Zkušební lhůta
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
zkušební lhůta
Ahojte, podepsala jsem před týdnem smlouvu v nové práci (práce X) s nástupem k 1.10.2015. Dnes jsem dostala možnost nastoupit na jiné místo, lepší pracovní doba, lepší peníze…(práce Y) Můžu poslat do práce, kde mám sepsanou smlouvu (X) výpověď v rámci zkušební lhůty, tu mám v smlouvě 2 měsíce tak, abych do té práce vůbec nenastoupila, anebo tam musím odpracovat 1 den? Děkuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, jakmile jsi ve zkušební době. Můžeš výpověď podat z hodiny na hodinu, zkušební dobu určitě máš, když jsi v práci týden, max. tam budeš muset třeba ještě 3dny odpracovat, ale nikdo te tam držet nemůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, špatně jsem si to přečetla. Výpověď je brána od ty doby, kdy je tam napsaný datum a doručeny zaměstnavateli do ruky, takže je možné, abys tam vůbec nezačala pracovat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není to výpověď, správný termín je zrušení pracovního poměru ve zkušební době, pozor na to.
Pošli jim, že nenastoupíš, zrušení pracovního poměru, a hotovo, nic ti nemůžou, absolutně nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ífk Dokonce jim ani nemusíš nic dát vědět a nepřijít. Košér to není, ale nikdo ti nic nemůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit