Nonstop bageterie/bistro

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.9.15 22:22

Nonstop bageterie/bistro

Ahoj, jdu se k Vám poradit tak nějak :)
Mám už pár let v hlavě myšlenku, jelikož pracuji na DPP v bistru s pizzami a bagetami, a myslím na něco podobného, ale s tím, že bych udělala i rozvoz po městě, plus otevřeno do 4h ráno. Podle toho vybírám i místo k provozování.
Jsem ze sto tisícového města a jsou tu samozřejmě pizzerie, ale docela zoufalství, co slýchám i čtu různě, mimo jiné i osobní zkušenost.
Mám ale pár otázeček, když nejsem vyučená v oboru, a docela by mi šikovalo, bez udání důvodu, aby byla provozovna na něčí jiný ŽL a já bych byla případně pouze odp. vedoucí, je to možné?? Zůstalo by to v rodině samozřejmě.
Nevíte náhodou?
Když někdo podniká na ŽL a měl by i provozovnu v úplně jiném oboru, platí tedy pouze jedno socku a zdravotku, ne?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6611
28.9.15 22:27

No platí jedno soc a jedno zdravotní tak jako doteď, jen i ze zisku z té provozovny.
Ale toto je cesta do pekel. Podnikat na cizí jméno, do toho bych nikdy nešel.
A pokud tam budeš jako zaměstnanec tak za tebe zaměstnavatel bude odvádět soc i zdrav + ještě budeš paltit ty.
Pokud bys podnikala na ičo tak zaplatíš o dost méně.
to už by asi bylo lepší něco jako sdružení živnostníků kde na jeho žl se udělá provozovna ale ty tam budeš legálně na svůj žl a potom si jen dle nějaké smlouvy rozdělíte zisk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.15 22:43

Aha aha, tak to ne, do toho nikoho tahat nebudu. To udělám sama, akorát nějak řeším, na řemeslnou živnost potřebuji šest let prokazatelné praxe nebo vzdělání. Co jsem vyčetla, budu mít jídlo co tam vyrobím, ale nemusí ho tam lidi konzumovat, udělám tam případně jen bar na stání a jinak s sebou. Jen bistro.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat