Může zjistit můj bývalý zaměstnavatel, kde pracuji?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
zaměstnání a jiné zaměstnání.
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, jestli můj bývalý zaměstnavatel kterému jsem dala výpověď zjistí že pracuji jinde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nějak nerozumím otázce…logicky když dáš výpověd´ jdeš pracovat jinam, jinak bys jí nedávala
a logicky není to přísně tajný, takže není problém to zjistit…
na druhou stranu silně pochybuju o tom, že by to firma zjišt´ovala…podniky maj na práci důležitější věci, než zjištóvat, kde pracujou jejich bejvalý zaměstnanci ![]()
p. s. něco jiného je pokud máš konkurenční doložku ve smlouvě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jen ze kamarádka říkala že si předávají sociální a zdravotní…tak nevim jestli je to pravda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nemáš ve smlouvě, že nesmíš současně nebo v budoucnu já nevím kolik let pracovat dejme tomu pro konkurenci, tak mu to může být srdečně jedno. V čem by měl být poblém? Zaměstnání můžeš mít několik klidně naríz, jiná věc je placení daní, ale to ho taky nemusí zajímat (účetní odvede to, co nahlásíš), tudíž když to nebude dobře, popotahovat bude fiančák tebe a ne zaměstnavatele. Pokud ti jde o to, že sis našla dejme tomu lepšího fleka, kam přecházíš - no, to se stává. Pak jde o to jen pokud monžo nedělat černé čáry, nepálit mosty, prootže nikdy nevíš, kde se s těma lidma ještě potkáš. Aneb cesty páně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mcharliem píše:
Ja jen ze kamarádka říkala že si předávají sociální a zdravotní…tak nevim jestli je to pravda
Předávají? Jedna účetní tě odhlásí, druhá přihlásí… to není jako s e zdravotní kartou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mcharliem nesmíš věřit všemu, co ti kdo napovídá…umíš si představit tu nekonečnou administrativu, kdyby si to fakt všechno předávali…už takhle maj podniky těch povinností víc než dost, ještě tohleto k tomu…
co se týká mezilidských vztahů, tak souhlas s @Emilie vždy je lepší odejít v klidu a mít vše vyřešené a uzavřené…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud mas LinkedIn a pzamestnavatele tam, prip. profil verejny, tak bez problemu ![]()
Co je natomtajneho? Pokud bys neporusovala konkurencni dolozku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lupto píše:
Pokud mas LinkedIn a pzamestnavatele tam, prip. profil verejny, tak bez problemuCo je natomtajneho? Pokud bys neporusovala konkurencni dolozku.
Sice OT, ale pozor, ty tzv konkurenční doložky musí zaměstnavatel proplatit. Žádný, že výpověď nebo dohoda, odsupné a rok nikde nepracuj. Taková smlouva není platná. Musí ti po dobu, kdy se zavážeš nepracovat u konkurence, platit nějaký ušlý zisk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gina108 píše:
Sice OT, ale pozor, ty tzv konkurenční doložky musí zaměstnavatel proplatit. Žádný, že výpověď nebo dohoda, odsupné a rok nikde nepracuj. Taková smlouva není platná. Musí ti po dobu, kdy se zavážeš nepracovat u konkurence, platit nějaký ušlý zisk.
??? (sice OT ale jsem pravnicka, a navic tusim, ze tohle se tu neresi, ne?)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lupto píše:
??? (sice OT ale jsem pravnicka, a navic tusim, ze tohle se tu neresi, ne?)
Neřeší, ale může to být pro mnohé zajímavé info, proto píšu, že je to OT. Když jsi tedy právnička, tak to jistě budeš vědět přesně jak je to s konkurenčními doložkami a který paragrafy přesně to upravují a můžeš se tedy podělit o znalosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit