a 14,4kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect