Pěna při kakání u miminka

23
18.7.21 04:27

Pěna při kakání u miminka

Zase jsem v šoku 8o
Malá mi teď strašné brečela 3 hodiny v kuse a nešla utěšit. Tak už jsem zkusila dát rourku a vyšla z ní pěna… tak jsem v šoku. Na netu jsem našla že to může byt alergie na kravského mléko, ale prý je u toho alergie pupinky. Malá krom toho nic nemá, má jen tu pěnu teď. Nevíte někdo? K doktorce jdu v pondělí, :srdce: moc děkuji za rady co to může být až tu neděli nějak zvládnu a nejsem ve stresu :D malá má 6 týdnů :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14
18.7.21 07:46

6 týdenní miminko je buď kojené a nebo má Sunar, který se rozmíchává s vodou. Kde by přišlo ke kravskému mléku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
18.7.21 07:47

Spíš než alergie to vypadá na intoleranci laktózy. U alergie na bílkovinu kravského mléka je spíš krev ve stolici a vyražky. Laktóza je spojena s bolestmi břicha, nespavostí.
Pokud kojíš, měla bys držet bezmléčnou dietu. Pokud dáváš um, tak zkusit bezlaktózovou, pokud nepomůže, tak i bez bílkoviny kravského mléka.
Jo co my si s tim užili :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
18.7.21 07:51
@Fearpowa píše:
6 týdenní miminko je buď kojené a nebo má Sunar, který se rozmíchává s vodou. Kde by přišlo ke kravskému mléku? :think:
Četla si někdy složení sunaru? Tady jednička..první položky
Odtučněné MLÉKO, Laktóza (z MLÉKA), SMETANA (obsahuje MLÉČNÝ tuk), Slunečnicový olej, Koncentrát syrovátkové bílkoviny (z MLÉKA), Galaktooligosacharidy (GOS) (z MLÉKA
Do mm se zas bílkovina i laktóza dostane ze stravy. Navíc laktózu přirozeně obsahuje i mm.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
18.7.21 08:07

Moje dcera to taky občas měla, takovou hodně napěněnou stolici. Ale jen občas, přibírala, tak jsem to neřešila.

• Citovat
  • Upravit
23
18.7.21 09:02

@AH no kojim ale to by měla furt nebo ne? Dneska večer strašně brecela nespala a měla tam pěnu. Ale není to každý den právě. jindy taky moc jako nespí, ale pěnu tam nemá 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
18.7.21 09:05
@Fearpowa píše:
6 týdenní miminko je buď kojené a nebo má Sunar, který se rozmíchává s vodou. Kde by přišlo ke kravskému mléku? :think:

Myslela jsem to tak že je kojené a že Ja když to jim. :D :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
18.7.21 09:12

@AH a moje mléko obsahuje laktozu?
To bych musela přestat kojit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
18.7.21 09:15

@Veruska229 u nás to bylo taky později (tak 3m) a jak kdy. Někdy zcela ok a někdy pěna i několik dní. Může to souviset i s tím, kolik si toho snědla ty. Co přesně si jedla (třeba já osobně nemohu krabicové mléko, jogurty ok).
Být tebou, dám si na to pozor. Tedy co jím. Najdi si mléčný výrobky co obsahují přirozeně méně laktózy. Pokud by se to opakovalo, nebo by se přidala vyrážka, plynatost, mimino by se kroutilo a plakalo, tak zkusit tu dietu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
18.7.21 10:28
@Veruska229 píše:
@AH a moje mléko obsahuje laktozu?
To bych musela přestat kojit?

Já taky nepřestala kojit. Pokud ti ditě prospívá, tak si holt „jen“ užiješ s trávením prcka. Můžeš tomu zkusit pomoct tím, že ovlivníš svou stravu. U nás tedy byl i problém, že prcek moc neprospíval. Nicméně i speciální výživa proti alergii bkm i intoleranci laktózy nesedla. Takze jsem kojila do 14m. Pote jsem přestala a ditě se ještě víc propadlo v růstových grafech :roll:
Probirala jsem to tenkrát s pediatrem kamarádem. Říkal, že za svou kariéru tam měl jen jedno mimino, co kvůli intoleranci musela matka přestat i kojit. Mělo takový průjem, že jim potřísnilo protější zeď ordinace. Jinak se to prostě moc neřeší, neni úplně jak. Můžeš zkusit různé specialní um, maximálně pak leda si zkusit nechat předepsat tu příšerně drahou výživu neocate. Minuly rok jsem koukala, ze je nějaká novinka- kapky co obsahují enzym, ktery laktózu zpracuje. Ale nemám s tím zkušenost.
Ale osobně bych jedno vykadění pěny neřešila a dál kojila. Řešila bych až kdyby se dítě hodně trápilo, neprospívalo a moje dieta by nepomohla. U nás se to pak samo vyřešilo příkrmy, kdy mm bylo jen doplňkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
18.7.21 21:23

Dcerka mela penu az do 5 mesicu, alergii nemela a nema na nic, kojena 6 mesicu plne, celkem 18 mesicu… Ja postupne vyrazovala laktozu, lepek, vajicka… Nic nepomohlo, vyrostla z toho… A to podotykam, ze moc nepribirala… Je na 3. Percentilu od narozeni… Nyni ma 2 roky… Papa vse a v mnozstvi, co nesni ani 5-lety a ma s bidou 10 kg. Stolice se ji upravila sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí