Účetní - liberecký kraj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
296
28.9.15 20:42

Účetní - liberecký kraj

Zdravím,
chtěla jsem se zeptat, zda někdo nevíte, jakým způsobem se dá dostat k získání praxe v účetnictví, když na volná místa už praxi požadují? Měla jsem účetnictví na střední škole, odmaturovala jsem z něj, vždycky mě strašně moc bavilo a ráda bych se mu věnovala i v budoucnu - leč absolventy bez praxe zkrátka nikde nechtějí.. Nemáte s tím někdo zkušenost, nebo nějaký nápad, kde by se daly třeba získat nějaké certifikáty navíc, či jestli má význam oslovovat nějaké účetní firmy? Případně není tu třeba někdo z Libereckého kraje, kdo by uvítal výpomoc s účetnictvím? Momentálně už totiž pracuji a nerada bych všechno, co jsem se naučila, úplně zapomněla :) Pořád nad tím přemýšlím, sleduji inzeráty, ale bohužel.. :nevim: Tak mě napadlo se poptat, zda někdo nebude chytřejší, případně poradí, jestli má vtírání se firmám smysl či nikoli.. :) :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
160
28.9.15 20:55

Já jsem začínala jako fakturantka a pak mi dali ve firme nabidku, jestli chci byt financni ucetni nebo mzdova ucetni. Vybrala jsem si mzdovou účetní. Ale jsem z Prahy a uz jsem na druhe MD. Kazdopadne bych klido zacinala jako napr. fakturantka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.15 20:56

Sama si vzpomínám na tyto začátky, také jsem maturovala z účetnictví a také jsem se mu chtěla věnovat. Nikdo mě bez praxe nechtěl, nakonec jsem po haluzi něco sehnala, ale projela jsem více jak třetinu výplaty, v té době mi to nevadilo, priorita u mě byla praxe. Po maturitě jsem se také dala na VŠ kombinovanou formou a dodělávala si vzdělání, to mi otevřelo více možností a časem přesídlila do jiné firmy za podstatně větší peníze a ještě blíže k domovu, tam našla manžela, pořídila si s ním dvě děti a nyní už pracuji a zase jsem o level výš jak co se týče výplaty, tak zodpovědnosti. A k tomu jsem si po dodělání výšky teda zřídila živnostenský list a při RD pracovala na živnost…Nezbývá ti nic jiného než stále hledat, případně slevit ze svých nároků. Ale maturita z účetnictví už dnes bohužel nic moc neznamená…

• Citovat
  • Upravit
296
28.9.15 21:07

@makulitka - S tím souhlasím, koukám i po různých administrativních pozicích apod., ale bohužel v místě bydliště nebo ve vzdálenosti únosné na dojíždění jsem už dobu nic takového neviděla.. a to koukám poměrně pravidelně. O mzdové účetní jsem taky přemýšlela, to si myslím, že vůbec není špatnej job :)

Anonymní - Tak to gratuluju, že jsi se dostala, k čemu jsi chtěla :) Opravdu je to oříšek.. Je mi jasné, že dneska maturita neznamená téměř nic, ono kolikrát ani ten titul to nezachrání.. Přemýšlela jsem o tom, že si dodělám výšku dálkově, ale co jsem koukala, tak bych musela nejspíš do Prahy, v Liberci jsem mezi předměty dálkového studia účetnictví nezahlédla.. To si říkám taky, že bych pak v budoucnu mohla dělat sama na sebe, jenže to už to člověk musí fakt ovládat. A opravdu nevím, jestli má smysl nějakým firmám psát - jenže to už pak zase do smrti budu za prodejním pultem a to mě moc netěší - a čím déle jsem ze školy, tím hůř.. Proto mě napadlo poptat teda tady - víc hlav, víc ví a třeba bych měla kliku že by se mě někdo ujal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat