Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Krásnou neděli. Chci začít prat non toxic. Já jsem ekzematik a manžel má tzv.„růžovku“. Chci pořídit mýdlové vločky a prací sodu. Chci se zeptat, zda tak perete i nejmenším. Syn má rok a půl. na pračce mám přímo program na dětské oblečení a je to na 95 stupňů (asi aby se vydezinfikovalo). Zatím malému Peru ve Froschi, ale občas se stane, že mu vyskočí vyrážka.
Na facebooku pokud máš je skupina svět non toxic. Koukni tam, jsou tam dobré nápady, rady, doporučení.
Prala jsem dceři takto od narození. Někomu může vadit soda, ale většinou stačí dát máchání navíc. Na 95° bych prala jen plenky, oblečení stačí na míň. Případnou desinfekci zajistí sušička, sluníčko nebo žehlička.
Doporucuju bud gel od Attitude nebo Sonett neutral, oba non toxic.
@ProfZav
Sušička prádlo dezinfikuje.? Abych se přiznala tak nežehlím ![]()
Muž je kožní alergik, a stačí mu prát v běžných prostředcích s machanim navíc. Samozřejmě tam toho dávám ale spis mene a obecně i pracku plnim min, aby se to lip vypralo i následně vymachalo. A zehlim, občas i susim.
@saphir píše:Úplně 100% určitě ne, ale ta vyšší teplota určitě nějaké mikroorganismy ohromí
@ProfZav
Sušička prádlo dezinfikuje.? Abych se přiznala tak nežehlím
@Wani
Já mám takhle přímo program v pračce na dětské prádlo. Nesráží se a ani nepouští barvu. A vždy je bez skvrn. Takže nějak ty stupně neřeším ![]()
Jen nevím, zda mám zkusit non toxic pro batole
Na 95 možná tak pleny. Běžně prádlo tím brzy odejde, vytahá se… Susicka je fajn, protože suseni venku nataha do prádla pyly a prach. Zase ale skvrny na slunku blednou líp. Mýdlové vločky se dobře rozpouští při min. 60 stupních. Já prala v mýdlové slizu kdysi, ale prd to pere. Myslím, že si pro start vystačíte s mácháním navíc a těmi vločkami se sodou.
@saphir píše:
@Wani
Já mám takhle přímo program v pračce na dětské prádlo. Nesráží se a ani nepouští barvu. A vždy je bez skvrn. Takže nějak ty stupně neřeším
Jen nevím, zda mám zkusit non toxic pro batole
Myslim, ze mydlove vlocky a soda by určitě nemely byt horší nez obycejny chemkovy prasek. Jrste muzes zvážit machani s octem. Ja taky prala ve Froschi od narozeni, dcerce se kolem roku objevil atopak, tak jsem to tomu nepripisovala, ale zmena prášku dost pomohla. Jinak detsky program mam taky a je jen na 60 (+pára). Ale moje pračka uz ani 95 neumi, 90 je max.
Jinak detsky obleceni bych na 95 rozhodne neprala, ridila bych se cedulkami na jednotlivych kusech obleceni (vetsinou je tam 40).