Účetní - liberecký kraj
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Účetní - liberecký kraj
Zdravím,
chtěla jsem se zeptat, zda někdo nevíte, jakým způsobem se dá dostat k získání praxe v účetnictví, když na volná místa už praxi požadují? Měla jsem účetnictví na střední škole, odmaturovala jsem z něj, vždycky mě strašně moc bavilo a ráda bych se mu věnovala i v budoucnu - leč absolventy bez praxe zkrátka nikde nechtějí.. Nemáte s tím někdo zkušenost, nebo nějaký nápad, kde by se daly třeba získat nějaké certifikáty navíc, či jestli má význam oslovovat nějaké účetní firmy? Případně není tu třeba někdo z Libereckého kraje, kdo by uvítal výpomoc s účetnictvím? Momentálně už totiž pracuji a nerada bych všechno, co jsem se naučila, úplně zapomněla
Pořád nad tím přemýšlím, sleduji inzeráty, ale bohužel..
Tak mě napadlo se poptat, zda někdo nebude chytřejší, případně poradí, jestli má vtírání se firmám smysl či nikoli..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem začínala jako fakturantka a pak mi dali ve firme nabidku, jestli chci byt financni ucetni nebo mzdova ucetni. Vybrala jsem si mzdovou účetní. Ale jsem z Prahy a uz jsem na druhe MD. Kazdopadne bych klido zacinala jako napr. fakturantka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sama si vzpomínám na tyto začátky, také jsem maturovala z účetnictví a také jsem se mu chtěla věnovat. Nikdo mě bez praxe nechtěl, nakonec jsem po haluzi něco sehnala, ale projela jsem více jak třetinu výplaty, v té době mi to nevadilo, priorita u mě byla praxe. Po maturitě jsem se také dala na VŠ kombinovanou formou a dodělávala si vzdělání, to mi otevřelo více možností a časem přesídlila do jiné firmy za podstatně větší peníze a ještě blíže k domovu, tam našla manžela, pořídila si s ním dvě děti a nyní už pracuji a zase jsem o level výš jak co se týče výplaty, tak zodpovědnosti. A k tomu jsem si po dodělání výšky teda zřídila živnostenský list a při RD pracovala na živnost…Nezbývá ti nic jiného než stále hledat, případně slevit ze svých nároků. Ale maturita z účetnictví už dnes bohužel nic moc neznamená…
- Citovat
- Upravit
@makulitka - S tím souhlasím, koukám i po různých administrativních pozicích apod., ale bohužel v místě bydliště nebo ve vzdálenosti únosné na dojíždění jsem už dobu nic takového neviděla.. a to koukám poměrně pravidelně. O mzdové účetní jsem taky přemýšlela, to si myslím, že vůbec není špatnej job ![]()
Anonymní - Tak to gratuluju, že jsi se dostala, k čemu jsi chtěla
Opravdu je to oříšek.. Je mi jasné, že dneska maturita neznamená téměř nic, ono kolikrát ani ten titul to nezachrání.. Přemýšlela jsem o tom, že si dodělám výšku dálkově, ale co jsem koukala, tak bych musela nejspíš do Prahy, v Liberci jsem mezi předměty dálkového studia účetnictví nezahlédla.. To si říkám taky, že bych pak v budoucnu mohla dělat sama na sebe, jenže to už to člověk musí fakt ovládat. A opravdu nevím, jestli má smysl nějakým firmám psát - jenže to už pak zase do smrti budu za prodejním pultem a to mě moc netěší - a čím déle jsem ze školy, tím hůř.. Proto mě napadlo poptat teda tady - víc hlav, víc ví a třeba bych měla kliku že by se mě někdo ujal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit