Mateřství a podnikání... jak to zvládáte skloubit?

1140
23.9.15 12:29

Mateřství a podnikání... jak to zvládáte skloubit?

Maminky, co jste na mateřské a zároveň podnikáte, jak se Vám vše daří časově skloubit? Využíváte třeba pro děti chůvu??? Je tu některá, která má opravdu malé dítě, přesto se na plný úvazek věnuje svému podnikání?
Já sama jsem doma s dětmi 7.rokem, nejmladší je 13m. Poslední 4 roky podnikám, z domu, což je fajn, na druhou stranu bych už ráda mezi lidi, věnovala se tomu víc (hlavně s ohledem na to, aby mě to opravdu uživilo, až mi skončí mateřská). Někdy si říkám, jo, půjdu do toho po hlavě (podnikatelský plán by byl, finance taky, JEN do toho šlápnout!), na druhou stranu mám pak výčitky, co minimálně ta naše nejmenší, aby nebyla ochuzená, jak zvládnu k tomu i domácnost atd atd.
Prosím, podělte se, jak to řešíte Vy… (nepodnikající se, prosím, komentářů raději zdrží ;-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13536
23.9.15 12:41

@Jitulinek26 Já podnikám již 7 let a k tomu mám děti skoro 5 a 1 rok. Někdy je to těžké, někdy je to fajn. Výhoda mého podnikání je ta, že si čas celkem organizuji sama, jsem skoro pořád doma a mimo domov jsem třeba 1-2× týdně, někdy více někdy méně. To většinou hlídá tatínek nebo babička.
Vyhovuje mi to, že mám na děti v podstatě více času než kdybych chodila každý den do práce. Když byla druhá miminko, tak to bylo nejnáročnější, protože vyžadovala hodně pozornosti a pracovně jsem nestíhala skoro nic. Teď už si hezky i sama hraje a já tak stíhám v pohodě i práci. Ale většinou se snažím ve volnu věnovat dětem a pracuji když je starší ve školce a mladší spí nebo po večerech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
24.9.15 08:19

Super diskuze, škoda, že se víc nerozjela…
Já podnikám asi 3 roky, vlastně co se narodil starší syn. Mladšímu bude 9 měsíců a je to náročné. Rozhodně nejde mluvit o full time, protože s malým to nejde. Ale rozjíždí se to slibně.
Hlídání - starší už je ve školce a líbí se mu tam. Mladšího hlídá občas babička, když není v práci, občas prababbička, občas zapojím chlapa (taky podniká převážně z domu). Jinak se snažím pracovat, když spí, no… Až bude starší, bude to snazší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
24.9.15 23:25

Holky moc díky za příspěvky.
Taky to právě tak momentálně dělám, pracuji hlavně, až když děti spí (máme tři - 6, 4 a 1r).
Ale tak hrozně bych chtěla víc… navíc momentálně vidím šanci, a nevím, jestli ta možnost bude i za půl roku - rok, až nejmenší alespoň trochu povyroste.
Jednalo by ale o každodenní práci, i když bych si vzala výpomoc na půl úvazku, tak pořád by to byly 4 hodiny denně.
Babičky sice máme obě ve stejném městě, ale jedné už je přes 80, tam už to prostě nejde a druhá až tak hlídací typ není… i jednou týdně na 3h stačí.
A co by nastalo, až ty starší dva onemocní…
Chůva by to jistila, jen abych pak nelitovala, že jsem mateřskou strávila prací :roll:.
No, není to jednoduché rozhodování, myslím na to teď ve dne, v noci… :think: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat