Nohy přes sebe u miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10584
22.4.12 09:59

stanizka09 me to spis jen zarazilo ze by nemela,pac mi to prijde jako normalni pohyb,kor kdyz zjisti ze ty nohy ma,ze se jich chce dotykat,je pravda ze ona i kolikrat palcem u nohy si smrdlaa tu druhou nohu a desne dulezite na to kouka:-D
ale nejsem doktor,radeji se zeptam,pac vic hlav ,vic vi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
22.4.12 10:05

@pipiinka
no však jo, v pohodě, i „stupidní“ (né ve zlém) otázky potřebují své odpovědi…
jen se musím smát, protože tohle je asi ten typ otázek, proč mi moje mudra „zakazuje“ se pohybovat na miminích webech - prý má zkušenost, že jí tam pak maminky běhají s každou blbostí, protože si někde přečetly, že by to mohla být nějaká strašlivá nemoc :lol: :lol:

jinak - řekla ti ta kamarádka proč to ta rehábka řešila? možná to mělo nějakou spojitost s tím, s čím na ty rehab. chodili…

no a kýla, mi povídej, ve dvou týdnech boulička, v měsíci několikacentimetrová boule přes celý pytlík…takže nás hnali na tu operaci hned jak to šlo…
taky sem z toho měla vítr, ale nakonec to malej ustál bravurně, já taky přežila, a zase je supr, že na tom byl takhle malej, tak si to nebude ani pamatovat… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
22.4.12 10:10

Mar__tanka1983
mne o tom povidej,ja mam sic treti holku,ale u starsich jsem nic neresila a u Alessandry furt neco :think: :roll: asi to fakt dela to,ze si clovek precte neco,co se ho vuec netyka,ale hned za vsim vidi neco
moje holky byly pod narkozou v roce a to jsem to obulela silene :?
hlavne ze jste v poradku :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
22.4.12 10:12
@Mar__tanka1983 píše:
@pipiinka
no však jo, v pohodě, i „stupidní“ (né ve zlém) otázky potřebují své odpovědi…
jen se musím smát, protože tohle je asi ten typ otázek, proč mi moje mudra „zakazuje“ se pohybovat na miminích webech - prý má zkušenost, že jí tam pak maminky běhají s každou blbostí, protože si někde přečetly, že by to mohla být nějaká strašlivá nemoc :lol: :lol:

jinak - řekla ti ta kamarádka proč to ta rehábka řešila? možná to mělo nějakou spojitost s tím, s čím na ty rehab. chodili...

no a kýla, mi povídej, ve dvou týdnech boulička, v měsíci několikacentimetrová boule přes celý pytlík…takže nás hnali na tu operaci hned jak to šlo…
taky sem z toho měla vítr, ale nakonec to malej ustál bravurně, já taky přežila, a zase je supr, že na tom byl takhle malej, tak si to nebude ani pamatovat… :palec:

To mě taky napadlo jako vysvětlení, že to třeba nebylo vhodný pro to konkrétní miminko, jako že by to zhoršovalo ten základní problém… jinak fakt nevím

jo a rehab. mi dost důkladně vysvětlovala, když něco vhodného nebylo, právě i ty souvislosti a tak např. malá měla tendenci sedat si z lehu no tak mi vysvětlila, jak by to mělo vypadat správně, v čem by ji to mohlo uškodit, no a rovnou ukázala jak podpořit ten vhodný pohyb…

• Citovat
  • Upravit
10584
22.4.12 10:19

:oops: jsem plasan :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
22.4.12 10:25
@pipiinka píše: :oops: jsem plasan :mrgreen:

no a co? :mrgreen: :mrgreen: Já jenom myslela, že s každým dalším dítětem to bude lepší. :lol:

Moje dítě už mělo taky několik smrtelných chorob :oops: a stále žije.....

• Citovat
  • Upravit
10584
22.4.12 10:28
@stazinka09 píše:
no a co? :mrgreen: :mrgreen: Já jenom myslela, že s každým dalším dítětem to bude lepší. :lol:Moje dítě už mělo taky několik smrtelných chorob :oops: a stále žije.....
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: diky aspon vim,ze nejsem jedina svihla
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
22.4.12 10:54

rádoby „vtipný“ odpovědi nechápu… proč má každej potřebu reagovat za každou cenu? :roll:
jinak to info o nožičkách bylo ode mě, chodíme s malou na vojtovku a rehabilitační mi právě říkala, že by nožky přes sebe mít neměla, že je má mít krásně doširoka roztažený, tzv. rybníček. Ale samozřejmě to platí v případě, kdy je má mimi takhle pořád a ne když je občas překříží ;) Holt unuděná maminka třetího dítěte a neví co roupama :lol: pardón :oops: :hug: (zakladatelka jistě pochopí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
22.4.12 10:57
@petrul píše:
rádoby „vtipný“ odpovědi nechápu… proč má každej potřebu reagovat za každou cenu? :roll:
jinak to info o nožičkách bylo ode mě, chodíme s malou na vojtovku a rehabilitační mi právě říkala, že by nožky přes sebe mít neměla, že je má mít krásně doširoka roztažený, tzv. rybníček. Ale samozřejmě to platí v případě, kdy je má mimi takhle pořád a ne když je občas překříží ;) Holt unuděná maminka třetího dítěte a neví co roupama :lol: pardón :oops: :hug: (zakladatelka jistě pochopí)

tsssssssssssss :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
22.4.12 10:59

@pipiinka no asi jde o to, jestli nemá nožky napnuté, jakby v ,,křeči,,. Pokud je má hezky uvolněné, normálně si s nima hraje, tak to neřeš, bych řekla

• Citovat
  • Upravit
byron
22.4.12 11:03

Jinak taky musím přiznat, že nechápu ty reakce?
když o tom nikdo nic neví, tak at se do toho nemontuje…

Mně třeba malá tohle dělala ve vaně- že natáhla nohy přes sebe, ale vůbec to nebyla hra, měla je jakoby v křeči… No cvičily jsme vjtovku, toto byl ukazatel, že má zvýšený napětí

• Citovat
  • Upravit
7840
22.4.12 11:08

O „noze přes nohu“ jsem také od fyzioterapeutky slyšela, ale úplně v jiné souvislosti, než co zcela přirozeně provozuje tvoje dítko.
Jde o to, že není zdravé pravidelně takto sedět, jak to my, ženy, máme často ve zvyku. Osobně mám pocit, že je to pro mne úlevová poloha, ale ve skutečnosti je to prý zcela jinak. Údajně to příliš zatěžuje cévní a lymfatický systém dolních končetin, má to neblahý vliv na vazy v oblasti kyčelních kloubů, pánevního dna, na zádové svaly, bederní páteř atd., protože páteř nemůže být v této poloze vzpřímená tak, jak by měla být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
22.4.12 12:29

@byron Moje reakce byla minena ironicky,je treba si deti hlidat a zkoumat,ale vseho prilis skodi.Co ma petimesicni mimino delat jineho,nez hejbat nohama?omlouvam se pokud jsem nekoho zvedla zezidle,ale tema mi prislo usmevne.Byron a ok prestanu se do toho montovat,kdyz o tom zrovna janic nevim ;)

• Citovat
  • Upravit
LouLou
22.4.12 12:38

marro,budes si muset davat sakra pozor,kde tu muzes pouzit vtip nebo ironii…pak jeste dostanes vynadano za to, ze nekdo bere doslova kazdy prd :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17359
22.4.12 12:44
@marra píše:
Ne neni to v poradku,mela by si akutne zajet na pohotovost!!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky